Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Dobrý ročník

Dobrý ročník (2006)

Vím, mnohokrát obehraná písnička. Ale odolejte vůni Provence, vůni dobrého vína a jídla, doutníků a vůni krásné ženy v podání Marion Cotillard. K tomu skvělá kamera, která by okamžitě mohla dělat reklamu cestovním kancelářím. Nádherný kontrast mezi barevně teplými tóny jižní Francie a studenou modří deštivého Londýna. Russell Crowe překvapil v poloze kde bych to nečekal, snad ještě víc se mi líbil Albert Finney včetně nezapomenutelných hlášek a mouder. Snímek který potěší, pohladí na duši, zlepší náladu a ke kterému se určitě budu občas vracet. Bohužel český dabing v některých scénách hlavní dvojice značně přehrává a zkresluje dialogy, doporučuji originální znění nebo titulky. EDIT: Dnes (22.3.2015) v TV s novým dabingem a musím konstatovat, že novější verze je o třídu lepší.

Crazy Heart

Crazy Heart (2009)

Já, odkojenej Stounama, Floydama, Purplama, atd., snad začnu poslouchat country. Skvěle zahraná postava téměř zkrachovalého písničkáře Jeffovi dokonale sedla a Oscara si určitě zaslouží. A dal bych ho i Maggie.

Poločas štěstí

Poločas štěstí (1984)

Přiznávám, jsem Žižkovák, ale tady bych dal 5* i kdybych byl nedejbože z Vinohrad nebo z Čiernej pri Čope. A nejenom z nostalgie za mizejícími částmi mé rodné čtvrti, ale i za skvostný výkon Josefa Vinkláře, kterému neméně zdatně sekuduje Jiří Adamíra, Hana Maciuchová v nezvyklé roli servírky a mnoho dalších. Je to vlastně obyčejný film o obyčejných lidských starostech a malých všedních radostech. Ale dýchnou na vás lidskost, přátelství, rodina a ještě něco navíc. Nádherný a bohužel mizející starý Žižkov. Díky pane Brynychu.

Ovládací panel

Fanklub

(1)