Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní

Oblíbené seriály (10)

Akta X

Akta X (1993)

Akta X jsou naprosto geniální seriál a jeden z nejlepších na TV obrazovkách. Hlavní představitelé jsou bravúrní herci a na place mezi nimi jiskří jakási chemie, sluší jim to. Vedlejší postavy jsou taky skvělé, např. bez zástupce ředitele Skinnera bych si Akty X představit nedokázal. Seriál míchá žánry (Sci-Fi, drama, akce) a zdroje inspirací (skutečnost, legendy, filmy, knihy). Míra napětí a strachu je v některých dílech na absolutním vrcholu žánru. Seriál se zabývá paranormálními jevy a vyšetřováním záhadných úmrtí (tato tématika zajímá obrovský okruh lidí, včetně mě) a leckdy lidé umírají přímo během vyšteřování Muldera a Scullyové. Akta X mají za 9 sezón svojí vlastní mytologii a vývoj postav a mnohá rozuzlení ohledně mimozemšťanů, vládních konspirací a záhad. Jako bonbónky jsou k dispozici i dva filmy (1997 a 2008). Ne všechny díly mají stejnou kvalitu, ale seriál jako takový hodnotím pěti hvězdami. Sledoval jsem ho občasně jako malý během 90. let a milénia, ale letos jsem konečně sjel všechny řady. Byl to maratón, ale stál za to. Potom, co jsem viděl seriál mám úspěšně zdolanou paranormální základní školu.

Přátelé

Přátelé (1994)

Naprosto srdcová záležitost. Doma máme sbírku VHS kazet s nahranými díly, poté přišla i kolekce DVDček se všemi epizodami. Viděl jsem je snad milionkrát a nikdy neomrzí. To je prostě seriál, kterej zůstane navždy ve vás, chápete..

Spiderman

Spiderman (1994)

The Amazing Spider-Man je dlouhá skoro pěti set číselná série započnutá geniálním mistrem komiksového žánru Stan Leem a dnes se řadí mezi klenoty světové populární kultury, protože dala vzniknout jednomu z nejnadčasovějších hrdinů - Spider-Manovi a dalším tunám postav. Tento seriál vznikl v roce 1994 a i když je původně dělán jako dětský, má svoje kouzlo i pro starší, stejně jako pro fanoušky komiksu. Seriál je inspirován původními příběhy z 60. až 90. let, které se objevily právě v The Amazing Spider-Man a je převyprávěn téměř identicky, až na některé detaily a celkově je to pojato moderně a velmi inovativně. Např. zde úplně chybí Gwen Stacy, ale toho si ani nevšimnete, protože jinak se seriál pevně drží původní mytologie a přináší v pěti řadách kvantum záporáků (Venom, Carnage, Green Goblin, Dr. Octopus, Lizard, Morbius...), vedlejších postav (MJ, Tetička May, JJJ, Madame Web, Black Cat) a jiných hostujících hrdinů (Punisher, Blade, Daredevil, Dr. Strange, Iron Man, War Machine, X-Meni, F4...). Seriál má mnoho zvratů, vedlejších dějů a celkově od začátku spěje kupředu. Velmi povedené jsou uzavřené minisérie během samotných řad, např. Neogenetická noční můra, kde během asi 13ti dílů vznikne sága, která vystaví Spider-Mana opravdovému problému, jeho vlastní přeměně na monstrum a ke všemu po něm půjde několik lovců a bude obviněn z činů spáchaných upírem - Morbiem. Dávám pět hvězdiček, protože tento seriál jsem si zamiloval jako malé dítě a všechny díly jsem si dokola protáčel na VHS. Mimoto šlo o mojí první zkušenost s "komiksem" a jeho odvětími, což mi zůstalo až do dospělosti, kdy jsem ve svých dvaceti letech pořád fanouškem komiksu jako takového. Z nostalgie jsem si nedávno tento seriál projel znovu a čekal jsem, že se budu nudit a bude to naivní, ale kdepak.. Ono to má docela grády i když nejste dítě. Akorát si všímáte jiných věcí než hi-tech udělátek a pavoučích schopností.

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Pro mě nejlepší animovaný seriál. Matt Stone a Trey Parker dokáží vytvořit kultovní hlášky z jednoho slova, epické ságy z naprosto absurdních a banálních příhod a vtipy, překypující satirou, černým humorem a drzostí. Timmy!!!

Liga spravedlivých

Liga spravedlivých (2001)

Skvěle vyústění DC animovaných seriálů Batman a Supderman do podoby původní JLA, která se ještě s přívalem dalších členů rozvine do JLA Unlimited.. 5 hvězdiček, klasická DCčková animace, scénáře od renomovancýh scénáristů a příběhy se drží jaké si standartní komiksové kontinuity.