Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Fantasy
  • Akční

Recenze (40)

plakát

Dědictví aneb Kurva se neříká (2014) 

Ta 1* je tu spíš jen ze slušnosti, pár světlých chvilek tam bylo, ale vážně jen pár. Jinak absolutně ztracený čas.

plakát

Čarovný les (2014) 

Jsem dost překvapená tak špatným hodnocením, tak i když málokdy cokoliv okomentuji, tady musím. Za mě úplně skvělé. Pravda, po prvním shlédnutí člověku chvíli trvá, než si uvědomí, co vlastně viděl. Ale.. Zpracování skvělé, stejně tak herecké obsazení (až na Annu Kendrick, ale to je spíš osobní pocit, ta herečka mi nesedí) a písně? Klasický Sondheim, prostě klasa. A je to plné humoru, neklasické. Pro mě zábava. A Meryl Streep se role ujala s grácií, i když čarodejnice jinak hrát odmítá.

plakát

Zásah z pekla (1994) 

Náhodou to mělo docela zajímavý průběh. Ta nadpřirozená bytost už byla trošku moc, ale jinak to šlo.

plakát

Déšť z pekla (2007) (TV film) 

Pokus o lehké zvednutí průměru hodnocení z mé strany. Tohle nebyla taková katastrofa jak se tu píše. Herci mi nepřišli špatní, pár trochu úsměvných scén při padání meteoritů se sice událo, ale na konci dokonce ukápla slza. Já se nenudila, čemuž se sama divím, protože filmy podobného rázu nemusím, a prvoplánově jsem se dívala jen kvůli Sheree. Hodnocení 4* si to podle mého zaslouží, nebudu si to pouštět každý večer, spíš se už nikdy nepodívám, ale za podívání mi to stálo! P.S. Kdo znáte Sheree s hlasem Zlaty Adamovské, ani tohle nezkoušejte sledovat s českým dabingem, tam je to všechno jinak.

plakát

Dracula (1996) (divadelní záznam) 

Verze z roku 96 je famózní, škoda že jsem jí viděla "jen" ze záznamu ( ale stejně díkybohu za to!) Verze roku 2009 je totiž něco nepředstavitelného.. ano, některé (některé!) kostýmy působily lépe, luxusněji, což k tématu sedělo, no a některé zase o poznání hůř takže se to nějak vyrovnalo.. A jinak?... bída! Pěvecká bída! Mám pocit, že i já, antizpěvák, bych odzpívala většinu pasáží mnohem lépe než ony "hvězdy" .. ( Radka Fišarová? To byla parodie na Lorraine! )

plakát

Ucho (1970) 

Ne každému filmu dáváte 5 s pocitem, že by zasloužil nejmíň 10.. Každý by ho měl vidět, aby věděl, co se dělo..

plakát

Jedna kočka za druhou (1993) 

Nemůžu dost dobře komentovat, když se tolik nabízí srovnání s divadlením počinem, Dům na nebesích. Ten byl skvělý, tohle se mi zdálo dosti slabé.. jediné výrazné plus byla paní Jirásková, která byla přesvědčivější než paní Vostrčilová na divadle. A paní Bohdalová si samozřejmě držela svůj standart :)

plakát

Popel a pálenka (2001) (divadelní záznam) 

"A kvasnice máš?" "Musím se ti k něčemu přiznat..." "Nemáš, viď?" Nádhera. Skvělá Jaroslava Adamová, dokonalá Simona Stašová :D a příběh o tom, že vlastně nikdo není tak úplně normální.

plakát

Hra o královnu (1980) 

Nadšená hereckým obsazením, asi nebudu příliš objektivní.. nutno říct, že si nemyslím, že by tohle v jakémkoli smyslu byla komedie, spíš naopak. S již zmíněným zmatením žánrů musím souhlasit.. Ale nejsem odborník a o žánr mi ani tak nešlo, celé mi to přišlo tak nějak na půli cesty, ale že bych se vyloženě nudila, to se říct nedá. Hlasuju pro zlatý střed.

plakát

Vilém Rozkoč (1975) (TV film) 

Knihu jsem nečetla, tak nemám srovnání (K. M. Čapek-Chod je mi krajně nesympatický jako autor), ale inscenace je to perfektní. Člověk je trochu zmatený, než si urovná, o co vůbec jde, ale herecké výkony nezklamaly, všeříkající gesta a nic navíc, já se skvěle bavila.