Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (28)

plakát

Nic nás nerozdělí (2012) 

Tak tenhle film jen tak nezapomenu...právě dokoukáno a jsem rád, že jsem na tom nebyl v kině, pže tolik emocí bych v sobě potlačit nedokázal, brečím jako malej kluk...

plakát

Viděl jsem ďábla (2010) 

Tak tahle korejská verze Dextera mě docela dostala. Kromě těch drsných okamžiků se můžete naučit i pár vulgarismů v korejštině.

plakát

127 hodin (2010) 

Nemám moc rád filmy, kde je to z 90% one-man-show, takže jsem se toho trochu bál, ale bylo to zbytečné. Má to spád, pár mazaných záběrů stačí k tomu, abyste přece jen dlouho tápali a přemýšleli, zda a jak se z toho průšvihu James Franco vyseká. Dobrý OST, ze kterého se mi osobně nejvíc líbí Lovely Day od Billa Witherse.

plakát

Nezastavitelný (2010) 

Dobrý akční thriller, Denzela Washingtona očividně začala bavit logistika, když z celkem nudného jobu dispečera v metru přesedlal na podstatně zábavnější roli strojního inženýra (no prostě v češtině strojvedoucí). A jen sedne do lokomotivy, už se rýsuje jeden malér za druhým... Stejně však od začátku tak nějak tušíte, že tam bude zase starý dobrý US happyend. Pokud však máte rádi Denzela a nebo jste milovníci vagónů, výhybek, kolejí, semaforů, mašinek a závor, tak je to prostě MUST SEE! Pozn.: Velmi (mile) mě překvapil golfista svým vysokým hodnocením tohoto snímku!

plakát

Černá labuť (2010) 

Řekl bych to asi takto: 1) Jestli si myslíte, že vás křehounká hodňoučká Natálka nedokáže vydeptat, tak jste těžce na omylu. 2) Pokud si chcete při tomhle filmu dělat manikuru, tak na to okamžitě zapomněte! 3) She was perfect, indeed.

plakát

Okamžik zlomu (2007) 

Dobře natočený film, který je založen zejména na tom, jak si je postupně všechny Hopkins vychutnává a na tom, jak to Gosling nechce vzdát a bojuje nejen s Hopkinsem, ale i se svým kariéristickým egem. A při prvním neúspěchu vzápětí přichází Hopkins s gratulací typu " Even a broken clock is right twice a day" (i rozbité hodiny ukazují 2x denně přesný čas)... Perlí jim to až do konce, takže nudit se při tomto snímku opravdu nelze.

plakát

Proti proudu (2009) 

Chtělo by se mi říct "typické road movie", ale protože se to z 90% odehrává na řece Hudson, tak asi spíš "boat movie". Místo akčního rytmu se to spíš točí kolem filozofování třech hlavních postav o životě a smrti. A jestli nakonec opravdu doplave Paul do cíle? Takhle otázka nezní. Otázka zní: Je to ten správný cíl?

plakát

(K)lamač srdcí (2010) 

Skoro bych nevěřil, že to byla francouzská komedie. Ale hrála tam Vanessa Mezírkovitá, takže asi byla. Každopádně byla svěží, vtipná a hlavně Romain Duris mě fakt bavil (ještě nedávno jsem nevěděl kdo to je, ale tento měsíc už je to můj druhý film, kde hraje hlavní roli - prvním byl Afterwards). Do kina na tento žánr nechodím, ale na DVD jako příjemný večerní zážitek mohu jen doporučit. A kdo byl někdy v Monaku, tak ve filmu rozezná spoustu míst - aneb vzpomínky na dovolenou! :-)

plakát

Po smrti (2008) 

Já mám prostě podobné náměty rád a to, co jsem od toho filmu čekal, jsem dostal. A to si raději ani nepohrávám s myšlenkou o tom, zda bych se chtěl dozvědět ten svůj den D (v tomto případě D = death). Slušný OST.

plakát

Tajemství mumie (2010) 

Na mě tentokrát až moc franczouské, více než jen bessonovské. Ale za hezkou reportérku Adélku a rozkošného profesora-pterodaktyla zaokrouhluju svých 2,5 hvězdy směrem vzhůru!

Ovládací panel
1 bod

Fanklub

(1)