Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (55)

plakát

Volavka (2022) (seriál) 

Co dokáže udělat hype a velké přimhouření oka. Na Volavku jsou kvůli tématice a účasti Denise Lehana těšil, ale výsledek je nanejvýš rozporuplný a silně průměrný. Nadějný úvod následně ztopí šablonovitá typologie postav, nuzný hlavní hrdina a zmatkovité vyprávění. Jimbo je průhledný asi jako když agent Bureš tvrdí, že nekradne a pakliže jej agentka FBI popisuje jako mimořádně charismatického a socialně zdatného jedince, tak to tvůrci dvakrát prodat neumí. Serial má velmi zvláštní a kolísavou dynamiku, možná proto, že se jedná o materiál na maximalně 90-100 minut, nikoliv 6 hodin. A když se děj konečně v solidním posledním dějství rozjede, úsečně přeskočí několik důležitých dějových linek, protože najednou nestíhá. A přitom by stačilo nečumět bezcílně do pole…nebo neotvírat prostor postavám, který ho nakonec stejně nedostanou. Pokud je Volavka popisována jako “absolutní vrchol současné seriálové tvorby”, tak je to velmi smutné konstatování. Pozitivem budiž sociopat Larry nebo fyzicky zdrcující výkon Raye De Lotty.

plakát

Zrádci (2020) (seriál) 

Absolutní herecký koncert tria Neužil - Krobotová - Dobrý. Na tuzemské poměry neuvěřitelně progresivní dílo. A tak jak v rámci výpravy, kamery, ale i volbě soundtracku. Ono to jde, ale je potřeba reflektovat dobu. A tohle všechno Zrádci zvládají na jedničku. 4/5 spíš k 5.

plakát

Cobra Kai - Série 3 (2021) (série) 

Ne a ne a ne. Třetí serii lze po grandiozním závěru druhé serie vnímat jako velké zklamání. Tvůrci si na sebe trochu upletli bič, ze kterého se horko těžko dostávali skrze celkem povedené zapojení retro japonské kliky. Celkově to ovšem nefunguje a místy se z toho stává, až nevkusné sci-fi, kde vládne doslovnost a schopnost skoro do všeho nacpat hada. Tam kde dříve fungovala alespoň velmi zlehčená snaha o spirituaslismus nyní nastupuje machismus a snaha všechno vyhánět do absolutního extrému.

plakát

Tady a teď (2018) (seriál) 

Alan Ball opět potvrdil formu a opět vystavěl aktuální story, která stojí na silných individualitách i palbě do vlastních řad. Atypická multikulturní liberální rodina vám i přes puvodní nesympatie přiroste k srdci a dokáže odkomumikovat bolesti USA za Trumpovi vlády. Serial krásně graduje, což bohužel málem zašlape závěrečný slepenec. Jako by to bylo rozehráno spíše na 13 dilů, než 10. Další řady se nedočkáme, což je škoda. Svým způsobem jde, ale o nadčasové dílo, které do jisté míry dokázalo předvídat budoucí chod aktuálního dění.

plakát

Dokonalý smysl (2011) 

Tenhle snímek jsem naplno docenil stejně jako zbytek světa až v roce 2020.

plakát

Poslední představení (2020) (seriál) 

Televizní událost roku? Minimálně. Dokonce se mluví o tom, že LD může být pro basketbal a sport jako takový podobnou událostí jako tomu bylo v připadě Dream Teamu z roku 1992. Last Dance nenabízí pouze unikátní záběry z dob, kdy se hráči a souteže s medii tolik nebratříčkovali. Unikátní je i celkem pohled na věc MJ23 kako hrdina i psychopat v jednom. Časová osa jednotlivých událostí jako spojitost. Dříve upozaďovaní spoluhráči a jejich bolesti i slasti ve stínu toho nejvyššího. Skvělá práce a oprávněný hit.

plakát

Zrádci - Vstup do prázdnoty (2020) (epizoda) 

Na tenhle počin jsem se už po trailerech hodně těšil a spokojenost přetrvává. Po pomalejším rozjezdu se první díl pěkně dějově i vizualně rozjíždí, těží ze zajimavého a neokoukaného castu i své klipovosti. Mluva postav pusobí současně a dopomáhá to i zajímavě seskládaný soundtrack od Gleba, Matyse nebo Milion+.

plakát

Lajna (2017) (seriál) 

Jestliže Vyšehrad gradoval hlavně ze začátku, tak Lajna nabírá vzestupnou kadenci hlavně v závěru. A je to pořádná gadence. "Langoš Hrouzek" je coby macho trenér ve svém živlu a zdárně mu sekunduje i rolbařská násoska s dobrým srdcem Norbert Lichý, který se podobně výraznou a vděčnou roli konečně taky zasloužil.

plakát

Špión (2015) 

Nejnahláškovanější Staham od Batemana z Londonu!