Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Únos aut

Únos aut (1980)

Únos aut je filmovým klenotem pro lidi, kteří zažili dobu, kdy na českých cestách byl vrcholem technického automobilového pokroku žigulík (a že si ho nemohl hned tak někdo dovolit). Když se někde náhodou objevil Mercedes, či BMW bylo to povětšinou s příznačným D na espézetce. Já tuto dobu zažil jako dítě a proto si pamatuji, jaký to pro mě byl svátek, vidět něco jiného než škodovky, moskviče, trabanty atp… a potom jsem viděl tento film… kde se to Mercedesy a Poršáky jen hemžilo a navíc šli tak krásně ukrást. Ve filmu jsou zachyceny nejlepší autařské kousky své doby a … a to mi ke spokojenosti úplně stačí. Spojeno s atmosférou doby, kdy vše mělo pevný řád, a věci dávaly smysl, patří tento film k mým „srdcovkám“. Pokud hledáte film, který je nacpaný akcí a automobilovými honičkami ve spojení s tunami pomačkaného plechu – tento si nepouštějte, neboť vás zklame.

Rychle a zběsile 5

Rychle a zběsile 5 (2011)

Z kina jsem odházel s pocitem, že jsem dostal přesně to, co jsem si objednal. Je to drahý americký „biják“ se vším co k tomu patří. Film je akcí doslova prošpikovaný a závěrečná destruktivní jízda městem s dvaceti tunovým sejfem plným peněz, který slouží jako beranidlo, pro vše co se mu postaví do cesty, je stejně nereálná jako zábavná. Pátou hvězdu dávám za Monstrózní „řežbu“ mezi dvěma hlavními bijci (Vin Diesel vs. Dwayne Johnson) a za potěšující fakt, že většina bouraček a rozmlácených aut jsou opravdu bouračky a rozmlácená reálná auta a ne digitální náhražky.

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Tento film jsem poprvé viděl jako malý kluk a když jej vidím dnes, cítím se naprosto stejně. Taky chci to auto s dveřma, co se otvírají nahoru, a který ke všemu umí cestovat časem, chci umět hrát na kytaru a umět jezdit na skejtu… Výborně zfilmovaná sci-fi komedie (platí o celé trilogii, kde žádný z dílů nepokulhává za ostatními), kde Michael. J. Fox předvádí perfektní výkon podpořený neméně skvěle zahranou postavou potřeštěného vědce v podání Christophera Lloyda. Všechno zde do sebe hezky zapadá a příběh má spád od začátku až do naprosto spravedlivého konce, kde mají „ti hodní“ život jak z pohádky a „ten zlý“ jim leští jejich BMW… 2x.