Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

Góóól! III. (2009) odpad!

Proč? Co vedlo kohokoliv k natočení tohohle naprosto stupidního scénaře? Co Santiago Muňéz těm scenáristům udělal? Po velmi dobrých předchozích dílech, které se skvěle stupňují, čekáte na dokonalé vyvrcholení fotbalové kariéry jednoho sympatického mexičana, ale kde nic tu nic. Muňéze scénař vyřadí ze hry hned záhy. Největší sympaťák minulých dílů Gavin Harris zmizel beze slova a byl nahrazen dvěma dalšími postavami, které se tváří, že v trilogii figurují od samého počátku. Po skvělém vizuálním zpracování předchozích dílů přijde tohle? Nad smrtí fotbalisty v osmifinále Mistrovství světa se mávné rukou a směle se pokračuje dál? V tomto filmu jsme byli svědky tolika kýčů, že se nedají ani spočítat. Naprostý propadák!!!!!!!!!!

plakát

Griffinovi (1999) (seriál) 

Na první pohled stupidní, prvoplánový, trapný a groteskní humor, ale na druhý pohled se ... vůbec nic nemění, ale to je právě síla tohoto seriálu vypnout mozek a sledovat smršť toho nejčernějšího humoru, až si po shlédnutí několika dílu začnete pokládat otázku: Tohle se opravdu vysílalo v té kontroverzní Americe??

plakát

M*A*S*H (1972) (seriál) 

Seriál, který má všechno. Najdeme tam od prvoplánového humoru, přes vojenské drama, až po psychologické rozbory jednotlivých účastníků korejské války. MASH funguje na bázi dnešních Vyvolených a Big Brotherů, sejde se skupina lidí ze všech koutů ameriky, s různymi povahami, různého věku a hlavně různými pohledy na válku.

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Rychle to natočme, vypusťme do světa, ať můžeme začít promítat Avengers. Přesně takhle ten film působí, stejně jako Thor, Iron Man a ostatní mstitelé. Toto si ale Kapitán nezasloužil, vynikající marvelovská postava z doby druhé světové války a vynikající záporák Red Skull, ale v tomto případě se převedení na plátno hrubě nepovedlo. Veliké zklamání.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Temný rytíř je zcela určitě nejlepší filmová adaptace komiksu, tato noir detektivka posílá hluboko pod zem konkurenční marvelovské hrdiny a kdejaké jiné i nekomiksové postavy. Samozřejmě bez Jokera v podání excelentího Heatha Ledgera by byl film asi poloviční, ale přesto vynikající výkony Oldmana, Freemana, Eckharta a Michaela Caina ( nemůžu si pomoct, ale Bale v Temném rytíři trochu pokulhává ) film také velmi obohacují. Je to velmi zhuštěná porce excelentní podíváné, která se paradoxně jen povrchně dotýká Batmana jako takového, rozhodně to není žádný hrdinský epos nebo tomu podobné, Nolanův snímek se zaměřuje hlavně na okolní dění, názor na spravedlnost a také názor společnosti, kde je hranice mezi hrdinstvím a zločinem. Hodně mi tento film připomíná kultovní Vránu. Jediná chyba na tomto filmu je ta, že se obávám že závěrečný díl vynikající trilogie bude ve stínu druhého epického dílu.