Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (43)

plakát

Asterix a Obelix: Říše středu (2023) odpad!

Trapný, trapný, trapný! Asterix a Obelix jsou postavený na celkem jednoduchým humoru, tohle bylo ale jenom jednoduchý. Jedinej, kdo hrál fakt dobře, byl Idefix. Na Obelixovi oceňuju, jak moc zvládal napodobit Gerarda. Jinak byl výběr herců dost tragickej. Ti lidi se na to vůbec nehodili. Film má jedinou dobrou hlášku, jedinou. A celkem tři úsměvné situace. Za dvě hodiny je to dost málo. Za to jsme se dozvěděli, že máme jíst zeleninu a víc se emancipovat. Díky. Bez tohohle filmu bych byla úplně ztracená. Dabing… Bože, to fakt bolelo! Suchánek je trapnej i když dabuje sám sebe a Kohák dabovat neumí! Proč? Proč tvůrci udělali všechno, aby zničili legendu? Spoiler alert: Falbala se tu jmenuje Halabala a vypadá jak pipina z Instagramu. Po příchodu domů jsem si pustila film z roku 1999, abych nezačala brečet. Fakt nechápu, jak to tady mohlo dostat 60%…

plakát

Malá mořská víla (2023) odpad!

Nevydrželi jsme to dýl jak 45 minut. Neuvěřitelně zbastlená pohádka. Vizuálně krásný podmořský svět to fakt nezachrání.

plakát

Wonka (2023) 

Měla jsem to štěstí, že prvního jsem viděla Wonku z roku 1971. Moc se mi líbil a Burtonova verze, ač ho i Deppa miluju, mě neuvěřitelně štvala a absolutně nesplnila má očekávání a jen mě zklamala. A teď jsem konečně dostala Wonku takového, jakého jsem si představovala. Ne magora a šílence, ani zmatenýho staršího pána, ale snílka a fantastu, k tomu super příběh, kterej mě obsahově udržel v pozoru a sympatické herce. Já jsem velmi spoko :)

plakát

Hotel Transylvánie: Transformánie (2022) 

Koukla jsem dnes a musim rict, ze je to des. Treti dil taky nebyl kdovi jakej zazrak, ale tohle uz bylo tak zbytecne urvany, pohyby postav prehnany nad snesitelny maximum, vtip minimalni a kde chybel dobrej for, tam byla prdel neviditelneho muze… za me rozhodne zklamani, protoze prvni dil prinesl cerstvej vitr mezi animaky.

plakát

Největší dar (2022) 

Když jsem na Největší dar viděla trailer v kině, málem se ze mě stal katolík. Dlouho jsem se bála na ní podívat. Dneska jsem to prubla a nic moc jsem nečekala. O to milejší to bylo překvapení! Příběh mohl být hlubší, ale i tak si myslím, že to je nejlepší česká pohádka minimálně za posledních pět let (a že já zkouknu všechno 😁) a ráda se na ní podívám znova. A do toho ty krásný Rožnovský kulisy a hudba mýho milovanýho Davida Stypky ❤️

plakát

Louskáček a čtyři říše (2018) 

Úplně zbytečný, hysterický, chaotický, uřvaný... Pánové Květák a Mrazák tam vůbec nemuseli bejt. Absolutní plochost postav a charakterů. Nejsympatičtější byla animovaná myš. Držela totiž celou dobu hubu.

plakát

T2 Trainspotting (2017) 

Upřímně? Chvílema jsem si říkala, że na původní Trainspotting to nemá, ale ve výsledku jsem byla nadšená. Nemůžu si prostě pomoct. Ano, byla to nostalgie, ale já jsem nostalgická. Líbila se mi práce s kamerou, prostřihy s použitejma i nepoužitejma scénama z jedničky, samozřejmě opět výbornej soundtrack, uvěřitelní herci i jejich výkony, zkrátka jak už jsem napsala - byla jsem nadšená.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Věcí, co mi na tomhle nedodělku vadily, bylo víc než kladů, bohužel. Tak třeba hláška na hlášce hned v první pětiminutovce, který ani už člověk nemá kapacitu zpracovat a vstřebat. První, druhá, třetí... ok, budiž, díky kadenci si teda nepamatuju jedinou. Uvízla mi akorát "A ta potopa světa bylo co?", která byla už ale vytlačená násilím a tahle narážka se dala zpracovat nenucenějc, jako ostatně i spoustu hlášek a situací následovných. Konečně do nebe přizvali chudáka svatýho Josefa a zesměšněj ho parožím. Jako dobře... Úlitba dospělákům, ale těch tam bylo i tak víc než dost a děcka to prostě stíhat nebudou. Bohdalka v nebi a Dvořák pitvořící na ní bezhlasné "hovno"... Jako proč? Za co? Tohle zase děti vstřebaj hned, protože nejsou blbý a sprosťáren znaj dost už od školky, narozdíl od biblickejch reálií. Nemyslím si, že by to do pohádky patřilo. Vysoký rozpočet = vysoký počet úplně zbytečnejch herců/neherců. Trefa, narážim na Bílou. O to víc mě zaráželo, že holka hrající Anežku byla tak strašně mizerná, není ani hezká, ani roztomilá a o hraní se v souvislosti s ní nedá mluvit vůbec. Její omdlení na špagátě bylo fakt epický... Příběh byl nesouvislej, rozháranej, nikterak budovanej. Netvrdím, že mi chvílemi na tváři nepohrával úsměv, přece jen ústřední dvojice je super. Mám pocit, že tentokrát Petronel škemral o svatou pomoc víc, vůbec nebyl samostatnej. Spoustu situačních vtipů se opakovalo z prvního dílu, jako kdyby scénáristi nevymysleli nic jinýho a řekli si "jo, dobrý, tomu se přece už jednou smáli". Hlavní záporák nikterak vykreslenej. Celkově postavy neměly žádnou hloubku, a neznat Uriáše z Petronelem už 11 let, zdáli by se mi divní i ti dva. Potrestání falešnýho čerta a anděla světskou mocí bylo tak jakoby mimochodem, první, co mě napadlo bylo, kdo potrestá falešnýho Mikuláše? Toho jako zabil sv.Jan Nepomucký a pokud ho hrobníci nesebrali, válí se u tý zdi dodnes, nebo jak? Co tam pro pána Bartošku dělal celou dobu Dyk? Reklamu na Babiškovy uzeniny? Jak se dostal k Magdaléně? Proč? Vždyť jedinej náznak zalíbení je v první scéně a pak hodinu a půl nic. Ani se mi nelíbilo, jak se courali stejnou dekorací tam a zpátky. Názory, že nic z výše popsaného přece nevadí, že hlavně, že se dětem líbilo, si nechte. To že je něco pro děti neznamená, že v tu chvíli se tomu dá všechno odpustit a může to bejt nekvalitní slátanina. Možná vím, co mi na tom vadilo nejvíc. Nebyla to totiž pohádka. Nazvala bych to vánočním příběhem a jako televizní inscenaci bych to víceméně brala. Jako film na plátně ale ne. Upřímně doufám, že trojka nebude.

plakát

Prach a broky (2015) (amatérský film) 

Pražská premiéra byla skvělá. Snad poprvé jsem v kině tleskala :) V některých scénách byl amatérismus jasný, hlavně v mluveném slovu, nicméně film je propracovaný do detailu, hlášky, situace... Jsem nadšená a celou dobu jsem vlastně nesundala úsměv a to ani cestou domů. Už se těším, až si ho zítra pustíme znovu :) A samozřejmě musím pochválit soundtrack. Super! :)

plakát

Jak vycvičit draka 2 (2014) 

Fakt jsem se bála, druhé díly většinou stojej za prd. Díky všem svatejm, že to není případ Bezzubky a Škyťáka :)