Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (1 405)

plakát

Absťák (2021) (seriál) 

Možná ne tak osobitý, ale rozhodně excelentně natočený, ale taky nebetyčně nasírací seriál o amerických větrných mlýnech a jednom velkém, do jisté míry (z hlediska přirozenosti lidských slabostí) nekončícím průseru. O tomhle případu si divák chce zjistit něco víc. A kam vejde, tam narazí vedle informativního článku na linku důvěry. Fakt hnus. Michael Stuhrbarg hraje záporáka jako z Bonda. Strongův scénář a Levinsonova režie mě příjemně překvapuje minimem vaty a řadou velmi silných momentů, včetně spěšného prolínání časových rovin, na které jsem si chvíli musel zvykat, ale časem velmi ocenil. Někdo dostal slušný rozpočet, aby na tohle svinstvo upozornil. A dobře, že tak. Díky za to. Skvělý podcast o vzniku seriálu a problému s opioidy s tvůrci: Dopesick: An Empire Podcast on Spotify

plakát

Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) 

Ještě mám slzy v očích...:) Co scéna a gesto, to perla. Instant Classic. Užívám si to stejně, ne-li o kapku víc, než jedničku. Jeep, kožešina, odchod z kláštera, pružina, nosorožec, šikaka, uspávací střely, plivance, od začátku do konce tlak na bránici.

plakát

Ad Astra (2019) 

Vlastně hezký až i chvílemi kapku silný zážitek. Připomněl Solaris s Georgem Clooneym. Kino 50 % dojmu: klidné nádherné obrazy kameramana Interstellar v meditativním rytmu Maxe Richtera. Pitt hraje přesně tak minimalisticky, jak mu charakter postavy káže, je to hrdina, který pochybuje a víc není třeba dodat. Spousta těch pocitů není určitě mnoha lidem, včetně mě, někdy cizích. Vyhovuje mi i to, že film zpomaluje tam, kde v mnoha ostatních filmech tlačí před zeleným plátnem herec na pilu humoru a akce a kouká při tom na umělé kladivo. Víc klidných Ad Aster, snad to rozpočty utáhnou.

plakát

Agent (2019) (seriál) 

Sacha Baron Cohen v adaptaci neuvěřitelného příběhu se skvělým scénářem, poctivým rozpočtem a sebevědomou režií, vládne seriálovému, ale kvalitou spíše až filmovému plátnu. Velká Netflixovská pecka.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Bourne se probere na té lavičce v parku tak rychle a udělá takový vítr, že jsem se z toho všeho vzpamatoval, až když zazněly první tóny Extreme Ways v závěrečných titulcích. Bourne Identity si zaslouží pozornost každého, kdo má rád inteligentní akci a výborné soudtracky.

plakát

Air: Zrození legendy (2023) 

Skvělý film s dobrou náladou a několika opravdu vtipnými momenty postavený na ikoně Michaela Jordana, nejlepším basketbalistovi, a jednom z nejlepších sportovců všech dob, který je dodnes inspirací a vzorem vytrvalosti a houževnatosti. A svého druhu supermanem :) Pěkná pocta legendě, osmdesátkám, lesům a horám v Oregonu, Nike a všem, co ten příběh v reálném životě napsali. Tuhle Ameriku by asi tvůrci chtěli vidět znovu a zas místo toho tupého obarveného tupé, kterého do hlav Američanů tlačí Fox News.

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Artificial Intelligence je asi Spielbergův největší experiment. Je broušený s láskou a rozmazlován. Je natočený perfektně, ale má pro mě zásadní nedostatek. Neztotožnil jsem se se scénářem, s příběhem, s jeho závěrem a s celkovým obsahem a jeho sdělením. Já totiž přesně nevím co tím chtěl říct a nevím ani co tím chtěl říct Kubrick. Kdykoliv budu mít příležitost se na Osmentův sentimentální obličej dívat znovu, nebudu přesně vědět proč to někdo točil, ale budu si užívat poctivou filmařinu, protože té je na rozdávání...

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Napůl geniální humor, napůl v podstatě pitomost. Za legendární vtípky, které používám dnes a denně poloviční hodnocení, za pokleslou vesměs sexistickou srandu nedávám nic...

plakát

Akta Pentagon: Skrytá válka (2017) 

Stačí mít jen trochu chuť přemýšlet o tom, co formuje svět, jaký známe, a stačí mít jen trochu rád dobré filmařské řemeslo s dobrými herci, pak se s The Post v dobrém rozpoložení může stát, že z toho bude pekelně dobrý a vydařený zážitek. A taky že jo. Báječný film. Tečka, čárka, vykřičník. 2021: Přibližně od 1:14h do 1:35h je ten film a Meryl Streep na vrcholu možného, co dělá film filmem a tvoří kouzlo filmového plátna. Vždycky se rád nechám dojmout ideály, i když vím, jak jsou vzácné a přitom nedostatečně ceněné. Perfektní prequel (s úctou) k All President´s Men. A opět skvostně hloupý český název pro distribuci v českých kinech, úplně bez vazby na to, co původní název představuje, jakoby chtěl od návštěvy kina odradit, než naopak. Update 2024: Už jsem to dodnes viděl pětkrát, to nejlíp hovoří samo za sebe :) Meryl Streep a Hanks mezi největšími giganty filmového plátna. Spielberg geniální jako vždy.

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Hodnotím první a druhou řadu, pak se mi to rozmělňuje....jeden z nejlepších seriálů v TV...ve své době opravdová bomba.