Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (329)

plakát

Hříšníci - Série 5 (2015) (série) 

Je to u mě furt na pomezí 4-5*, ale v porovnání s předchozími sériemi se bavím víc. Je to dáno tím, že jdou konečně postavy trochu víc do hloubky, a podle mě si začínají uvědomovat, že jejich dosavadní chování je sráží pomalu ke dnu, a že to takhle dát nepůjde. A to mě na tom baví. Dělat sračky je jedna věc, ale vidět konečně ty následky, to je teprv zábava a drama tohodle seriálu.

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

Já z tohohle filmu prostě chčiju. Objevil jsem ho už před 9 lety a nemůžu ani uvěřit, nakolik ke mně tenhle film dolehl. Nikdy, NIKDY předtím jsem k něčemu necítil takový vztah, jako k téhle postavě, k tomuhle "daydreamingu", k těm lokalitám, ale hlavně k tomu soundtracku. Je to jak z jiného světa. Pokud jste cestovatelé jako já, opravdu zapálení cestovatelé, tak tohle prostě musíte zbožňovat. Nemůžu ani za mák uvěřit, že tohle naprosto bouchlo v box officu. Holt je to skrytej gem, který ne každý dokáže ocenit. Já ho oceňuju tak na 15 hvězdiček. Bravo všem, co se na tomhle podíleli.

plakát

Loki - Věda/Fikce (2023) (epizoda) 

Minulost jednotlivých postav je vysvětlena až moc rychle a důvěřivost prakticky cizích lidí k Lokimu je naopak až strašně vysoká. Nicméně i tak dám pět, protože druhá sérka šlape na plyn od začátku až do konce. Neposerte to hlavně s tou poslední epizodou.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Nečekal jsem takovej odpal, vzhledem k tomu, že jedničku jsem ani neviděl. Dvojka je však jeden z mála projektů, kdy se prostě dokazuje, že může být lepší než originál. Pecka. Škoda, že jsem to neviděl na velkém plátně. Blockbuster jak vyšitej. Komiksovky, pořádně se podívejte na tenhle kousek a vemte si z něho příklad.

plakát

WandaVision - Ve speciálním dílu... (2021) (epizoda) 

Vlak se už pořádně rozjel ze stanice a čím více se mi potvrzuje, že to není jen Wanda, co si tady hraje s myslí. Tohle bude ještě nářez!

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Pokud už delší dobu máte pocit, že Marvelu trochu dochází šťáva, tak výběrem tohoto filmu rozhodně neprohloupíte. První díl je co minutu vystaven naprosto skvělé akci, u kterých si váš mozek nedopřeje ani chvíli přemýšlení. Musím se poklonit režisérům za to, jak si s tímhle filmem dokázali pohrát, protože mít na plátně tolik postav, a zároveň dojít s každou skupinkou k nějakému cíli... to je prostě něco, co se ocenit musí, a fakt si neumím představit, jaké peklo to pro ně muselo být: Režírovat, stříhat, ukočírovat tak nákladnou produkci. Vážně bravo. Připravte se na nejdivočejší komiksovku (pravděpodobně) min. od dob Civil War, dokonce bych se nebál říct od dob prvních Avengers, kde podle mě byla naposled dobře vidět a cítět ona pověstná "šťáva", že postavy dělají to, co chceme, aby dělali, že to není tak tupé, jak si můžete domyslet u jiných marvelovek uvedených po nich. Film vám během prvních pár minut ZARUČENĚ ukáže, proč je Thanos ten nejlepší padouch z toho universa (a nejen během začátku - fňuk fňuk :'( ), prozradí mu - alespoň z části - jeho motivy, a i když jsou zvrácené, najdete v nich logiku. Taky se připravte na to, že si během promítání několikrát řeknete "CO SE TO KURVA DĚJE?!!!", budete v šoku, budete překvapení, budete si říkat, že takhle to přece nemůže být, že ten osud někdo změní. Ani mi nevadilo, že film prostě jede od scény ke scéně, možná trochu svižněji než je obvyklé, ale nebylo to tak strašné, protože se furt něco děje. A ano, taky se připravte na to, že film skončí "tak nějak" - otevřeně neotevřeně. Opravdu si nedokážu představit, o čem bude sakra pojednávat druhá část. A už teď vím, že ten rok čekání bude bolet. Za mě 100%.

plakát

Rozpolcený (2016) 

Nebojím se říct, že je to to největší překvapení, které jsem za poslední měsíce v kině dostal. Čistá filmařská práce, hraní si s kamerou, lehký a mrazivý soundtrack doprovázen naprosto strhujícím výkonem Jamese McAvoye (nebo spíš Jamesů McAvoyů?), který - řekl bych dle mého skromného názoru - je docela dost adekvátním kandidátem na nějakou tu sošku. S chutí přehlídnu i fakt, že se během prvních 20 minut mohl film vyvíjet úplně jinač a mělo by to rozhodně pro všechny mnohem šťastnější happy end. 90%.

Ovládací panel
7. nej uživatel Nizozemsko
8 bodů