Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Sice jsem si tento film zamilovala až na podruhé, protože jsem zrovna nebyla v náladě překousnout ten kýč, ale poté už to stálo za to. Teď je jedním z mých nejoblíbenějších filmů, u kterých potřebuji kupu kapesníků, i když se koukám po sté.

My Fair Lady

My Fair Lady (1964)

Prostě jeden z nejoblíbenějších kousků mé filmové sbírky. Audrey je úžasná. Co víc dodat?

500 dní se Summer

500 dní se Summer (2009)

Docela depresivní romanťárna, která si naopak hraje s city hrdiny, ne hrdinky. Výborný soundtrack, příjemné herecké obsazení, zajímavý příběh. Jeden z mých oblíbených kousků.

Napříč vesmírem

Napříč vesmírem (2007)

K tomuto fimu bych potřebovala příručku, občas jsem se ztrácela, ale výsledný dojem byl parádní. Úžasné Beatlesácké skladby s božským britským akcentem Jima Sturgesse a andělský hlas Evan Rachel Wood... vůbec to nebylo marné. Soundtrack poslouchám pořád dokola ještě teď. Strawberry fields forever...

Snídaně u Tiffanyho

Snídaně u Tiffanyho (1961)

Asi nepochopíte, když nevidíte do duše Holly Golightly. Té zvenčí sexy vtipné a ztřeštěné holčičky, která touží po pravé lásce a najít konečně samu sebe. A nepojmenovaný kocour je jen odrazem toho, čím je ona. A na to, že se Audrey vždy bála toho, že neumí ani hrát, ani zpívat, tady na jedničku zvládla obojí. Krása.

Velká ryba

Velká ryba (2003)

Na to, jak mě prvních 15 minut filmu nudilo, musím dát plné hodnocení. Burton umí a Ewan s Helenou jsou jako obvykle skvělí. Úžasný film.

Zakletý v čase

Zakletý v čase (2009)

Ach, jaká nádhera. Pro romantické duše jako dělané a neromantické jako mě, to dojme taky. Rachel a Eric se hledali, opravdu. Výborný námět.

Román pro ženy

Román pro ženy (2004)

Ťukejte si na čelo, ale jde o mou srdcovku. Líbilo se mi to moc, vtipům jsem se smála, herecké výkony byly uspokojující a některé hlášky opravdu nemají chybu.