Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Romantický

Recenze (35)

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Nevím co geekové čekali, ale bylo to fajn. Triky, efekty a detaily byly super, příběh nebyl zas tak hrozný. Ono nevím, co by na tom mělo být lepšího :)

plakát

Poslední aristokratka (2019) odpad!

Je to marný. Knihu jsem nečetla, ale bohužel jít na film byly ztracené peníze a čas. Člověk si neodnáší žádný kulturní zážitek, ale spíš sleduje kontinuitu degradace českého filmu. Čermák typově mimo roli, Vilhelmka přehrává, Stolařová bez zkušeností, Balzerová neví co se sebou, Pechlát chudák si určitě uvědomil do čeho se namočil až v polovině natáčení a Liška hraje klasického Lišku, který stoprocentně improvizoval, protože jeho hlášky by vzhledem k celému scénáři Vejdělek nenapsal ani omylem. Ještě sem zapomněla na Kotka s Piškulou, těm chybí vývoj postav. Vejdělek ztrácí kontrolu nad herecemi a příběhem. Kamera a střih je průměrný, spíše podprůměrný, ale to není jejich chyba, protože se nedalo s materiálem jinak pracovat. U hudby nemám slov, to se fakt nedalo poslouchat. Film postrádá jakoukoliv filmovou řeč. No, já jedině doufám, že si Vejdělek čte hodnocení na ČSFD a že se za svůj počin stydí. Soukromá rada Vejdělkovi: Nepsat scénáře a netočit. Nebo točit, ale s profesionálním štábem, ale raději fakt nic nepsat. Nikdy. Je to marný.

plakát

RYTMUS sídliskový sen (2015) 

Jasný takže včera byla ještě jenom premiéra a ohodnotili to tady lidi, co to neviděli, co na premiéře vůbec nebyli, vlastně odpůrci a škodiči. Nejsem fanynka Rytmuse, slyšela jsem jen zhruba dvě písničky a jeho jméno znám více méně z médií (od těch nejhloupějších lidí na světě). Byla jsem nadšená, téma filmu není vůbec o tom kdo Rytmus je a jak se stal králem, je to spíše řešení osobní otázky vztahu otec-syn, rodina, láska. To, co řeší každý obyčejný člověk. A taky jsme se hodně nasmáli. Ale co bych vám vše říkala, běžte na to do kina. A dávám za tři, protože režisér mohl líp zapracovat na technické, kameramanské a střihačské práci. Hlavně ty drony byly fakt neplynulý.

plakát

Kobry a užovky (2015) 

Film, kde mi už extrémně vadil Kryštof Hádek a mile překvapil Matěj Hádek. Film obsahuje skoro jen polocelky což dodává efekt časté dezorientace v prostoru. Škoda, scénář skvělý, zpracování bohužel amatérské.

plakát

Mrazík (1964) 

mě z toho mrazí..

plakát

Pek Yakında (2014) 

Výborný a vtipný scénář. Cem Yilmaz potvrzuje svojí oblíbenou pozici v turecké kinematografii. Citát: v nemocnici po bouračce: "Už nikdy nebude moci chodit." -"Ale kdyby se mu chtělo, tak bude, ne?"

plakát

Mistr (2012) 

Nevím o co šlo, ale okey.