Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (46)

plakát

Zločiny Velké Prahy (2021) (seriál) 

Existuje vůbec něco českého, kde by nehrál Langoš???

plakát

Africké královny - Královna Kleopatra (2023) (série) odpad!

Jak by mohla být Kleopatra černoška, když pocházela z rodu Ptolemaiovců, kteří pocházeli z Makedonie? Tohle lízání černých pr*elí už mě od Netflusu fakt štve! Za chvilku bude černoch i Jindřich VIII.

plakát

Kateřina Veliká (2019) (seriál) 

Je to fraška! Zřejmě, bez urážky, to jak si Britové představují ruské dějiny, ve své mopslíkovsky se snažící sofistikovanosti, ze které si nemohou pomoct a přitom zuřivě toužící se přiblížit ruské drsnosti (nebo aspoň režisérově představě o tom jak to tehdy opravdu v Rusku bylo...) Líto mi je jen tak veliké herečky jako Helen Mirren, která tam ze sebe děla na jedné straně luznou divu a na druhé obstrarožně vyměklou blbku. Nehledě k tomu, že postavy jsou o 30 let starší, než byly jejich reálné předlohy (ve věku H.M., kdy hraje tuto roly byla Kateřina už 6 let mrtvá).

plakát

Jack staví dům (2018) 

Ano, von Trier se opravdu už definitivně posral! Ale je to vynikající! To, že onen tajemný Virgil je vlastně básník Vergilius, průvodce peklem a očistcem v Dantově Božské komedii, jsem sice pochopila až ve třičtvrtině filmu (něťuklo ani občasné prokládání angličtiny italštinou), nicméně jsem díky tomu pochopila a užila si i ten zvláštní konec. A ano, po promítání jsem opravdu byla zralá na panáka!

plakát

Narozena 1918 (2018) (TV film) 

Krásná zamlada, krásná i ve stáří. Skvělý dokument o neuvěřitelně svěží bábince, která je ještě o bez mála měsíc starší, než naše republika!

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Dobrá atmosféra a výborné postapokalyptické kulisy, díky čemuž jedinému se dala přežít i ta zbytečně nelidská stopáž. Jinak akce veškerá žádná nebo totálně pohřbená pod tunami půlhodinových záběrů hrdinova vnitřního rozpoložení. Taky vyzní celkem na prázdno sledovat ve 3D hodinové detailní záběry padouchova šedého zákalu, takže 2D by bylo úplně v pohodě.