Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (621)

plakát

The Last of Us (2023) (seriál) 

Nejsem gamer, ale díky let´s playům jsem se o hře dozvěděla docela dlouho před tím, než se vědělo, že HBO bude dělat adaptaci. A příběh znám moc dobře.    Jelikož TLOU má jeden z nejlepších příběhů mezi hrami (začátek stačí, aby člověk pochopil s čím má tu čest) doufala jsem, že to autoři vezmou trochu zodpovědně a budou těžit z toho, proč je ta hra skvělá. A to se stalo a je to super. Některé pasáže a story-lines jsou rozšířeny, některé lehce upraveny ale základ zůstává stejný jako ve hře (nehledě k tomu, že některé legendární dialogy se dostaly do scénáře a nám, co víme, tuhla krev v žilách).    První divácké setkání s Pedrem Pascalem (Na Narcos jsem začala koukat až záhy) i Bellou Ramsey (game of thrones mám na dlouuuhém seznamu seriálů, které chci vidět) a ani s jedním z nich jsem neměla zásadní problém (je fakt, že v prvních dílech jsem úplně Ellie nevěřila "drzou", ale časem to vymizelo).  Herci bezva. Příběh je bomba. Všechno funguje.  negativa: Pravda je jedna aneb absence nakažených, kterých jsou ve hře mraky. Nemůžu říct, že by mi chyběli, ale bylo jich zoufale málo.    Shrnuto: za mě bezva a druhou sérii si dám (ale rozhodla jsem se, že s příběhem TLOU 2 se seznamovat nebudu, ať si seriál užiju pěkně zaživa a bez ponětí, jak to skončí).

plakát

Iveta - Série 1 (2022) (série) 

Z první série jsem lehce rozčarovaná.  Vzhledem k tomu, že když jsem byla děcko, tak jsem poměrně dost žrala bulvární pořady typu TopStar magazín etc (vyrostla jsem z toho, díky bohu) tak jsem shlédla veškeré dokumenty o Ivetě Bartošové. Události, které vidíme jsem tedy znala a ocenila jsem přesnost (samozřejmě nic nevíme přesně na 100 %). Stejně tak byla fajn postprodukce. Všimla jsem si (ale to nechci zapojovat do hodnocení) určité opatrnosti co se ztvárnění hlavní postavy týče. Třeba v druhé sérii uvidíme Ivetu už více otrkanou a tím pádem lidštější.  Co mě potrápilo: dialogy. Ty mě potrápily velmi.

plakát

Kukačky (2021) (seriál) 

Abych zase neprošvihla nějaký hit, řekla jsem si, že tomu dám šanci. Nebylo to špatné. Ale na 13 téměř hodinových dílů to bylo natáhnuté občas dost uměle. Na druhou stranu postavy byly fajn a příběh celkem ušel. Jsem zvědavá jak se mladší herci uchytí dál, protože mají rozhodně šanci. Vůči dojemným koncům jsem imunní, jelikož čím jsem starší tím jsem ledovatější. Ale za Bruce Springsteena půl hvězdy navíc :-)

plakát

Ochránce (2021) (seriál) 

Tak tentokrát jsem nic nezmeškala a nový hit jsem viděla v době vysílání. Musím říct, že jako učitelku mě to potěšilo. Casting na jedničku, témata široce pokrytá. Jsem ráda, že po nějaké době vidím celkem hezký počin ČT.

plakát

Zaklínač - Série 2 (2021) (série) 

Já musím hodnotit čtyřmi, protože to pořád vidím jako velice dobře natočené fantasy a nevadí mi vůbec nic. Z technického hlediska všechno funguje hezky, nic neruší. Herci bezva, věřím všechno.   Příběh....ach jo.  Po shlédnutí druhé série jen mohu prohlásit, že doufám, že se chytám a že jsem vše pochopila správně. Třetí sérii nejspíš sledovat budu.    A určitě v budoucnu plánuju přečíst knihy. Možná pomůže se vyznat v tom strašným messu.

plakát

Herec (2020) (seriál) 

I když připustím tolik náhod a trochu přemrštěných linek, prostě by to chtělo dokončit. Bylo by zajímavé napsat pokračování. O pár let později. Protože jinak to mělo potenciál, dobré herce, atmosféru.

plakát

Mistři medicíny (2020) (seriál) 

Různí doktoři, různé obory, různé osobnosti. Každý díl byl svižný, obsahoval to nejdůležitější a vyjadřuje úctu k daným lékařům, kterých si je třeba nesmírně vážit. Jen nevím, proč ta dramatická hudba, nebyla potřeba

plakát

Republika Blaník (2020) (seriál) 

tak já mám Kancelář Blaník už docela dlouho ráda a znám všechny díly, takže jsem se těšila až se dostanu k tomu pokračování a nejsem vůbec zklamaná. obvzlášť některé díly a situaci byly výborný. zkrátka mě tenhle koncept baví. Ale jde hlavně o reakční parodii, takže se netrefí do vkusu každého. doporučuju těm, co mají rádi parodie, politické parodie, a chtějí se docela dobře pobavit. Body na víc za novinové články. Protože ty jsou hodně boží

plakát

sKORO NA mizině (2020) (seriál) 

hit minulého roku. měla jsem seriál v hledáčku a konečně si naplánovala jeho sledování. Jsem ráda, že se můžu pobavit i u nového českého počinu. dokonce celkem obyčejné youtube tvorby. hlavně teda herci byli úžasní. možná se někomu zdál humor infantilní, sprostý, nebo hraniční, ale to mi nijak nevadilo, najde se i celá řada dost dobrých vtipů a situačního humoru. Mě nejvíc dostala část s Vašutem. Za mě spokojenost. Jestli bude pokračování nebo ne...uvidíme. ale nic neuspěchat.