Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (577)

plakát

Dítě číslo 44 (2015) 

A začalo to tak slibně: atmosféra pěkně po sovětsku dusivá a mrazivá (za tu dávám všechny 3 hvězdičky), podmračený Tom Hardy, oficiálně neexistující zločiny, odcizená manželka Naomi, paranoia, stranické čistky... Bohužel, asi ve třetině to úplně vykolejilo a pointa, ta se vysypala někde cestou po transsibiřské magistrále...

plakát

Dukla 61 (2018) (TV film) 

Výborně natočená havířská tragédie, která může sloužit i jako intro do té drsné ostravské subkultury. Rodinná rovina je tu stejně důležitá jako ta nervy drásající, která se odehrává pod zemí. Líbí se mi i komplexnost, s jakou tvůrci pojali mapování události, která za neštěstím na Dukle stojí, včetně webového speciálu a dokumentu se vzpomínkami pamětníků.

plakát

Mafiánovi (2013) 

Nenáročná, černě-humorná historka o adaptaci rodinky newyorského mafiána na francouzském venkově. Skvělé obsazení a pošťuchování mezi T. Lee Jonesem, který je v ochranném programu jako hlídá, a otcem rodiny Robertem De Nirem. A dokonalé využití Clinta Eastwooda (toho od Gorillaz).

plakát

Tiché místo (2018) 

Zcela neukecaný, nejlepší horor, thriller, postapo i scifi poslední doby. No, nemá cenu nic víc říkat, jen že jsou to takový nervy, že si okoušete všechny nehty.

plakát

Temná proroctví (2011) 

Nerada to říkám, ale skutečné příběhy zfilmované v Proroctví z temnot jsou, alespoň podle tohoto dokumentu, ještě o level děsivější.

plakát

Příběh rytíře (2001) 

Rozkošně přidrzlá pohádka, na niž se dají vztáhnout slova hlavního zlosyna: Technika elementární, styl žádný, ale odvaha (to)mu nechybí. Když přistoupíte na tu hru, pobavíte se stejně vy i váš 10-letý synovec. Zajíček Heath Ledger je ten hodný, krasavec Rufus Sewell, který jako by se svou borgiovskou vizáží vypadl z nějakého renesančního portrétu, je zase ten zlý... Pro mě je ale zlatým hřebem Bettanyho neodolatelný gambler Geoffrey (teda, sorry, Jeff) Chaucer brigádničící jako herold, vyvolávač a padělatel. Kvůli jeho hláškám se na Příběh rytíře vždycky ráda podívám: ... Představuji vám vyznavače našeho Pána, spasitele italských panen...udatného, jedinečného, Sira Ulricha von Lichtenstein! Děkuji, děkuji... budu zde celý týden... " :) A neodolám ještě jedné hlášce: Lepší hloupá holka s kytkou, než hloupý kluk s tyčí na koni... - Říká se kopí, jasný?! A pak, že český dabing nemá svůj půvab! :D

plakát

Královna Alžběta (1998) 

Velký, nádherný film s duší a srdcem. Evokuje obraz své doby, barvy, pach staletých paláců, anglického léta i krve prolité pro lidské představy o jednom Bohu. A vše, z čeho se zrodil obraz Panenské královny.

plakát

Vlasy (1979) 

Hair pro mě byly láska na první shlédnutí. Tyhle hippie časy jsem si vždycky představovala podle nich. LSD místo snídaně i večeře, všeobjímající lásku, věk Vodnáře na spadnutí, stejně jako konec všech zaprděných uzurpátorských režimů... Už tenkrát v pubertě mi ale bylo úzko při představě kocoviny, jakou si pak tahle generace musela projít. Formanovo pochopení pro vše lidské a jeho civilní, poťouchlý způsob vyprávění vtiskl Vlasům stejnou opravdovost jako Láskám jedné plavovlásky. A při Bergerově pochodu do černé díry vojenské mašinérie se člověku i bezmála po půlstoletí svírá srdce úplně stejně. Moc se toho totiž k lepšímu nezměnilo.