Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (577)

plakát

Svědek obžaloby (2016) (TV film) 

Vlastně o dost drsnější příběh, než na jaké jsme od Agathy zvyklí. Emocionálně jde na dřeň, vizuálně je dokonalý: melancholické mlhy Londýna těsně po první světové, dobové detaily, narušené vztahy a úžasní Toby Jones s Andreou Riseborough.

plakát

Špatnej polda (2009) 

Psychedelická one-man show Nicolase Cage v roli sjetýho poldy, kterému ale dost dobře přihrává Elvis leguán? No ano, tohle je totiž skoro čistej dadaismus.

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Jsi můj kamarád, že jo? Budeme si hrát... Tfuj tajxl, ten paranormál pocit, že ZA DVEŘMI NĚKDO JE, i to cukání palce u nohy, co vás ve 3:07 pravidelně budí ze spánku, dostanou po shlédnutí příběhu z Amityville akutně strašidelný rozměr. Doufám, že to brzy přejde...

plakát

Christine (2016) 

Nepříjemný, neuhýbavý pohled na těžkou depresi. Bez falešného optimismu, jen o výhybku vedle koleje, ze které vyjel Joker. Rebecca Hall ve své nejintenzivnější roli.

plakát

Somálští piráti (2017) 

Na sžíravou satiru málo sžíravé, na komedii málo vtipné a na tak zajímavé téma i obsazení... škoda mluvit. Sorry, Evane, sice tě miluju, ale tohle byla strašně, ale strašně, nepovedená variace na Tři krále i na toho posledního skotského.

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

Když Zloba dostane křídla, křiváci to mají spočítané! Králíčci, Růženky a princátka nechť si, společně s jinou havětí, dál radostně hopsají vůkol... Tahle královna totiž není zlá, jen spravedlivě rozezlená. A to je sakra rozdíl!

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Já tyhle Tarantinovy exkurze do alternativní historie prostě miluju. Báječnej Hollywood, Brad, Leo s plamenometem, po zásluze zlikvidovaní Mansonovic zmetci... a cígo s LSD. (PS: kobejne, taky mě to zajímalo! A tady je odpověď.)

plakát

Sňatky z rozumu (1968) (seriál) 

Ona: Milosrdenství Boží je nekonečné... On: Babské tlachy! Krásně odvyprávěný, a jakkoli se to při současném boomu kvalitních seriálů (jako 1864, který stejné období nahlíží z jiné perspektivy) může zdát neuvěřitelné, i po 50 letech syrově, realisticky vyznívající seriál se skvělými dialogy. Mrazivě neromantické 19. století plné přetvářky, diskriminace, špíny a pastí sešněrované "morálky". Ano, je to ošklivé, když se děvče vdá, ale ono to jinak nejde a časem si zvykne... Nikdo se přeci nevdává z lásky, to je jen taková vymyšlenost.

plakát

Sbal prachy a vypadni (1998) 

Už jsem úplně zapomněla... Tenhle film by stál za to i jen na poslech, coby báječný soundtrack k 90-tkám. :) PS: Jéžiš, a za bárem je Sting!