Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (96)

plakát

Andersonovy nahrávky (1971) 

Skvělý film, Sean Connery v jeho ranné tvorbě je naprosto úžasný. Jeho velké ego sálá filmem jako magický oheň. V ději každou sekundu fandíte lupičům, aby se jejich lup podařil a oni vyvázli bez ztráty života. U tohoto filmu se nedokážu moc rozepsat, protože děj byl neskutečný, až jsem z toho byl zaražen jak skvělé filmy Hollywood tvořil v 60/70 letech:).

plakát

Billy Madison (1995) 

Uvolněná komedie, sranda, člověk se pobaví, žádné stresy, nádherná paní učitelka...Skvělý film jako všechny filmy z tohoto období. Za mě palec nahoru

plakát

Bony a klid 2 (2014) odpad!

Otřesný film...a já se tak na něho těšil....kvalitní film se bohužel neurčuje od sexy kundiček a drahých, rychlých aut. Děj byl vykraden z původního filmu. 1/8 filmu jsou ve skutečnosti jen flashbacky do roku 88. Příběh je slabý, žádná zápletka, žádná akce, jen kecy, kecy, kecy. Tak opravdu dnešní mafiáni nevypadají a netočí prachy tak mizerně jako oni. Vlastně..nedá se o o tom ani nic psát. hnus...Olmer měl jít do důchodu před Nahotou na prodej...

plakát

Božská relikvie (1986) 

Skákání na létající balón, neskutečně artistické výkony hned od první sekundy. Čím jsem starší, tím mě tento film více bere. Když jsem byl mladší, tak jsem spíše preferoval Božskou relikvii II, avšak teď....vidím v jedničce krásu, vtip, adrenalin...Řekneš si, "jo, je to komedie, tam tě nemá co překvapit, Jackie zase vyhraje"...ale tady jde o to napětí, kdy mu fandíš, aby porazil protivníka a uloupil poklad a nebo aby porazil divoženky ve skalnaté skrýši. A hudba? Naprosto skvělá, Ať si říká kdo chce, co chce, nízkonákladové filmy, které tvořil Jackie jsou bezkonkurenční a že se usmívá? Proč by se neusmíval....Když to jeho fanoušci chtějí....

plakát

Creed (2015) 

Shrnu to velmi rychle první část 1/5, druhá část 3/5 a třetí část 2/5. První část nesmírně nudná, Adonis se snaží najít sám sebe, nikdo mu nerozumí, proto jde za Rockym, kterého nikdy neviděl ať mu pomůže, Rocky jak to tak bývá, po hodinovém přemlouvání ustoupí a Adonis mu začne říkat strejdo. Jak už to tak bývá v Hollywoodu, Adonisova sousedka je černoška, která je opravdu kus a tak to začnou spolu péct (aby to nebylo monotónní, tak trpí vadou sluchu). Adonis "dře", vyzve ho na souboj nějaký nýmand z tělocvičiny, kde kdysi Rocky trénoval. Tento match ho proslaví, proflákne se, že je syn kurevníka Apolla Creeda a Adonis to nemůže vystát-žít z hvězdy svého otce. Do toho Rocky dostane rakovinu (sakra, sakra, sakra, nebylo už dost klasických amerických slaďáků-to, že mě to dojme, neznamená, že je to kvalitní-mě dojme skoro vše). Adonis bojuje se svou negramotností, Rocky s rakem. V poslední části odjede do Anglie, aby se porval s mega tlustým a rosolovitým anglánem, který box viděl tolikrát, asi jako ind hajzlpapír. Poslední část absolutně vybrakovaná z prvního a kvalitního Rockyho...bojuje se až do konce, není vítěze, po šílených directech se zvedají a jako by nic. Nikomu nic nevadí, ruce dole, hlava vystrčená dopředu-Rocky, myslel jsem, že za těch 40 let už jsi zjistil, jak se opravdu boxuje. Při posledním kole to vypadá, že Adonis toho Zulcbuřta porazil, ale ten po šíleném directu se zvedá, jako by nic a zápas končí. Tak jako v prvním díle, tak i v posledním není Rocky-pardon, Adonis vítězem, nýbrž vítězem se stává Zulc. Skoro neslyšící milenka Adonise příbíhá, líbačka s ní, líbačka s Rockym (asi 30 s z5 všichni byli od krve a kdo ví čeho)....na konci filmu kino nechalo schválně zltlumené světla-to asi kvůli toho, aby se lidé vzpamatovali z toho šoku.

plakát

Česká RAPublika (2008) 

Fascinující dokument. Do té doby jsem rap/hip hop nějak nevnímal, ale tento počin mi otevřel oči. Chytlavé texty, slovní hříčky, určitý punkový odér, který odráží jejich styl ve světle fádních-normálních lidí. Hack a Phat jsou opravdu výborní, věřím tomu, že Phat by se vyrovnal textově Lou Fanánkovi a jeho počinům z 90 let. Asi z tohoto dokumentu se mi nejvíce líbilo, když přijel Orion a Phat do ghetta v Karviné a malým cikánům tloukli do hlav, že staré báby se nemají okrádat, nýbrž jim máš pomoct s taškou a vybílit jim byt leda tak barvou. Palec nahoru!

plakát

Česká soda (1993) (seriál) 

Výborná práce, mám rád tuto satiru, jejich vtipy, které až některé známé osobnosti nakrkly a stálo jim za to, aby žalovaly producenty České sody. Abych se přiznal tak více se mi líbily pozdní díly s Čtvrníčkem. Bránický král Vlastík Zavřel je sice fajn, ale nemělo to kouzlo co s panem Čtvrníčkem.

plakát

Český sen (2004) 

Musím dát plný počet, jelikož v tomto počinu šlo vidět, jaký je český národ chamtivý, a že pro slevy udělá téměř cokoliv. Výborný nápad, skvěle byl aplikován a reklama byla naprosto dokonalá. Myslím si, že tímto zmátli celou Českou republiku a nikdo nemohl tušit, že se jedná o JEDNU velkou recesi. Někteří lidé (kupodivu i důchodci) mě velmi překvapili, brali to s humorem a zasmáli se nad svou chamtivostí a čecháčstvím, avšak někteří mě nepřekvapili spíše naopak. Tupí měšťáci, kteří dojeli maximálně za Prahu a vykřikují tam hesla typu "to bude mít ještě dohru, to je podvod na nás na pražáky, vy chcete jít do Evropy?". Alespoň jde vidět mentalita lidí, která se ani za deset let od natáčení tohoto filmu nezměnila. Lidé jsou stále dychtiví po slevách a nových obchoďácích a v každém městě najdeme přehršel obchodních center. V poslední fázi bych chtěl zhodnotit negativní a populistický přístup medií a politických stran, absolutně se mi nelíbil, media by tento počin měla brát s humorem a naopak vyzvednout nestranně jeho přednosti, ne ho hatit.

plakát

Čínský zvěrokruh (2012) 

Nevím co k tomu říct, kdyby nebyl Jackie můj nejoblíbenější herec, tak řeknu, že film mi připadal jako béčkový Hollywoodský film. Prvotní scéna, jak Jackie jede na pseudo kolečkových bruslích je superní, říkal jsem "jooo, to bude bombička", ale pak se vše propadlo do blbého stereotypu, tj. kecání o ničem, žádné akční scény, pouze a jen krásná mandarinština s nevhodným americkým humorem. Film obecně nemá spád a akční scény jsou vykoupené sexy herečkami a neustálým tlacháním. Jediné plus na filmu je to, že Jackie se na stará kolena naučil nový kung fu poraz z vietnamského vot viet dao, to mě opravdu ohromil:). Na konci filmu romantická scéna, sice mě to dojalo, ale nepatřilo to tam. Jen kvůli toho, že to byl Jackieho poslední film dávám 3/5. Ale kdyby se nejednalo o něho ale o někoho jiného, tak mé hodnocení bude značně jiné. Staré zlaté časy klasického akčního čínského filmu jsou dávno fuč.

plakát

Dědictví aneb Kurva se neříká (2014) 

Oddychový film, nečekejte nic závratného. Nazval bych to až rodinným filmem. Bohuš zestárl, změnil své priority, avšak v hloubi duše zůstal stejným vesnickým balíkem jako před 20 lety. Peripetie staro-nových známých, kde je navíc od pana Polívky dcera. Musím pochválit paní Havlovou, protože na to, že ji je skoro 60 let, vypadala opravdu pohledně. Kamera fajn, pan Krejčí mě velmi překvapil, po tom, co natáčel více méně dramata, dokázal natočit takovou úsměvnou komedii, která bojuje na předních příčkách s Babovřesky, ač tento český paradox nechápu, respektive nechci pochopit. Pokud se chcete zasmát, pobavit se, politovat Bohuše, a odejít s čistou hlavou ven z kina, doporučuji tento film viděti.