Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (8)

plakát

Zářijové číslo (2009) 

Nič moc, viac faktoj je aj v The Devil wears Prada. Dokument neobsahuje nič, iba chaotické zábery z prehrabávania sa oblečením. Zaujímavý dokumement z tejto oblasti viz napr. Bill Cunningham.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Vizuálne pecka, Smaugh je najlepší drak akého som kedy videl. Epicky je to ale bieda, príbeh nedrží pokope. Film sa inšpiroval knihou len v základnom deji, škoda, že charakter postáv a hlavné posolstvo je už úplne iné.

plakát

Dům (2011) 

námetom vynikajúci a súčasný. prevedením otrasný.

plakát

Železná lady (2011) 

Toto nie je film o Margaret Thatcher. Je to film o psychológii starnutia kedysi mocnej ženy zrejme len inšpirovaný Thatcherovou. Zaznie tam síce pár zaujímavých názorov, avšak to je skôr vedľajší produkt. bohužiaľ. Kto chcel pozerať životopis, dá tri hviezdy, avšak film to nie je zlý...

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

1) preniesť Allenov neurotický spôsob reči na hlavného hrdinu sa v celku podarilo. či je to k dobru veci, nechám radšej na iných :) 2) stvárnenie Hamingwaya ma dosť iritovalo, trochu aj celý ten ďalší zástup úplne plochých osobností. 3) pekná kamera, niekedy to ale s farebnými tónmi a posprocessingom trochu precukrovali. => dobré remeslo, slabé umenie.

plakát

Amazonia vertical (2004) 

cestovateľské dokumenty tohto typu mám rád, plný počet ale nemôžem dať, lebo som zvyknutý na lepšiu kameru.

plakát

Finanční krize (2010) 

Myslím si, že ekonómii celkom rozumiem a vidím dve príčiny finančnej krízy 2008. Prvou je klasický problém manažéra, ktorého záujmy sú iné ako záujmy vlastníkov. Určite ani vlastníci Lehman Brothers nechceli, aby manažéri robili také riskantné obochody, a potom na zle nastavanené kritériá odmien sami doplatili. Druhou, rovnako dôležitou príčinou je FED (centrálna banka USA) a jeho "lacné peniaze". Tlačili príliš veľa peňazí, to oni umožnili nafukovanie bubliny. škoda, že dokument sa zameral len na tú prvú príčinu a druhú nezmienil jediným slovom.

plakát

Proboha! (2008) 

Bill Maher si niečo zaumieni a stáva sa absolútne nekritický alebo kritický úplne. A tak velebí rozhadzovačného Obamu a amerických socialistov, tuho verí, že len štátne násilie prinúti ľudí spolupracovať a byť dobrými. Tak isto si zauminil, že náboženstvo je mor. A veriacich zosmiešnil naozaj výborne, brilantné sarkastické pointy sú doplnené vtipnými prestrihmi. Religulous je skvelá komédia (len od toho Preboha nečakajte dokument).