Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Marketa Lazarová

Marketa Lazarová (1967)

Film se mi podařilo vidět do konce až na druhý pokus, při tom prvním nejspíš sehrála úlohu špatná kvalita nahrávky, počítačová obrazovka a nadměrná únava. Navíc snaha o soustředění se na samotný děj způsobila, že jsem pomíjela ostatní prvky tohoto filmu. Ale zanechalo to ve mně dojem, že ho musím vidět znovu a v lepší kvalitě. Nyní se naskytla příležitost zajít na něj do kina, tak jsem neváhala. Tentokrát jsem se na něj ale důkladně "připravila". Prostudovala jsem web (odkaz na těchto stránkách), kde je ve zkratce vylíčen děj, scénář a hlavní postavy. O děj tedy bylo postaráno a tak jsem se mohla soustředit na samotný obraz a zvuk. Výsledkem byl naprostý úžas nad každou scénou, zachycenou perfektní kamerou a podbarven výbornou hudbou, které dohromady tvořily neuvěřitelně strhující celek. Ve spojení se syrovostí a živočišností středověkého prostředí mi z toho jednoznačně vylezl jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděla, a který okamžitě poputuje do mé Top 10.

Dům k pověšení

Dům k pověšení (1988)

Cesta do hlubin Cikánovy duše je dlážděna sny o lepším životě, ale končícími většinou v pekle...

Persona

Persona (1966)

Bergman a jeho detailní rozpitvávání ženských duší. Zírám a neustále kroutím hlavou, jak někdo mohl něco takového natočit.

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Psychedelický western. Nevím, jestli to bylo láhví vína, tou šílenou úchvatnou hudbou, šílenými postavičkami, šíleným dějem vrcholícím scénou na hřbitově, nebo snad vším tím dohromady. Pravda je, že tenhle film mě naprosto dostal, sama nevím čím, i když moje hodnocení je značně subjektivní a na někoho to tak působit nemusí... Po druhém shlédnutí na plátně: Láhev vína nebyla, dojem zůstává stejný, možná ještě lepší. Každopádně je to skvost kinematografie, který patří mezi to nejlepší, co bylo kdy natočeno. Ve srovnání s několikrát zde zmiňovaným "Once Upon a Time in West", tento film je pro mě jednoznačným vítězem.