Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (336)

plakát

Absolvent (1967) 

Zajimavej film s velmi vzrusujici Anne Bancroftovou a skvelou muzikou Paula Simona.

plakát

Æon Flux (1991) (seriál) 

Peteru Cheungovi se podarilo dostat do televize jeden z nejoriginalnejsich a nejvice moralne nekorektnich projektu vsech dob. Aeon, jeji nemesis a milenec Trevor i cely jejich svet sestaven z bizardnich, dekadentnich a jemne deviatnich nametu, skvele zobrazen pomoci barevne karikaturni kresby. Je to o vuli, megalomanstvi, bezcitnosti lasky, fetisismu a uzasnych slovnich skladankach.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Skvely akcni thriller pro 21. stoleti. Hlavni hrdina je nekompromisni a tvrdy a pri tom velmi chytry, myslici prakticky a prirozene pusobici, coz ho dela jeste nebezpecnejsim. Velmi potesi i evropska lokace celeho snimku.

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Kupodivu velmi precizne natoceny portret velkeho cloveka. Colin Farrell dela co muze a dari se mu znazornit Alexandra, jako uveritelneho vudce s pochybnostmi, ne vsak slabocha. Rosario Dawson, je ve filmu jen na ozdobu. Anthony Hopkins spise jako maskot. Jared Leto plni svoji ulohu, ktera mu nedovoli se vice projevit. Angelina Jolie dokaze byt silnou vudci osobnosti, ale Val Kilmer jako vladce Filip je dokonaly. Oliver Stone si vybral pro nej velmi netradicni latku, ale zvladnul ji dobre a dokazal ustat i dulezite bojove sekvence, natocene velmi originalne a pekne realisticky. Skoda jen delsi stopaze, hlavne posledni casti filmu.

plakát

Aljaška v plamenech (1994) 

Hrozna hroznost. Seagal pomalu tloustnouci, Billy Bob Thornton jeste nehubnouci, Michael Caine odbarveny a namalovany jako starnouci homosexual a Joan Chenova rodila Cinanka hrajici Eskymacku. Do toho prapodivne halucinace zpusobene mavanim orlimy pery a zaverecna exploze, pri niz stihnou hrdinove uniknout od centra vybuchu az do bezpeci, coz je samo o sobe samozrejmosti, jenom kdyby to nebylo vzdusnou carou asi tri kilometry a oni u toho nestihali stridat dopravni prostredky. Jedina hvezdicka je za vtipny popis Seagalovy postavy klasickym Lee Ermeym.

plakát

Alpha Dog (2006) 

Velmi presne vystizeny mentalita, mluva a chovani mlade bohate vrstvy v USA. Bruce Willis po nekolika letech opet hraje, stejne jako Sharon Stoneova. Nejlepsi herecky vykon ovsem podava Ben Foster v roli zavisleho nacisty, pri jehoz vystoupenich mu budete verit kazde slovo a bude vam behat mraz po zadech.

plakát

Amadeus (1984) 

Film o tom jak je zivot nespravedlivy ke vsem stejne.

plakát

Apokalypsa (1979) 

Ten film je absolutni masakr. Obrazy valky se prolinaji v hudbe the Doors a na konci ceka, plk. Kurtz, ktery prisel na podstatu valky a stalo ho to dusi. Je to film o boji a bojovnicich.

plakát

Armáda temnot (1992) 

Celkem vtipne, pro fanousky predchoziho dilu povinost, ale na dvojku to v zadnem pripade nema.

plakát

Atentát (1964) 

Vynikajici a na dobu vzniku velmi autenticky snimek s velkorysym rozpoctem. Realie nacisticke Prahy jsou verohodnym prostredim pro pribeh nekolika ceskych parasutistu majicich za ukol spachat atentat na Reinharda Heidricha, zastupuiciho risskeho protektora. Postavy jsou dramaticky prikrasleny, ale akcni momenty maji vysoky standart, at uz jde o zobrazeni vycviku v Anglii, samotneho atentatu, nebo zaverecneho souboje do posledniho muze v kostele.