Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (336)

plakát

Kukačka (2002) 

Vyborny a mily Rogozkinuv snimek v nemz si ustredni postavy nerozumi, ale kdyz chteji tak se chapou. Velice se mi libilo, jak film zacina. Sledujeme trapeni snipera z donuceni Veikka, ktery za cely film ani jednou nevystreli, a jeho boj o zbaveni se retezu, coz je velmi silny, dramaticky zacatek. Pote nasleduje prostredni cast, v niz se postavy setkavaji a vice mene komunikuji, coz je hlavne zabavne a na zaver je zase dramaticka pecka s Annicinym presvedcovanim ducha Veikka, aby neopoustel jeho telo. Reziser velmi vi, jake pocity nam chce sdelit a velmi vi jak na to. Po tomhle filmu se mi svet vzdy zda jednodussi a barevnejsi.

plakát

K-19: Stroj na smrt (2002) 

Kathryn Bigelowova se zapomela nekde v sedem reziserskem prumeru a americky odhodlany vyraz Harrisona Forda se sem hodi, asi jako kdyby mel Vladimir Putin hrat Hana Sola. Zbytek obsazeni ovsem neni spatny. Dve hvezdicky jsou za neutuchajici nasazeni posadky.

plakát

L. A. - Přísně tajné (1997) 

Uz jsem to napsal a napisu to zase Brian Helgeland umi psat scenare. Skvele charaktery Crowea, Pearce a Spaceyho.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Velmi britska a velmi mila komedie s jednim s nejsmutnejsich vyznanich lasky kdy natocenych.

plakát

Lásky mezi kapkami deště (1979) 

Hodne citovej a dojemnej film. Jenom ty komunisticky narazky mi tam nejak nedelaly dobre. Mensik tradicne nezapomenutelnej, Hrusinsky a cynik Machacek jakbysmet.

plakát

Legenda o "1900" (1998) 

Peknej televizni film s vynikajicim vykonem panu Rotha a Vinceho. Dve nejkrasnejsi sceny, klavirniho souboje a sklatby, kdy poprve 1900 spatril svoji zivotni lasku stoji za to videt.

plakát

Leon (1994) 

Jean Reno je ten nejcharizmatictejsi najemny vrah vubec. Proti nemu ovsem zari Gary Oldman, s nejhnusnejsim z pestre skaly svych hnusaku, Stansfieldem. Sceny vyvrazdeni rodiny, nebo vyslechu Mathildy na zachodcich policejni stanice si budete pomatovat navzdy. Portmanova dala sve dvanactilete Mathilde tolik zenskosti a zranitelnosti, ze by to svedlo jen malo starsich herecek a posledni scena, kdy zakopava kytku a Sting rozehraje svuj smutnej song patri k nejkrasnejsim filmovym momentum v historii.

plakát

Let číslo 93 (2006) 

Kazdopadne nejslabsi film Paula Greengrase. Reziser opet buduje hutnou atmosferu, zde ovsem zalozenou na dohadech a spekulacich, jak to tenkrat asi mohlo byt. Tudiz daleko zajimavejsi nez sledovat (vymyslene) deni v letadle, je sledovat rekonstrukci sirici se paniky na zemi a reakce at uz normalnich lidi, nebo kuprikladu US army.

plakát

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (2005) 

Vase hodnoceni toho filmu bude zaviset na tom, jak vam bude sympaticka ustredni ctverka deti, specialne mala Lucy. U me to proslo a tak sem si to mohl v klidu vychutnat. Pristupoval jsem k filmu, jako k pohadce a byl prekvapen, jak me braly sceny s carodejnici (Tilda Swinton opet bravurni) a i kdyz jsem nechtel srovnavat s Panem prstenu, zaverecna bitva Narnie byla daleko lepsi, nez cokoli z Dvou vezi. Krestanskou ideologii-propagandu jsem taky nezaznamenal, protoze o jeji udajne existenci ve filmu, jsem se docetl az potom, takze spokojenost.

plakát

Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964) 

Krasna ceska parodie na nami temer neznamou formu westernu. Snad nejlepsi cesky padouch Milose Kopeckeho a ty nejkultovnejsi hlasky. Absolutni povinost.