Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (336)

plakát

Tanec v temnotách (2000) 

Jak to jen Von Trier umi, velmi zranujici a syrove pusobici snimek s vybornymi hereckymi vykony, kdy v podstate kazda postava majici dulezitost, nebo hovorici vice nez vetu, ma jako predstavitele velmi kvalitniho herce. Zaverecna poprava je natocena az srdceryvne.

plakát

Samotáři (2000) 

Peknej propracovanej a technicky skvele zvladnutej film, kterej ovsem stoji na genialne napsanych dialozich a spickove kvalite hereckych vykonu. Trosku smutne, hodne vtipne a uveritelne absurdni.

plakát

Muž, který přecenil českou duši aneb Útěky Josefa Brykse (2007) (TV film) 

Vyjimecny dokument o vyjimecnem cloveku, s krasnymi prostrihy z dobovych filmu a fotografii, jenz spolu s hudbou navozuji autentickou atmosferu nacistickych a posleze komunistickych lagru. Podane citlive, nikoliv vsak citobolne s vypovedmi historiku a spoluveznu. O takovychto lidech by se melo vice tocit, vice mluvit a vice vedet.

plakát

Rocky Balboa (2006) 

Krasnej jednoduchej a milej pribeh o vyporadavani se se zivotem, bez zbytecneho patosu, nebo meknuti a vycitani si chyb minulosti, coz plati jak pro postavu Rockyho, tak pro Stallona rezisera. Hodne mile vtipnych scenek, jednoducha a prima zivotni filosofie a nakonec skvele nastrihany boxersky zapas. Co vic si prat. Uzavreni Legendy hodne cti.

plakát

Byl jsem mladistvým intelektuálem (1999) 

Nadhernej vtipnej a kultovni kratkej film panu Koprivy a Dobese, z kteryho je cejtit radost z brakove intelektualske zapletky a cit pro vtip.

plakát

Je třeba zabít Sekala (1998) 

Jeden z nejlepsich ceskych filmu, ktery se neboji ukazat, ze zbabelost je obludnejsi a zvrhlejsi nez jakekoliv zlo. Skvele vykony trojice polskych hercu a Jiriho Bartosky a genialne vybrane tvare sedlackeho davu. Opravnena facka primo do tvare vsem zastancum "maleho cechacstvi".

plakát

Atentát (1964) 

Vynikajici a na dobu vzniku velmi autenticky snimek s velkorysym rozpoctem. Realie nacisticke Prahy jsou verohodnym prostredim pro pribeh nekolika ceskych parasutistu majicich za ukol spachat atentat na Reinharda Heidricha, zastupuiciho risskeho protektora. Postavy jsou dramaticky prikrasleny, ale akcni momenty maji vysoky standart, at uz jde o zobrazeni vycviku v Anglii, samotneho atentatu, nebo zaverecneho souboje do posledniho muze v kostele.

plakát

Blade 2 (2002) 

Dvojka skvele doplnuje jednicku. Bitky jsou na vyssi urovni, zvlaste ta zaverecna je jedna z nejpovedenjsich vubec. Prostredi Prahy skvele zapada. Leonor Varelova vypada velmi dobre a Blade je jeste vetsi tuhos. Minuta Marka Vasuta a role Karla Rodena vylozene zahrejou.

plakát

Clerks 2: Muži za pultem (2006) 

Krasnej jemnej a do detailu propracovanej film, plnej laskavyho vulgarniho humoru, filmovejch odkazu a hlasek a k dokonalosti vyuzitejch postav z predchozich Smithovych filmu. Snad nejlepsi reziseruv pocin.

plakát

Hvězdná pěchota (1997) 

Hodne zabavny, trosku vizionarsky a hodne Verhoevenovsky film. Krasne vytvorena spartanska spolecnost, kde pouze vojaci jsou rovnopravni obcane. Velmi vtipne a pusobive televizni vstupy. Klasicky plose hrajici hrdinove splnuji ulohu manekynu, na nichz se ukazuje obraz budoucnosti k jake lidstvo snad jednou dospeje. Nejaci brouci a bitky s nimi tu nejsou duleziti, ale jen dopomahaji vytvaret atmosferu a bavit.