Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (105)

plakát

Velké dějiny (2013) (seriál) 

Tento dokumentární seriál se snaží o netradiční přístup k historii - každý díl se věnuje jedné věci nebo fenoménu (např. zlato, sůl, koně, dobytek, hory, kofein) a ukazuje, jaký měla daná věc vliv na lidské dějiny. Problémem je podle mě kolísavá kvalita, některé díly jsou super (třeba o koních), některé naopak nejsou moc zajímavé a přišly mi trochu vycucané z prstu (např. hory).

plakát

Lidstvo: Příběh o nás všech (2012) (seriál) 

Na tomto dokumentárním seriálu je nejlepší to, že vám pomůže dát si do souvislostí věci, o kterých by vás třeba ani nenapadlo, že spolu souvisejí. Pochválit je potřeba i dobře typologicky zvolené herce pro hrané části. Pravěk se tu bere dost hopem, nejlepší jsou díly věnované starověku a středověku, naopak díly věnované novověké historii už mi přišly trochu slabší.

plakát

Jak počasí tvořilo historii (2015) (TV film) 

První díl se mi moc líbil a bylo úchvatné uvědomit si, kolika klimatickými změnami a vlnami si Země prošla třeba "jen" za posledních 10 tisíc let. Druhý díl mi ale přišel trochu chaotický, hodně se tu přeskakovalo v čase a některé věci postrádaly souvislosti nebo byly dle mého mimo souvislosti. Celkově hodnotím jako mírně nadprůměrně podařený dokument.

plakát

Sopka (1997) 

Když se dívám na katastrofický film, tak mi nevadí sem tam drobná nelogičnost, trocha přehánění, mírný patos nebo menší klišé - ale tady toho bylo fakt až moc. Pokud se ale nad tyto věci dokážete povznést, tak jako zábavná oddechovka to vcelku obstojí.

plakát

Svobodná umění (2012) 

Na první dojem mi to přišlo trochu moc ukecané, "indie" a akademické, ale když o tom trochu víc přemýšlím, tak to vlastně bylo vcelku ok a pár myšlenek bylo opravdu zajímavých. Ve srovnání s přehnaně romantickými nebo naopak přehnaně "prcičkovskými" komediemi, kterých se v dnešní době točí plno, je to nakonec vcelku příjemné a inteligentní oživení.

plakát

Slova (2012) 

Rámující příběh (Clay + Daniella) mě popravdě řečeno úplně nepřesvědčil a přišel mi trochu logicky děravý. Příběh na 2. úrovni (Rory + Dora) je už ale velmi dobrý a příběh na 3. úrovni (Starý muž + Celia) je přímo úchvatný. Je to vcelku chytře napsáno a prolínání jednotlivých úrovní po většinu času celkem dobře funguje. Celé je to výborně zahráno a krásně nasnímáno, a i když ke konci možná filmu trochu dochází dech, tak celkově je to určitě silný nadprůměr.

plakát

Miro Žbirka Happy Birthday (2012) (koncert) 

Na tento záznam koncertu jsem narazil úplnou náhodou, a i když nejsem žádný velký "Mekyho" fanoušek, tak se mi to hodně líbilo. Žbirka je sympaťák, pěvecky je stále ve formě a orchestrální aranžmá jeho písní byla opravdu nápaditá, přirozená a přínosná, což se bohužel nedá říct u všech projektů "hej, pojďme udělat něco s filharmonií". Pokud se vám aspoň trochu líbí aspoň nějaká Žbirkova píseň, nebudete podle mě zklamáni.

plakát

Charlieho andílci (2011) (seriál) 

V zájmu zkrácení horkého letního večera jsem se podíval na jeden díl a další rozhodně nějak vehementně vyhledávat nebudu. Filmy s Cameron Diaz, Drew Barrymore a Lucy Liu taky nebyly žádná veledíla, ale byly aspoň místy vtipné, toto mi bohužel přišlo už jen hloupé. Víceméně jediné pozitivum pro mě byla Minka Kelly, té to fakt slušelo, jinak těžký podprůměr.

plakát

Jak porodit a nezbláznit se (2012) 

Zajímavé, má to tu relativně slušné procentní hodnocení (51%), ale komentáře většinou asi psali lidi, co se jim to moc nelíbilo, aspoň co jsem tak zběžně proletěl. Podle mě je to docela dobrý film, sice se občas nevyhne nějakým těm klišé, ale pobavilo mě to a docela často jsem se zasmál nebo aspoň pousmál, což se u mě ani zdaleka nepodaří vyvolat každé "komedii". Váhal bych mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, vzhledem k tomu, že je to tu podle mě podhodnocené, přikláním se ke čtyřem.

plakát

Detaily (2011) 

Tento film má pár dobrých okamžiků, ale celkově byl podle mě až příliš překombinovaný a tím pádem nevěrohodný. A taky mi trochu nesedl Tobey Maguire v hlavní roli, asi ho mám až příliš zafixovaného jako spidermana.

Ovládací panel
1 bod