Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (257)

plakát

ACAB: Všichni policajti jsou parchanti (2012) 

Příběh o italský pořádkovce, kterej občas trochu trpí předstíranejma masovejma scénama, který jsou hodně laciný, ale jinak je to hezky natočenej film. Na současnou italskou tvorbu až nadstandardně. Osobně mi vůbec nevadí, když dostává od policajtů přes držku někdo, kdo si o to koleduje, takže jsem po shlédnutí filmu rozhodně neutrpěl šok z "policejní fašistický brutality" jako pár místních diskutérů.

plakát

Afričan (1983) 

Pořád to má svoje kouzlo a ne že ne. Zlatá doba francouzských dobrodružných komedií vyprodukovala spoustu vynikajících filmů a tohle je jeden z těch nejlepších.

plakát

Americký sniper (2014) 

Po prvních dvaceti minutách jsem měl chuť film vypnout, jelikož z duše nesnáším ten americkej buranov s kloboukama a rodeem. Vydržel jsem to a nakonec se z toho vyklubal výborně natočenej akční film, dost rozdílnej od posledních psychologickejch a melancholickejch počinů páně Eastwooda.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Vždycky mi bavilo na šéfa čumět, byť bylo utrpení odolat pokušení a nezačít po skončení pořadu kolem jedenáctý večer péct kachnu na pomerančích, ale pak jsem se dozvěděl, jak trapně nahraný to je, jak jsou účastníci tlačený štábem do vypjatejch situací a jak se třeba i konfliktní scény několikrát opakujou, protože byly špatně nasvícený a to mi vyvedlo z naivity o skutečný reality show. Opravdové emoce:-).

plakát

Atlas mraků (2012) 

Tenhle film pro neskončil závěrečnějma titulkama, ale naopak ve mně ještě dlouho dozníval. Těžko něco popisovat nebo nedejbože převyprávět. Až zas budu držkovat na americký filmy, tak si vzpomenu na Atlas mraků, zklapnu a půjdu si ho pustit znovu.

plakát

Avengers (2012) 

Jak já nemám rád tyhle americký bombastický filmy, skoro je nesnáším... s o to větší nechutí musím přiznat, že jsem se u Avengers perfektně bavil. Skvělý triky, slušnej děj, občas něco humoru (hlavně díky R.D.Jr.) a ženský krásy a je z toho povedená pohádka pro nedospělý dospělý

plakát

Barbara (2012) 

Filmy s tématikou socialismu (komunismu) mi strašně moc znechutila česká kinematografie, protože je točí pořád dokola a pořád špatně. Tak jsem si říkal, jestli to ti Němci dělají jinak. A dělají. A ne jen jinak, ale taky o dost líp.

plakát

Beowulf: Král barbarů (2005) 

Jednoznačně nejlepší zpracování příběhu o Beowulfovi s výbornou skutečně severskou atmosférou. Naprosto mi tenhle minimalistickej film nadchnul, dejchá z něj duch severskejch ság. A díky Sheevisnu(ovi) za fotku.-)

plakát

Bezva chlap (2010) 

Film si zcela odpustil moralizující rovinu a namísto řečiček o etice nabídl drsný hlášky. Jinde by to asi působilo spíš trapně, ale jelikož se jedná o norskej film, tak to sedlo jak poslední MS na Holmenkollenu. Jak už tady ale bylo výše napsáno, jedná se (bohužel?) pouze o skandinávský průměr, který sice hravě strčí do kapsy kompletní českou porevoluční tvorbu, ale s odpovídajícími soupeři ne jedničku určitě neobstojí. A to i přesto, že Stellan je prostě boží...