Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (257)

plakát

Svatba mezi citróny (2012) 

Mít to hoďku dvacet, byl by to fajn letní film zvoucí na dovolenou do Itálie. Plnou stopáž bohužel příběh neutáhne a přestává bejt zábavnej, je jen ukecanej. Každopádně se jedná překvapivě o první roli, kde mi seděl Pierce Brosnan.

plakát

The Runaways (2010) 

I když si troufnu říct, že se v rockový (a metalový) muzice dost vyznám, tak název The Runaways mi nic neříkal, přestože (jak jsem posléze zjistil) se nejednalo o nějakou zapadlou zábavovku a navíc se mi jejich protopunk i docela líbil. Film o nich pak nebyl vůbec špatnej, sice předvídatelnej se všema r'n'r klišé, ale působil nesmírně autenticky, což vůbec nebejvá u filmů o rockový hudbě pravidlem. Velkej podíl na tom měli jak dvě hlavní herečky společně s Michael Shannonem , tak výborně zvládnutý kostýmy a masky, stačí porovnat fotky skutečnejch The Runaways s fotkama z filmu.

plakát

Vzkaz v láhvi (2016) 

Zas půjdu tak trochu proti davu, protože mi první polovina filmu seděla daleko víc než zbytek. Ta rádoby temná jizda v druhý půli byla totiž podložená takovou spoustou nelogičností, že se nedalo než kroutit hlavou a čekat na závěr. Takže natočený (tradičně) výborně, ale příběh a scénář hlavně v druhý půli na úrovni americkejch béček.

plakát

Tobruk (2008) 

Přijde mi, že celej film zůstal stát na půli cesty a zbyl z něj takovej slibnej, ale nedotaženej pokus. Začátek slušnej, ale po odjezdu z tábora se film zasekne a začne bejt protivně nudnej, protože ani akční ani psychologická rovina se dostatečně nerozvinou a napětí nebo nedejbože vygradovanej závěr se nekoná. A narozdíl od ostatních mi byl Nebřenský jako drsňák z legie spíš k smíchu.

plakát

Posel (2012) 

Vůbec si nemyslím, že by to byl takovej průser, jak to podle hodnocení a komentů vypadá. Jen je to spíš taková televizní zábava na pozdní večer, než na zážitek na plátně. Slušnej nápad, povedená kamera a střih, a Hádek s Vyorálkem zahráli ty nejmíň o deset let mladší kluky taky solidně.

plakát

RocknRolla (2008) 

Viděno podruhý po letech a pocity snad ještě lepší než napoprvý. Nápaditá jízda o jednom obrazu se spoustou drsnejch a vtipnejch keců. Super zábava bez hluchejch míst.

plakát

Bouřlivé výšiny (1992) 

Předlohu neznám, ale dlouho jsem neviděl film, kde by se postavy chovaly tak zoufale nelogicky a nesmyslně podřízeně. Rádoby uhrančivý oči páně Ralpha na mě působily asi stejnou měrou jako oči jedný postavičky ze Simpsonových nesoucích identický jméno. Romantickejm klasikám se nevyhejbám, ale tohle se mi vůbec nedotklo.

plakát

Bohové Egypta (2016) 

Vůbec mi nesedlo celý to umělý prostředí vytvořený buď počítačovou animací nebo papundeklem, reálnej tam byl snad jenom ten písek a pouze Ra ví, jestli i ten nebyl rekvizita z PVC. Zběsilý tempo jak v PC hrách z poslední dekády, nahoněná forma namísto obsahu, nic pro mě. Je mi líto lidí, který čekali zpracování příběhů z egyptský mytologie a dostali tradiční sračkovou uměleckou licenci s multikultuním obohacením. Já byl předem varovanej, tak aspoň tady jsem byl zklamání ušetřenej.

plakát

Někde jinde (2014) 

Občas mi to přišlo tak trochu jako 2 Days in Paris ovšem s tím, že rozdíly mezi kulturama a mentalitama byly v Někde jinde pojatý na trochu vážnější a míň intelektuálský úrovni. Atmosféra je sice hodně nervózní a nestálá, ale to asi bylo jedním z prostředků, jak nabudit nebo zvýraznit pocit odlišnosti v exotický zemi a společnosti. Za Dovův vtip o Schweinsteigerovi o hvězdu navíc.

plakát

Iracionální muž (2015) 

Film plnej filozofickejch, morálních a etickejch rozprav, a následně i činů. Celou dobu mi nesmírně otravovala ta společnost unifikovanejch panáků z místní univerzity, skoro jsem i Abeovi přál víc štěstí u výtahu.