Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Drama

Oblíbené seriály (10)

Naruto: Šippúden

Naruto: Šippúden (2007)

Naruto (i všechny postavy) je dospělejší, drsnější a silnější. Stejně tak ale i protivníci. V základním seriálu Naruto prakticky nikdo neumírá. Vlastně mi někdy přijde, že 220 dílů slouží především proto, abychom poznali a zamilovali si celou vesnici. V Shippuudenu už se začne i umírat a emocím je tedy možno dát průběh. Dle mého názoru minimálně prvních asi 100 dílů je rozhodně lepších než základní Naruto. Pak to začali brát trochu hopem (na začátku je velmi dlouhý a suprpropracovaný souboj Sakura + Chio vs. Sasori) což dle mého názoru není ku prospěchu věci. Také se postupem trochu mění styl animace, což mi opět méně vyhovuje. Přes to všechno zůstává u mě Naruto naprosto na špici!

Naruto

Naruto (2002)

Jeden z mála seriálů (natož o tolika dílech), který jsem viděl více než 3x celý (některé super díly i víc než 10x). Chápu, že to není pro každého, osobně mě dost mrzí, že několik lidí, co to hodnotí slabě vidělo třeba jen první díl. Přitom posuzovat Naruta (220 dílů) podle prvního (byť není špatný) není podle mě možné. Především proto, že jeho kouzlo tkví v hordách propracovaných a dále rozšiřovaných charakterů postav. Někdy je až děsivé, do jakých detailů se dostaneme, jak do sebe celý ten svět zapadá (až na pár vyjímek můžete zapomenout na to, že postavy budou něco dělat a to nebude dávat smysl). Většinu hlavních charakterů si podle mě divák musí zamilovat, prostě proto jaké jsou. Můžu jen a jen doporučit!

Star Trek

Star Trek (1966)

Jasně, je to staré a ne vždy platí že co je staré to je dobré. Nicméně zde to platí beze zbytku. Samozřejmě se z dnešního pohledu dá najít několik much, jako třeba že mluví do něčeho co vypadá trochu jako holící strojek s přidělaným struhadlem nebo to, že jeden mimozemský organismus je vyobrazen pomocí někoho přikrytého zvláštní dekou. Na druhou stranu humor, zápletky i postavy jsou z mého pohledu prakticky dokonalé. Schválně jsem s komentářem čekal až do druhého shlédnutí celé série, ale stále souhlasím s dřívějším hodnocením. Objevuje se tu řada komentářů o tom, jak je to směšné, jak jsou jednoduché příběhy a tak. Na druhou stranu je ale potřeba se podívat na charisma hlavních postav. Kdo viděl více než nějakých 5 dílů, musí mít prostě hlavní trojlístek v oblibě. Jasně, o genialitě Spocka (teda jako charakteru) jsou toho tu už kvanta, ale myslím že McCoy a Kirk s ním minimálně drží krok. Bez nich by tento seriál opravdu stál za málo, ale rád bych požádal všechny uživatele, aby si dvakrát rozmysleli, než na něco dají nálepku odpad či jen jednu hvězdu... obvzláště ve chvíli, kdy jde o seriál, který jednak ovlivnil velkou část všeho sci-fi a druhak dokázal to, že prakticky všichni na světě alespoň tuší,co znamená Star trek. Bohužel musím konstatovat, že tady je tento seriál opravdu silně podhodnocen.... na imdb má mimochodem momentálně 84%...

Profesionálové

Profesionálové (1977)

Dřív bych dal asi méně. Přecejen některé díly jsou slabší (především je hodně těch, kde jde o politiku). Nicméně hrdinové jsou velmi sympatičtí a to i tím, že po vyražení dveří si mohou vykloubit rameno, že je dokáže zastavit "pouhá" jediná kulka, neprobíhají deštěm kulek bez zranění a také výbuchy nejsou všudypřítomné, ale více se s nimi šetří. Humoru je zde pomálu, ale nikdy není trapný a vždy je opravdu dobrý (za všechno se hodí věta:"No jo, zámek. Žádnej problém... když máš ovšem klíč"). Všem milovníkům dobrých detektivek, krásných aut a dobrých zápletek mohu jen a jen doporučit.