Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (9)

Hvězdný prach

Hvězdný prach (2007)

Absolutní spokojenost po všech stránkách!!!! Tady bych se vůbec nestyděl říct a snad poprvé, že film je přinejmenším stejně dobrý jako knižní předloha! Vůbec nemám co vytýkat. Od castingu až po scénář je vše úžasné. A soundtrack je absolutně geniální. Rád se na něj dívám a pokaždé jsem nadmíru spokojen!!!

Speed Racer

Speed Racer (2008)

NEUVĚŘITELNÝ NÁŘEZ! A já zase po dlouhé době čučel s otevřenou pusou. Wachowští si tenhle snímek pravděpodobně nadělili k nějakému jubileu. Jsou zde zastoupeny všechny jejich modly a s neuvěřitelnou kadencí do vás bubnuje vizuální skvost. Musí být buď geniální, nebo úplní cvoci. Myslím, že má multimilionově barevná televize byla na pokraji svých možnosti :)))) Já se kochal a všechno nechal za sebou. Dvě hodiny úplně mimo realitu. A o čem by kruci kinematografie měla být, když ne o vytržení z fádní šedi. Podtržené geniálním humorem nejmladšího Racera a jeho šimpanze. Mimochodem, ta opice měla dostat Oskara. Prostě to je bláznivé, geniální, výbušné, zábavné bla bla bla bla BrnBrnBRRRRVííííííííHnnnnnnnnnn….. Asi mi s toho hráblo, ale mám nutkavou touhu si nechat přestříkat své GT-R. Ještě že je půlnoc, ráno snad budu OK.:)))) 6* Berte nebo nechte být!!!

Pevné pouto

Pevné pouto (2009)

Takové příběhy stojí za to vidět. Mimosmyslovy pohled na svět Saoirse Ronan je úžasným zpestřením. Někomu může lézt na nervy, ale v závěru vše krásně docvakne na ty správné místa a v tom je Jackson pan režisér. ( komu popřípadě nedocvaklo, doporučuji shlédnout ještě jednou ). Film i přes svou délku mě držel a nepustil. Málokdy jsem přál nějaké herecké postavě tolik utrpení jako vrahovi v tomto snímku. Trochu mě proto zamrzelo, že ho tak nějak semlely boží mlýny. Trochu zaujatě ( mám 8 měsíční dceru ) jsem mu přál nějakou radůstku ve stylu Ctihodného občana. Nejděsivější na tom všem totiž je, že to není až tak daleko od dnešní reality. Jedním slovem tedy: vynikající.

Avatar

Avatar (2009)

Avatar skrývá nevšední filmový zážitek, pokud budete mít chuť se mu otevřít. Nepopírám, že zde jde především o vizuální stránku filmu s jednoduchým příběhem. Proč ale na něco tak skvostného roubovat složitý příběh, který by odváděl divákovu pozornost. Příběh, i přes zdánlivou jednoduchost, či předvídatelnost ( ta tkví především v onom "to jsem čekal" po jednotlivých scénách, viděno našími vizionářskými konzumenty se šestým smyslem (!) ), sehrál příběh, ve své rovině, svou roli. Cameron se jednoduše otírá o základní podstatu evoluce, tedy soužití s přírodou a ne její ovládáni. Film je protkaný narážky na lidskou ješitnost, všemohoucnost a bezohlednost. Člověk, jakožto samozvaný pán všeho živého na zemi i ve vesmíru dostane pěkně na prdel od zdánlivě primitivních obyvatel planety, jejichž síla tkví v soužití s "inteligentní" planetou. Důležitá je ale ona vizuální stránka, kde je všechno ve své podstatě dokonale kýčovité, přesto geniálně fungující. Téma jemně brnkající na strunu lidské evoluční paměti, kdy si neseme v hlubokém podvědomí onu pospolitost k přírodě z dob našeho přežívání na stromech. Není divu, že spousta lidí odchází po shlédnutí s pocity touhy po životě na Pandoře. Miliony let evoluce se za pár let technické vyspělosti člověka nedá snadno vymazat. Možná bych si dovolil i říci, že, ať vědomě či nevědomě, se Cameron jemně otřel o další rozměr kinematografie, kdy, snad někdy v budoucnu, nepůjde jen o vizuální stránku filmu, ale vtažení do děje nějakým pseudorealistickým rozměrem a bombardováním lidských emocí v pseudorealistickém prostředí. Ufff :D :D :D

Matrix

Matrix (1999)

Tak nějak vzpomínám, jak jsem tehdy seděl v kině a hltal každou scénu. Bravurně promyšlený příběh spolu s originální myšlenkou a digitálními triky k posrání. Všichni jsme jej řešily a každý jej musel vidět. S odstupem času samozřejmě fenomen upadá, ale jisté milníky kinematografie se nezapomínají a ani nesmi! Duo Wachowski si své "celoživotní" dílko náramně vypiplali a já se klaním až k zemi. A i po letech funguje a ještě dlouho fungovat bude. A neměl bych problém, jít si vychutnat celou trilogii opět do kina! Metrix je hold Metrix.

Newyorská romance

Newyorská romance (2013)

Možná je tady přemíra kliše a podobných "slaďákovin", ale celkem to kurva funguje.