Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (89)

plakát

Final Cut - Dámy a pánové (2012) 

Orgáč pro Cinefily, čímž jsem dospěla k názoru že asi nejsem jeden z nich. Je to sice hezké, že si Pálfi vzpomněl jak na čínskou tak i na českou kinematografii, ale já v změti postav nějak nevidím nic zábavného. Opravdu oceňuji tu snahu a nápad, ale pokud se chci sžít s postavami nesmí je hrát 1000 herců. Ale jinak děkuji za připomenutí filmů, které mi chybí shlédnout!

plakát

Království zvěrstev (2010) 

Použití civilní kamery se ukázalo jako nejlepší cesta k vyobrazení jakoby reálného života jedné prohnilé rodinky. Mírné tempo, které nepotřebuje zběsilé prostřihy s cákanci krve a slušně může stavět pouze na dialozích a silných charakterech. Přepychové herecké výkony všech zúčastněných. Pro mě velmi nečekaný silný zážitek z ČT art. Děkuji!

plakát

Mroží muž (2014) 

Johnny Depp hrající si na komisaře Jacquesa Clouseaua? Zjevně asi Johnnyho invence, která tady opravdu působí velmi rušivě a nepatřičně. To že se on v něčem vyžívá neznamená, že to bude bavit i ostatní. Místo horor/komedie bych film zařadila do psycho/sci-fi/thriller.

plakát

Ddeugeowoon annyeong (2013) 

Člověk si po pár filmech zvykne, že při sledování korejských filmů přijdete skrz slzné kanálky o dobrou půl deci vody, ale tohle už je opravdu moc. Ani vteřinu Vás nenechají vydechnout a když už si myslíte, že mate dost, ještě přitvrdí. Bohužel tím film ztrácí veškeré kouzlo a sympatické postavy fungují až příliš okatě pouze jako spouštěč slaných vodopádů.

plakát

Kill Me (2008) 

Škoda, že Kil Mi se nedrží komediální linie, která mě v první polovině filmu úplně odrovnala. Jak se film překlápí do druhé poloviny a přidává na vážnosti, ztrácí své kouzlo.

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

Naprostá žánrová špička. Základní, dostačující linie příběhu protknutá nepřetržitou akcí. Bojové scény by vystačily na několik akčních filmů jak precizním zvládnutím, tak originatilou. Přesně zasazená hudební složka. Velká paráda.

plakát

Pečovatel (2014) 

Temná atmosféra, permanentní napětí, skvělý hlavní hrdina. Jediné co je třeba vytknout jsou nepořádné postupy vyšetřovatelů a proto nemohu za 5.

plakát

Sils Maria (2014) 

Gratuluji střihačům traileru za nalákání na něco co ve filmu není ani náznakem řečeno. Kirsten si pak může klidně ukazovat zadnici jak chce a Juliette může vytahovat bobra kolikrát se jí zlíbí, ale nic to nezmění na tom, že se k uzoufání nudím a na konci jsem naštvaná protože se nedočkám ani řádného závěru či vyvrcholení. Aneb slovy Rena a Stimpyho: Ren: "A co si bereš jako poučení z tohoto dílu?" Stimpy: "Nevím, ale líbí se mi třást se."

plakát

Chata v horách (2012) 

Všechno, až do posledního detailu nedává vůbec žádný smysl. A jestli to je to, co má být na téhle (ne)žánrové slátanině originální, tak díky - NECHCI (všeho moc škodí)!

plakát

Svobodní se závazky (2011) 

Není až tak hloupý jak se na první pohled zdá, nicméně mě absolutně nebavilo koukat se na žvanící postavy. Má vtipné chvilky, nicméně ne natolik, abych ho chtěla vidět znovu. Souhlas Eagles22:-)