Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Rodinný
  • Dokumentární

Recenze (2 376)

plakát

Dexter - Průtrž průserů (2021) (epizoda) 

Motiv s odfláknoutou vraždou a podceněním schopností místní na první pohled přitroublé policie je skvělou záminkou k tomu, aby se Dexter konfrontoval se svou minulostí a současně skvělou příležitostí k novým vnitřním monologům komentujícím zdejší vidlácké prostředí. Inu, co projde u oddělení vražd na Miami, to v zapadákově jen tak ležet ladem nenechají.

plakát

Dexter - Studený start (2021) (epizoda) 

Nebudeme zbytečně plýtvat hvězdičkami jen proto, že je to Dexter. Uplynulo 10 let. Setkáváme se s naší oblíbenou postavou, jen jsme vyměnili prosluněnou Floridu za jakýsi studený zapadákov a policii stíhající nejrůznější řezníky zanechávající po sobě oběti s vyhřezlými vnitřnostmi za malé šerifské oddělení, kde se řeší krádeže koláčků z kostela a proniknutí ovce na sousedův pozemek. Půjde i zde rozpoutat pravé dexterovské hody? Zřejmě ano. Když už došlo ke změně prostředí, byla to vhodná příležitost, aby nám jej Dexter komentoval se stejným cynismem jako kdysi své kolegy v Miami. Nu dobrá, respektuji, že se nám nějak moc přiblížil lidské bytosti. Ale doufám, že se zjevená Debra vrátí ke svému vypilovanému slovníku a že až přílišné woke složení obyvatel maloměsta bude využito k tomu, aby s ním bylo řádně zameteno.

plakát

Dexter - Pamatuješ si ty zrůdy? (2013) (epizoda) 

Závěr mnohé neuspokojil, mně nevadil. Nižší hodnocení nedávám kvůli tomu, nýbrž kvůli nezvládnuté dramaturgii dílu. Dexter udělá stejnou chybu, jakou udělal už několikrát a jaká se mu vždy bez výjimky vymstila. Zde navíc slouží jako záminka pro nasměrování závěru jiným než očekávaným (ať už happyendovým nebo masakrálním) směrem.

plakát

Dexter - Ten starý Dexter (2013) (epizoda) 

Téměř ve všech sériích nám to tvůrci tak nějak ukončili v předposledním díle, zatímco v tom posledním ještě doladili pár úprav. Ani na dlouho poslední série není výjimkou.

plakát

Dexter - Kousek sebe (2013) (epizoda) 

Nějak se mi nechce věřit, že by Dexter už poněkolikáté udělal stejnou chybu a nedokončil svoji práci. To bylo trochu rušivé, ale jinak jsem na rozdíl od mnohých jiných s osmou řadou velice spokojený.

plakát

Dexter - Už tam budem? (2013) (epizoda) 

Těch Dexterových emocí už je opravdu trochu moc, ale chápu tvůrce, že po tom kolotoči v 7. sérii se chtěli trochu vrátit ke komornější atmosféře seriálu a k pátrání v Dexterově nitru.

plakát

Dexter - Ohraná písnička (2013) (epizoda) 

Debra by se k policii vrátila. Ale s ohledem na to, že zabila kapitánku policie, kryje bratra sériového vraha, který pracuje na stejném oddělení, bydlí s další sériovou vražedkyní a pátrá po dalším sériovém vrahovi, o kterého už se mezitím postaral Dexter, tak má trochu pochybnosti, zda by byla úplně nejideálnější ochránkyní zákona.

plakát

Dexter - Nádhernej den (2013) (epizoda) 

Dexterova empatie se zřejmě vrací do normálu: "Debro, vždyť jsi ani nebyla na odhalení památníku LaGuertové!"

plakát

Dexter - Vidíš to, co já? (2012) (epizoda) 

Dexter toho měl už tak na hašení víc než dost. A aby starostí nebylo málo, ještě musí hasit průšvihy za partnerku a za sestru, zatímco smyčka se utahuje a na vyklouznutí to nevypadá. Což nevypadalo ani ve druhé řadě.