Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (191)

plakát

Užívej si, co to jde (2009) 

Další z Woodyho nahořklých komedií a opět další scénaristický poklad. Velmi mě potěšila Evan Rachel Wood, ale problém jsem měla s Larry Davidem - většinou se snažil kopírovat styl samotného Woodyho, ale pak do toho místy začleňoval něco ze sebe a moc mi to k tomu nesedlo. Škoda, že už samotný režisér nehraje.

plakát

Po přečtení spalte (2008) 

Platí pro mne to, co zhruba prohlásila Frances McDormand ve filmu o filmu - "Jakmile se poprvé zasmějete, už se vás to nepustí." Burn After Reading je dokonale sešitý patchwork zajímavých látek, o kterých byste předem vůbec neřekli, že budou dohromady pasovat. Poukazuje na bizarní propletení všedního života a světa velkých tajných organizací, které v očích hlavních hrdinů pod vlivem populární kultury splývají. Coeni zase jinak, ale v podstatě pořád stejně - a ne že by mi to vadilo.

plakát

Zelig (1983) 

Zvláštní dílo v Allenově filmografii. Zřejmě bylo tolik snahy udržet formu, až nezbylo moc místa na klasické Woodyho vtípky. Jako celek to na mě působilo příliš uspěchaně a nejasně. Občas jsem měla pocit, že to nabírá správný směr, ale pak se to zase ztrácelo. Ale jako experiment je to pozoruhodné.

plakát

Neuvěřitelný Hulk (2008) 

Podprůměrná záležitost s desaturovaným Hulkem, doslova i obrazně, která mě nijak zvlášť nezaujala. Začátek se rozvíjel slibně, ale pak v podstatě šlo o Nortona co se nafukoval a znovu vyfukoval. Otevřený konec mě nijak nepovzbudil k dalšímu zájmu (tedy alespoň si myslím, že přítomnost Downeyho Jr. naznačuje nějaké pokračování), a kvalita triků mě odrazovala ještě více. Docela zklamání.

plakát

Wrestler (2008) 

Další počin od Aronofského a zase trochu jiný. Narozdíl od ostatních filmů tu nejde tolik o zajímavou kameru ani o vytvoření atmosféry tou správnou hudbou - celé je to postavené hlavně na výborné postavě Mickeyho Rourka, kterého nevím zda ho pochválit za jeho herectví, či politovat jako člověka. Hodně to jede ve stopách Rockyho a v podstatě je to trochu komornější verze Black Swan, ale i tak je to velmi dobré dílo.

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Nápaditá mozaika svěžích vůní, odlišná od všech jiných filmů podobného žánru co jsem viděla. Hlavní herecká dvojice je jedna z nejsympatičtějších vůbec (nestává se mi často, že by mě alespoň jeden z páru neiritoval) a zajímavé členění příběhu mě drželo u obrazovky od začátku do konce. Oceňuji nenucenost, nekýčovitost a netypický happy end.

plakát

21 gramů (2003) 

21 gramů do sebe postupně zapadá jako střípky roztříštěného zrcadla, jehož odrazu se s přibývajícím časem stále více bojíme, ale přesto nás k sobě tak přitahuje. Každá postava je skvěle propracovaná a celému filmu prospívají nejvíce právě Naomi, Sean a Benicio.

plakát

Láska přes internet (1998) 

Milá romantická komedie se sympatickým párem v hlavní roli. Nic náročného, ale ve svých vodách nadprůměrné jak nápadem tak i provedením.

plakát

Čaroděj ze země Oz (1939) 

Jedna z nejlepších hraných pohádek co znám - to by se mělo pouštět dětem dneska, místo toho co občas zahlédnu na Disney channelu. Triky jsou z dnešního pohledu sice zestárlé a komické, ale tato bariéra mi nedělá žádný problém v ponoření se do příběhu (a možná to tomu i napomáhá), který mě fascinuje svoji lehkostí a představivostí. Písničky jsou nezapomenutelné, a z některých obrazů (například létající opice za šera) jsem měla dlouhou dobu hrůzu.

plakát

Walk the Line (2005) 

Jeden z mých nejoblíbenějších životopisných filmů - o osobnosti, které si hudebně vážím, a zahrané osobou, které si vážím herecky. Doba a atmosféra je vyjádřena dokonale, ale problém vidím ve scénáři - první polovina filmu je výborná, ale pak už film ztrácí na tempu a při konci se vleče tak, jak sám Cash po barech a hotelových pokojích. A možná by neuškodilo nám trochu více přiblížit jeho osobnost v době, dokud ještě nezačal klesat.