Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Recenze (36)

plakát

QI - na vše máme odpověď (2013) (pořad) odpad!

Nečekal jsem ani zdaleka, že by se česká verze vyrovnala britskému originálu. To bych ani nikdy nepřipustil, protože originál s duem Fry - Davies přímo zbožňuji. Zpráva o remaku s Marešem a Hezuckým ve mě rozblikala oranžová varovná světýlka, která zčervenala, když jsem jsem je všechny chvíli poslouchal a došlo mi, že důstojnost dostala košem a bude se jenom šaškovat. Po prvních minutách trapností, zdržovaček a stupidně položených otázek jsem se vzdal všech nadějí. Korunu tomu nasadil pan psychiatr, který získal body tím, že prostě prohlásil, že správnou odpověď řekl, když ho nikdo neposlouchal. Ten mi dluží nová varovná světýlka, která shořela v nevídaném odstínu šarlatové.

plakát

Rození obchodníci (2003) (pořad) 

Poslední série trochu postrádá to hlavní a sice rýpání se v autě. Někomu to ale může vyhovovat. Jde o to počátečních 3000 USD (opravdu dolarů, už ne libry) nákupem a chytrým prodejem aut rozmnožit na 30 000 USD a koupit supersport. Mike u toho cestuje po celém světě, ale musí to stihnout za šest dílů.

plakát

DOA: Na život a na smrt (2006) 

Měl jsem rád Dead or alive jako šestnáctiletý a film nabízí naprosto přesně to samé, co hra. A sice nápaditou mlátičku a čtvereční kilometry holé kůže. A dokonce i poměrně rozumný děj. Já jsem spokojený.

plakát

Drsný Harry (1971) 

Uznávám význam tohohle filmu a těšil jsem se na něj. Ale většinu času jsem ho musel popohánět dopředu. Tak natahované scény jsem neviděl ani v mnohem starších filmech. Záběry jako běh přes celé nábřeží, kulhavec schází ze schodů, nekonečné nájezdy na budovu doopravdy kazí dojem z filmu. Ani to nedodává realismu, jediné, o čem se dá mluvit je zoufale špatný střih. Bez prstu na šipce doprava bych ubral dvě hvězdičky.

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Stejný brak jako většina Bollywoodské produkce. Jedno, kdo píše scénář a kdo režíruje. Rozdíl je v tom, kdo to platí. Střih, kamera a soundtrack jsou třetinu filmu naprosto nesnesitelné. Oskaři za tyto kategorie působí jako blbý vtip. Poslední dobou doporučení většiny a nadšené ohlasy zaručují otřesné zklamání.

plakát

The Bleak Old Shop of Stuff (2011) (seriál) 

Pilot je tak skvělý, že bych jej z fleku vysadil na post "hlavní" vánoční pohádky. Tři oříšky a podobné se vůbec nechytají. Vynikající charaktery se naivně plácají v nekompromisním ději a vy fandíte úplně všem. Klaďasové i záporáci jsou všichni k zulíbání, Zejména Fry. Děj bleskurychle střídá krutost sarkasmus se sladkým idilismem a kupodivu u toho zvládá šlapat. Škoda jen, že vlastní seriál vedle výborného pilotu vypadá jen jako splácaná a nepovedená parodie. S každým dalším dílem si odečtěte jednu hvězdičku. Zůstává ponurá viktoriánská atmosféra, ale milé postavy, které ji vyvažovaly a které jste si zamilovali v pilotu umírají jedna za druhou, jen aby byly nahrazeny šablonovitými poskoky děje. Dá se to zachránit, prostě se na seriál dál už nedívejte :-)

plakát

Nula od nuly pojde (2006) 

Ve filmu je dohoromady tak sedm postav a asi patnáct vražd. Osobně se mi ten poměr moc líbí a při překombinovaném a na hlavu postaveném ději si chrochtám.

plakát

Nejlepší film, jaký byl kdy prodán (2011) 

Mnohem lepší než předchozí dílo. Nadhled je fajn, nesnaží se o přehnanou frašku jako v Supersize me. Výměna střihače filmu taky nesmírně prospěla!

plakát

Super Size Me (2004) 

Snažím se být objektivní, ale tři čtvrtiny lidí, co se objevují na obrazovce bych vyliskal. Skvělý námět a forma dokumentu. Hvězdička dolů za hudbu a další dvě za příšerný střih a hluchá místa.

plakát

Eddie Murphy Delirious (1983) (pořad) 

19. nejrozporuplnější film na ČSFD? To si snad Delirious ani nezaslouží... Stand up komedie se přizpůsobuje času a nárokům diváka a Eddie byl prostě nejlepší ve své době. Dneska se diváci raději nechávají zesměšňovat a sami se smějí předstíranému nezájmu nebo neschopnosti pamatovat si text. Eddieho výkon mi přijde mnohem profesionálnější.