Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Zajímavosti k filmům (16)

Annabelle 3

Annabelle 3 (2019)

Ve filmu slyšíme skladbu „Baby Blue“ od skupiny Badfinger, známou hlavně ze seriálu Perníkový táta (od r. 2008). Tato skupina je známá i pro svůj tragický a trochu záhadný konec, kdy se její dva členové za dodnes nevyjasněných okolností oběsili.

Skleněný dům

Skleněný dům (2013)

Miklos Horthy (Ben Kingsley) oslovuje důstojníky SS jako plukovníky, jejich emblémy tomu však nenapovídají. Plukovník SS (tedy Standartenführer) měl jednu dubovou ratolest na levém límci, nikoli čtyři „pecky“, které odpovídají Sturmbannführerovi (tedy majorovi).

Generál Eliáš

Generál Eliáš (1995) (TV film)

Ve filmu je Steiner (František Němec) nazýván jako Gruppenführer. Jeho výložky na límcích však patří o stupeň nižší hodnosti, a to hodnosti Brigadeführera.

Lajna - Pravda

Lajna - Pravda (2017) (epizoda)

V epizodě hraje Havířov proti Berounu, což v době natáčení seriálu nebylo možné. V té době už Beroun zkrachoval a hrál pouze na krajské úrovni.

Lajna

Lajna (2017) (seriál)

Na Hrouzkově bundě lze nalézt loga Montreal Canadiens, Boston Bruins, New York Rangers, Chicago Blackhawkes, Detroit Red Wings a Toronto Maple Leaves.

Perníkový táta

Perníkový táta (2008) (seriál)

Někteří drogoví dealeři se nechali inspirovat seriálem a přibarvovali své výrobky na modro.

Černí baroni

Černí baroni (1992)

Miroslav Donutil (Troník) na vojně nikdy nebyl. Svou postavu tak založil na vyprávění kamarádů a jednom z našich tehdejších diplomatů, který šišlal.

Reklama

Ovládací panel
7 bodů