Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (178)

plakát

Hnüs (2019) 

Bohemian Rhapsody ať se jde zahrabat. Ačkoli Queen miluju už odmala a naopak od Motley znám tak tři písničky, The Dirt je prostě víc cool. Kde Bohemian Rhapsody vás nutila sednout si k filmu s rodinou a na konci filmu uronit slzičku, The Dirt doufá že na film budete čumět s kámošema, strašně se vožerete a pak si půjdete do bordelu zapíchat :)

plakát

Lovci hlav (2011) 

Jsem velký fanoušek severských filmů a i když jsem zatím nečetl ani jednu knížku od Nesba nebo jiných severských autorů, tak mě vždy lákalo se alespoň na zfilmované knihy podívat. Jak už to bylo u trilogie Milénium, která určitě neurazila, tady si filmaři připravili naprostou lahůdku. Akční scény doplněné někdy psychickou vyčerpaností dodávají filmu ten správný spád, který jede od začátku až do konce. Jde vidět že severské filmy vážně mají něco do sebe a do dalších let budeme očekávat spousta nových přírůstku do rodiny zvané kinematografie.

plakát

Noc hrůzy (2011) 

Nebýt ve filmu Farrella, tak moje hodnocení jde o hodně dolů, mě samotnýmu se ani nelíbí že jsem dal 5*, ale změnit to nemůžu a nechci, to bych Colinovi neudělal. Film beru spíše z komediální stránky, protože jako horor to bude fungovat jen na malé pětileté děti nebo přiblblé třináctileté holky. Největší Fright Night (tu nepravou!) ve filmu ale předved David Tennant, kterej to rozjel ve velkym stylu a doufám že si co nejdřív seženu Midori já sám.

plakát

50/50 (2011) 

Před filmem si nikdy nečtu recenze a ani obsahy a jsem za to rád, kort u tohodle filmu, kde si pod název 50/50 dokážete představit naprosto cokoliv. Čekal jsem, až mi to prozradí sám film, což bylo vcelku brzo. Volba dramatu smíchanou s pořádnou dávkou komediálních prvků (hlavně ze strany Rogena) vytvořila asi podle mě nejlepší komedii roku 2011. Seth Rogen je nezapomenutelnej ať už svýma hláškama, nebo svým chraplavým přízvukem.

plakát

Mechanický pomeranč (1971) 

Film explicitního násilí, vulgarity, zvrhlosti a pro nějaké obecenstvo i film zbytečný nebo i snad absolutně o ničem. Kubrick pro mě žádný velký režisér není (vždy se mi líbil od něj pouze Osvícení), ale zde mi přinesl i druhý jeho snímek, který mě vážně nadchl. Dávky násilí, rabování a sexuální harašení společně s písní "Singin In The Rain" nebo Ludwigem ve mě vytvořili krásný pocit (jsem úchyl?!) a plné hodnocení je jasnačka.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Bohužel jsem nečetl knihu (ale doufám že se k ní, k nim co nejdříve dostanu), ale švédskou verzi filmu jsem viděl. Jak už se dalo ode mne očekávat, tak u mě jasně s přehledem vyhrála Fincherova režie. Jsem velmi rád že se Craig upsal filmu, protože tam sedí parádně, ale od Mary bych čekal trochu více, a tak v této roli se mi více zamlouvala ve švédském provedení Rapace. Má v sobě víc elánu a dokáže dát najevo svoje pocity i bez pomocí slov (ve filmu), zde už je to taková přehrávka. Už jen vybraná muzika u počátečních titulků mi napověděla, že mě čeká napínavá, drsná, nekontrolovatelná podívaná z Fincherovy dílny, který vždy z každého filmu udělá něco extra, i zde se mu to povedlo.

plakát

Drive (2011) 

Už jen ten super soundtrack dělá z filmu něco skvělého, příběh filmu, jednoduchý ale velice působivý. Jde vidět že při předvedení briliantního hereckého výkonu neni potřeba mluvit každou minutu, ale říct pár slov během celýho filmu, mít párátko v puse a máte vystaráno. Takový film tu dlouho nebyl, filmový art spojený s nádhernou podívanou a skvělym Goslingem, který v roce 2011 přímo kraloval.

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

Jasný plný počet bodů. Po otřesné Tokijské jízdě a po dobrých Rychlých a zběsilých přišla briliantní Rychlá pětka, která mě uchvátila jak akcí, tak i hudbou. Už se to tu zde neomaluje jen u závodů a jde se přímo do akce, a to je vidět dobře, protože film má hodně dobré výsledky. Kdybychom zase koukali jen na závodící auta bez nějakého lepšího příběhu, bylo by to na nic. Vzhledem k tomu, že jsem milovník akčních filmů, aut a celkově i fanda série Rychle a zběsile (různé názory na každý díl) tak tento film byl pro mě přímo božím požehnáním. Když jsem byl poprvé na tom v kině, a na konci před titulkama hrála letní Danza, byl jsem naprosto uchvácen. Neskutečná paráda, kterou jsem si po delší době musel projít v kině znovu. Jsem moc rád že se zde objevil D. Johnson, to je totiž pořádnej chlap, který se vážně hodí do toho filmu a skvěle konkuruje Dieselovy. Toto je prostě (zatím) nejlepší díl série a jeden z nejvíc akčně nadupanejch filmů tohoto roku (2011). Už se nemůžu dočkat na šestý (doufám že i ten sedmý) díl a jen prosím ať se to i tak povede, jako Fast Five!

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

U filmu může být zarážející stopáž, která možná odradí spoustu lidí od promítnutí si tohoto filmu. Řekl bych ale po shlédnutí, že čim delší by tento film byl, tím by to bylo lepší. Bál jsem se že to bude moc dlouhé, moc přeplácané, opak byl pravdou. Příběh utekl jako voda, zatímco já byl uchvácen scénářem, celkovým příběhem a hlavně skvělým Al Pacinem (kterého zrovna moc nemusím) ale ve filmu vážně válel, samozřejmě i De Niro s Kilmerem. Dlouho jsem film odkládal, hlavně kvůli stopáži, ale nakonec jsem rád že jsem ho shlédl, je to akční lahůdka.

plakát

Ed Wood (1994) 

Timu Burtonovi se povedlo skvělé dílo, jedno z mých nejoblíbenějších od tohoto režiséra vůbec. Když si vezmu pravého Edwarda Wooda Jr., tak o tom režisérovy si myslím, že buď ho musíte milovat na 100% a nebo nesnášet na 100%, žádné poloviční pasáže si myslím zde nejdou. Stačilo mi vidět jeho pár filmů a vím hned že ho nesnáším. Ale pokud ho milujete, určitě se na tento film podívejte, pokud ho nesnášíte, podívejte se hned taky. Johnny Depp podává úžasný herecký výkon a scénárista si dal také na filmu záležet. Nejvíce obdivuji, že se film natočil "po Woodovskym stylu" černobíle, za což jsem velmi rád a toto dílo mi utkvělo v paměti a jen tak se mi nevymaže.