Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (52)

plakát

Rabbits (2002) 

Tohle vás ze spaní bude budit ještě hodně dlouho..

plakát

Derek (2013) (seriál) 

Moje hodnocení bude jistě ovlivněno faktem, že jsem velkým fanouškem tvorby nejen samotného tvůrce seriálu Rickyho Gervaise, ale především Karla Pilkingtona. Show Rickyho Gervaise nebo An Idiot Abroad znám již nazpaměť a tak mi bylo předem jasné, do jakých vod se zhlédnutím tohoto seriálu vydám. Přesto je to ale trochu jiné. Humor je pro jeho tvorbu typický, všechny postavy jsou skvělé, ale Karl..každou scénu s ním jsem jako vždy hltal a každá jeho hláška byla perla. Toto se zkrátka povedlo, skvělý, humorný a závěrem i dojemný seriál. 5*

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Jakožto fanoušek Warcraft universa a taktéž bývalý hráč World of Warcraft a Warcraft her obecně dopředu přiznávám, že moje hodnocení bude ovlivněno právě tím. Většinu postav znám, svět a jednotlivé lokality taky a malé nuance (polymorph, murlock...) potěší opravdu jen člověka zasvěceného. I bez toho si však troufám tvrdit, že od dob Pána prstenů jde rozhodně o jeden z nejlepších fantasy filmů. Sympatické postavy, ačkoliv mi trochu vadil Khadgar, ale Lothar s Medivhem to jasně přebijí. Nádherný vizuál a soundtrack taktéž (ten samý skladatel, co tvoří hudbu k GoT, může to dopadnout zle?) For Azeroth! For the Alliance!

plakát

Jonathan Strange & Mr. Norrell (2015) (seriál) 

Tak tomuto seriálu není co vytknout. Na filmy věnujícím se magii se dívám vždy s obavou, jak s s tímto tématem naloží, protože ne vždy se to povede. Tady se ale povedlo vše. První dva díly trochu zdlouhavé, ale potom začíná jízda a zejména u posledních dvou jsem se skvěle bavil. Temné, hororové, akční a s prvky anglického humoru. Tohle se prostě povedlo! Kdybych ale přeci jen musel najít malou kaňku, tak to byl závěrečný souboj, od kterého jsem si sliboval trochu víc - magie :)

plakát

Letopisy rodu Shannara (2016) (seriál) 

Ačkoliv jsem nečetl knihy, Shannaru jsem netrpělivě očekával ještě před vydáním traileru, načež jsem se po jeho shlédnutí těšil ještě více. Fantasy zkombinované s postapo? To zní dobře! První díl byl má očekávání naplnil a laťku nasadil vysoko. Díly následující už měli klesající tendenci, ale druhá polovina série byla opět skvělá. Klasický děj dobro vs zlo mi příjde úplně v pořádku. Audiovizuál nádherný (prostředí Nového Zélandu se prostě nikdy nevyčerpá). V komentářích jsem četl nějaké remcání o hrozných kostýmech, ale mě osobně se kostýmy a výprava naopak líbí velmi, není co vytknout. Co mi trochu vadí, jsou občas trochu slabší dialogy a všichni vypadají jako z modního časopisu, ale je to MTV, takže se to dá očekávat (a ano vím, jsou to prostě elfové :) ). Taktéž bych uvítal trochu vizuálně promakanějšího hlavního záporáka. S LOTR ani GoT bych to nesrovnával, Shannara je zase trochu něco jiného a rozhodně je to pro fanouška fantasy příjemná podívaná.

plakát

Království ohně (2002) 

Myslím, že Království ohně není tak špatné, jak to mnozí tvrdí, ba naopak. Téma filmu je pro mě osobně zajímavé. Fantasy smíchané s post-apo je velmi dobrou kombinací, k tomu nerušivý soundtrack a pěkná vizualizace (na to, že je to film starý více než deset let jsou zde draci opravdu luxusní). Jediná věc, která mi zde opravdu vadila a mnohdy přišla až vtipná, byl ten přehnaný přízvuk herců. Pro pochmurný deštivý večer určitě stojí za vidění.

plakát

Mythica: Hledání hrdinů (2015) 

Snaha o vytvoření čistého fantasy s omezeným rozpočtem a ta snaha nese své výsledky. Nerozumím tomu nízkému hodnocení a myslím, že tento amatérský výtvor si zaslouží větší pozornost. Jakožto člověku, který vyrůstal na čtverečkovaném papíru mi zápletka nepřijde tuctová, ale naprosto odpovídající staré škole. Je třeba to brát s nadhledem, ale pokud někdo má rád fantasy, spousta nedostatků tomuto amatérskému filmu jistě odpustí :)

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Jsem fanoušek Star Wars a po oznámení sedmého dílu jsem se jako fanoušek náležitě těšil. Nicméně po zhlédnutí prvního traileru byly mé pocity vcelku rozpačité. A po zhlédnutí filmu? Nové Star Wars nejsou vůbec špatné, vlastně je to hodně dobrý film, kterému po úvodní znělce stejně vše prominete. Osobně si ale myslím, že z celé série zatím nejslabší. Mají vše, co byste očekávali, že mít budou. Chybělo mi ale to zásadní a to je Síla a atmosféra kolem ní. Logicky děj navazuje na předchozí díly, ale to kouzlo Jedi vs Sith tu prostě chybí. Z hlavního záporáka vůbec nejde strach a je úplně k ničemu, Copak je možné, aby měl Sith (byť jen účedník) vůbec nějaké problémy s bývalým Stormtrooperem, navíc poprvé držícím lightsaber? To se snad všichni Sithové otáčejí v hrobě zakrývajíc si rukou tvář. Ani Reye jsem to nevěřil. Zkrátka potenciálu Síly a toho tajemna je zde ostudně málo na úkor jiné střílející akce a to mě mrzí. Nechápejte mě špatně, SW 7 jsou velmi dobrý film, ale ne epický. Jsem zvědav, co přinese další díl.