Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Komedie
  • Akční

Recenze (203)

plakát

Láva (2015) 

Nejdojemnější písnička za posledních x let...hejtujte si mě jak chcete, já u toho uronil nejednu slzu.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

A já se vás všech ptám: Kurva co na tom kritizujete????? Ano, je to popkornovka, ano, příběh se nerovná žádnému Hobitovi, ale kurva je to Terminátor, tohle se přece musí prožívat, a ne kritizovat! Jo a Emilii Clarke přesouvám do TOp 10ky, nejen za její krásné rysy, ale i za její skvělý "khaleesi" herecký um.

plakát

Pod zemí (2014) 

Tak tohle mi neskutečně sedlo. Mnou dlouho opomíjený a bůhvíproč i předsudkářsky podceňovaný skvost, zde opět patřící do kategorie nesmyslně podhodnocených filmů (už vážně uvažuju nad tím založit na profilu seznam nejpodceňovanějších filmů/hororů na naší databázi:D). Kurva co je na nějakých chybkách v příběhu, jak už říkal Mr.Ricci, když vám zde v hororovém měřítku funguje vše jak má, atmosféra nejlepší v hororu od Insidious 2, lekačky funkční (žádný "hele, tamhle je roh, tamhle na mě bafne Lucifer" - tady fakt netušíte, kdy si na vás Dowdle něco připravil), herecký výkony na FF až nadočekávané (když porovnám například s letošním Area 51), do toho dost hezká Perdita Weeks = luxus. Za mě nejlepší horor roku 2014, zbytečně podhodnocen. Za atrmosféru klidně Oskar, uvidíme, jestli ho překoná 16kový The Forest či Conjuring 2.

plakát

Vyvrženci pekla (2005) 

A za co že si tenhle filmový výsměch těch 5 hvězd zaslouží? Nevíte? Tak Tutti kurva frutti!! 95%

plakát

Marťan (2015) 

Ridley i Damon toho Oscara chtějí, o tom žádná. A musím říct, že tímhletím by ho u mě měli zajištěnýho na 100 procent. Vtipný a okouzlující Damon si svoji skoro one man show vypracovává opravdu dokonale, sotva mu letos ještě někdo bude konkurovat. Fórky ho skvěle doplňují, posádka Hermese taktéž. Do toho krásně vytvořené prostředí nehostinného Marsu podryté skvělou kamerou. Nelituju toho, že sem za film ty peníze vyplázl, pro mě je to zážitek roku. 100%

plakát

Hříšný tanec (1987) 

Nejde to jinak. Cajdák všech cajdáků, ale tak neskutečně krásný.

plakát

Wanted (2008) 

Mnou dlouho zbytečně opomíjená, neskutečně nabušená jízda, která se po celou stopáž nezastaví, donutí vás sedět na prdeli i přes posraný televizní reklamy (ano Primo, taky tě miluju :*), může za to hlavně precizní výkon ústřední trojice McAvoy, Jolie a Freeman, ale taky bravurně zvládnutá Bekmambetovova režisérská práce a speciální efekty. Do toho jako třešnička na dortu ještě špetka černého humoru - no nemilujte tenhle film. Bekmambetov je jeden z nejtalentovanějších režisérů současnosti a do budoucnosti mu přeji mnoho úspěchů a více povedených filmů jako ja právě tento skvost Wanted.

plakát

Zombies (2006) 

Toto je naprosto NEJVÍC NEDOCENĚNEJ horor zde na databázi! Takhle skvělý horor jsem už dlouho neviděl. Ovdovělá Karen a její teenka a malá dcerka se nastěhují do zděděného domu v horách v Pennsylvánii, který má krutou historii, jenž, jak se zdá, ještě neukončila svoji finální etapu. Název Zombies je asi nejnepřesnější český překlad, co může být - úplně si ho odmyslete a film berte jako Wicked Little Things, jelikož tohle není žádný ZOMBIE film, ale regulerní GHOST HORROR, což se na filmu také projevilo. Atmosféra hned po intru by se dala jen krájet, starý dům a les se s atmosférou klidně můžou přirovnat k hausu v The Conjuring, Lori Heurino, Chloe Grace Moretz, když ještě nenakopávala zadky a v neposlední řadě i moje oblíbenkyně z Halloweenu Scout-Taylor Compton podtrhují svými výkony už i tak skvěle podaný atmosferický příběh, který sice místy společně s několika klišé momenty (ano, smáčení ve stodole) trochu pokulhává tam, kde třeba takový REC exceloval, ale to jsou už jen drobnosti, které je třeba přehlédnout, a užít si skvělý atmosferický horor.

plakát

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015) 

Pro mě asi nejlepší díl MI, Cruise s Peggem stejně jako v Ghost Protocolu excelují, vtipná atmosféra přináší filmu krásně odlehčený spád (narozdíl například od jinak ne moc neppodobnému Skyfallu), s příběhem tentokrát není žádný problém, atmosféra na konci by se dala jen kráet. Za mě 5.

plakát

Millerovi na tripu (2013) 

Rozhodně jeden z nejvtipnějších filmů posledních let. Jennifer Aniston opět exceluje, skvěle sekunduje báječnému a v tomto případě i vtipnému Sudeikisovi, Emma Roberts stále krásná i jako feťačka a skvělý fóry to ještě podthujou - zkrátka skvělej film.