Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Komedie
  • Akční

Recenze (203)

plakát

Smrtelné zlo: Probuzení (2023) 

I když je první půlhodina jedním z těch hůře vystavěných hororových úvodů, Cronin se mi standalone příspěvkem do kupodivu stále živé série trefil přesně do noty. Se znatelnou úctou dělá fanouškům původní trilogie medvědí službu nezměrným množstvím narážek a odkazů, částečně má na tom zjevně i podíl Raimiho produkce. V ostatních ohledech je ale film mnohem více věrný Alvarezovu špinavému, drastickému a nekompromisnímu remaku z roku 2013. Vizuálně, stylisticky i budováním atmosféry si z něj bere jen to nejlepší. Bál jsem se přesunu z lesa, starý dům v LA se sice s rozpadající chatou nemůže měřit, nepříjemnou atmošku ale přímo sadistické podívané předkládá důstojně. Je hezké pro jednou vidět, že gore, potoky krve ruku v ruce s viditelně šikovnou režií nemusí horor házet do béčkové kategorie. Tohle se bezesporu do hororové TOP 5 letošního roku zařadí.

plakát

Okja (2017) 

Dokonalá parazitovská poslední půlhodina mě naprosto odzbrojila, přidejte si naprosto famózní Swinton a Gyllenhaala a výpravu první části filmu a vypadne vám naprosto neprávem opomíjená netflixovská paráda, která snad časem (nejlíp teď po úspěchu již zmíněného Parazita) dostane trochu zasloužené pozornosti.

plakát

Skryté zlo (2017) 

Jedna hvězda za slušnou atmošku v první půlce, druhá za Trinity, jinak slabší průměr, netřeba více slov.

plakát

Havenhurst (2016) 

Ale jo, tak celkem spokojenost, snímek rozhodně na vyšší úrovni než například loňský Lost After Dark, bohužel jen toho gore, který už tak nějak k slasheru patří, bylo hodně málo, navíc favoritku Danču nám kuchli už v úvodu, takže tahouna film moc neměl, snad jen malá Belle Shouse, která má určitě potenciál v nějakém vícerozpočtovém hororu určitě zazářit (vidina nových Pátků...), konec taky za moc nestál, nedal žádnou možnost k pokračování, ale plottwist ušel.

plakát

Hra o trůny - Vrata (2016) (epizoda) 

Tak zatím rozhodně nejlepší díl série - takové mrazení v zádech při závěru epizody sem už hodně dlouho neměl.

plakát

Ouija: Zrození zla (2016) 

Krásně průměrný auťácký mainstreamový horůrek. Majky se snaží zprostředkovat něco originálního pomocí parádní retro atmošky, alenedostatek atmosféry to ubíjí. Což o to, ona tu je, ale prostor projevit se opravdu nemá, budovat umí Micky parádně, ale nikde nebyl dojem, kde bych musel odvracet oči. Ale koukatelné to bylo, lepší než jednička určitě taky a nad Mickeym určo ještě lámat hůl nebudu, ale už by to chtělo něco pořádnýho. PS: parádní potitulkový plottwist.

plakát

The Boy (2016) 

Jedno z nejpříjemnějších překvapení roku. Čekal sem průměr, možná aj trochu víc, páč tam hraje moje favoritka z Walking Dead, Lauren Cohan. No dostal sem sice ze začátku pomalou, ale atmosferickou a perfektně natočenou paranormalku, která se místy stává spíše thrillerem, která vyvrcholuje perfektní závěrečnou čtvrthodinkou, kde se z duchařiny stává klasický 80ková naháněčka/slasher a intenzivní to bylo více než třeba takový The Forest, kerý hrál hlavně na lekačky. Ty zde sice najdeme, ale jen slabý počet, atmosféra se zde buduje ve stylu Kruhu hezky postupně. A Lauren Cohan je opět skvělá. Za mě férových 75 %.

plakát

V domě (2016) 

Hahah, klasický případ nedostatku zkušeností režiséra s tvorbou vážných hororů (Lesbian Vampire Killers nepovažuji za horor). Přitom v první půlce se atmosféra dala krájet a já byl navýsost spokojen, během druhé půlky ale začne předvídatelnost brát za své (spousta lidí tu odkazuje na The Boy a tento se nevyvíjí nikterak nepodobně), ale závěrečná honička je natočená dobře, dynamicky a s přehledem (připomnělo mi to polozapomenutý a poněkud průměrný Fertile Ground), na Erin Moriarty se hezky kouká a role uječené teenky se zhostila parádně. Konec neponechám bez zmínky, opět špatný, nedotažený, plně otevřený, což se například s endingem Flanaganova Hush nedá porovnat, SPOILER smrt Hannah byla asi tak stupidní řešení jako si při nedostatku sexu narvat do análu dřevěný kolík. NOT. Dojem zanechalo, doporučit můžu, ale z podobného šálku si určitě radši pusťe zmiňované The Boy a Hush.

plakát

Živí mrtví - Srdce bijí dál (2016) (epizoda) 

Za epizodu plný počet, parádní zvraty a nezapomenutelný JDM. Za celou sérii průbežné asi 3* - necítím žádný progres.