Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Komedie
  • Akční

Zajímavosti k filmům (47)

Farma zvířat

Farma zvířat (1954)

Oproti knižní předloze (nejspíš i díky častým zásahům CIA) jsou zde některé skutečnosti pozměněny. Postava osla Benjamina se v knize jako „budovatelská postava“ neprojevuje, pouze jako moudrý osel rezignující na stav a vývoj společnosti. Ve filmu je zcela vypuštěna důležitá postava klisny Lupiny, Boxerovy životní partnerky (dohromady představují základ šťastné rodiny, společně budující komunistický stát). Ve filmu je též upozaděna role ovcí symbolizujících tupé následovníky režimu a postavy mistra propagandy, Pištíka (v knize důležitý nástroj ovlivňování zvířat).

The Veil

The Veil (2016)

Postava Jima Jacobse (Thomas Jane) je viditelně inspirována skutečným knězem Jimem Jonesem, vedoucím sekty Peoples Temple, jenž v roce 1978 nařídil členům spáchat hromadnou sebevraždu - spáchalo ji asi 900 lidí a Jones byl nalezen s prostřelenou hlavou.

Orphan

Orphan (2009)

Ve 2. polovině filmu se Esther (Isabelle Fuhrman) svleče do spodního prádla, v dalším záběru je ale vidět, že si teprve odvazuje vrchní část.

Farma smrti

Farma smrti (2005)

Ve scrabblu se nachází i slovo "Redrum", pozpátku "Murder", v překladu "vražda", čímž film odkazuje na horor Osvícení (1980).

Paranormal Activity 4

Paranormal Activity 4 (2012)

V kinectové kameře je vidět, jak se Alex (Kathryn Newton) jde podívat do prvního patra, co shodilo míč. V dalším záběru z normální kamery, kterou Alex nese dolů po schodech, ale míč není.

Spanish Movie

Spanish Movie (2009)

Film paroduje také španělský horor Sirotčinec (2007), jehož režisér Juan Antonio Bayona si zahrál postavu Alfreda, podobně jako Belén Rueda roli Laury. Dále lze rozpoznat scény parodující snímky Faunův labyrint (2006) či Ti druzí (2001).

Broken

Broken (2006)

První film produkční společnosti Dimension Extreme.

Emerging Past

Emerging Past (2011)

Po filmu Halloween 2 (1981) jde o první film po necelých třiceti letech, ve kterém se objevil Tony Moran.

Disaster Movie

Disaster Movie (2008)

Na jednom z plakátů je vidět Socha Svobody. V samotném filmu se však neobjevuje ani na vteřinu.

Kriminálka Las Vegas

Kriminálka Las Vegas (2000) (seriál)

Scéna, ve které CSI zastřelí Jasona McCanna (Justin Bieber), byla použita ve flashové internetové hře „Call of Bieber“, vydané přibližně o 2 roky dříve.

Scooby-Doo a Batman

Scooby-Doo a Batman (1972)

Jediný Scooby-Doo film, ve kterém Frank Welker nemluví Scoobyho. Mluví zde jen Freda.

Scooby-Doo a Batman

Scooby-Doo a Batman (1972)

Jedná se o první film, ve kterém se objevuje postava Scooby-Doo.

Reklama