Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (8)

plakát

Známí neznámí (2021) 

Když je to remake, nejde nesrovnávat s verzí, kterou jste viděli předtím. A bohužel musím konstatovat, že na to, jak je scénář famózní, tak ho československé ztvárnění je takové emocionálně ploché. Francouzská verze byla mnohem lépe zpracovaná - jak po stránce vyprávění, hereckých výkonů, prostředí, tak i kamery.

plakát

Mstitel (2021) 

Příběh je vyprávěný z pohledu bohémského alkoholika, který sám má problém najít hranici mezi realitou a jeho divokou představivostí akcelerovanou alkoholem. Kdo zažil tento typ lidí dosáhnout něčeho fantastického a neuvěřitelného - a pak se jich zeptal, jak k se jim to podařilo... tak vyprávění bude nejspíš neméně šílené... v tomto filmu máte alespoň jemný nástin demarkační linie mezi realitou a bludy.

plakát

Bigbug (2022) 

Pokud máte rádi francouzský humor a sci-fi, tak z toho budete pravděpodobně nadšení. Podle ukázek jsem si představovala, že to bude něco jako jeden z dílů Love, Death and Robot. Nicméně francouzský šarm tomuto tématu dává zcela nový rozměr.

plakát

Poprask v kabaretu (1954) 

Asi nejslabší film Luise de Funès. Jediná hvězdička je za to, že ho člověk viděl, jak vypadal za mlada. Jinak ztráta času.

plakát

Doba je zlá (2009) 

Taková irská Díra u Hanušovic. Parta zoufalců v irské díře. Celým filmem vás provází pocit, že v něm je silný product placement na viagru. O to vtipnější mi pak přišel konec.

plakát

S dovolením (2007) 

Film bych nezařazovala do kategorie romantika. Spíš je to drama s komediálními prvky o toxickém manželství dvou odlišných lidí, kteří spolu nejsou šťastní, ale zároveň se mají rádi. Líbil se mi vývoj děje, která využívá tématiky "každá mince má dvě strany", takže z počátku nešlo odhadnout, jak film dopadne.

plakát

Kamarádi ze sboru (2019) (TV film) 

Pohodový film o nadšené učitelce, jejímu sboru a počátcích vzniku hudební školy. Film má spád a ukazuje na dobu, kdy se pedagogové teprve setkávali s tím, jak poznat, co to je dyslexie a jak takovým žákům pomáhat.

plakát

Vlastníci (2019) 

Pro skutečné vlastníky bytu je tento film na vlastní nebezpečí - pravděpodobně budete odcházet brutálně naštvaní, tak bacha, ať Vám nepraskne žilka. :D Pro nevlastníky to může být ale slušná podívaná. Kotek s Melíškovou a Lábusem předvedli skutečně moc dobrou práci. Postava paní Horváthové (která měla obrovský potenciál) se držela ale dost zpátky - paní Havlová je na takový typ jedubab s odpuštění příliš měkká a jemná. Baby BISky (těm tak říkáme u nás v baráku), jsou daleko větší saně, navíc netolerují potulování neznámých lidí po chodbách a pro shánění informací se neštítí vůbec ničeho (ani prohrabování popelnic). A aby si nevšimly krádeží ve sklepích, to je téměř vyloučeno :D.

Ovládací panel