Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (213)

plakát

Lásky čas (2013) 

Britové jsou v tvorbě romanťáren prostě nejlepší. Kam se na ně hrabou Amíci s přeslazenými příběhy plnými silikonových krásek. About Time má nejen skvělou zápletku, která působí uvěřitelně i neuvěřitelně zároveň, ale také výborně vybraný soundtrack, parádní herecké obsazení i výkony a prostě suprovou atmosféru. Celkově velmi milé překvapení a jistota stálého umístění na mém HDD!

plakát

Fantastický pan Lišák (2009) 

Čekala jsem klasický animák, dostalo se mi zábavného, promyšleného a prostě skvělého filmového zážitku. Hlavní předností Fantastic Mr. Fox je bezesporu výborný scénář, plný hlubokých myšlenek, vtipu, ironie...Každá postava je dotažena do nejmenšího detailu v čele roztomilým Karlíkem. Celkově úžasná pohádka pro dospělé!

plakát

Zmizení (2013) 

Musím říct, že jsem se na tento film těšila oprávněně. I když mají Prisoners na můj vkus až moc dlouhou stopáž, nenudila jsem se ani chvíli. Hugh Jackman i Jake Gyllenhaal válí a označení jejich výkonů za životní mi přijde celkem trefné. Na druhou stranu mi některé momenty přišly až příliš náhodné a možná trochu neuvěřitelné. Celkově přijemně napínavý film, na který jen tak nezapomenu a ráda doporučím.

plakát

Nuda v Brně (2003) 

Tak to vypadá, že na stará kolena přehodnotím přístup k českým filmům. Nuda v Brně je podle mě silně podhodnoceným filmem, který je originální nejen svým pojetím, ale i smyslem pro humor a hereckými výkony. A právě v jeho originalitě je zřejmě zakopaný onen pomyslný pes. Na toto v naší české kotlině holt nejsme zvyklí. Moc se mi líbilo rozčlenění příběhu na jdenotlivé podkapitoly, díky kterému film pěkně odsýpal a nepůsobil nudně či sáhodlouze..Celkově nadšení a zařazení mezi soukromé kulťáky.

plakát

Podfukáři (2013) 

První část filmu mě přímo nadchla, nemohla jsem odtrhnout oči od obrazovky a těšila se, jak se bude příběh vyvíjet. Bohužel po skvělém úvodu začal děj mírně upadat, byl zamtenější a lehce nudný. Moc se mi líbil vývoj jednotlivých postav, kdy se z klaďasů stávali záporáci a naopak. To bylo o to lepší, že rozdíly byly jen minimální a věřím, že tyto změny charakterů vnímal každý divák jinak (jestli vůbec). Vyloženě mě však zklamal konec. Ne, že by byl až tak nepředvídatelný, ale přišlo mi, že byl uspěchaný a nedotažený. Celkově docela fajn film s výbornou hudbou, ale asi mi neutkví.

plakát

Millerovi na tripu (2013) 

Na mnohých diskuzních fórech a v řadě filmových skupin jsem se dočetla, že We're the Millers je komedie, kterou je bezpodmíněčně nutné vidět. Tak jsem se tedy koukla! Nebyla jsem zklamaná ani nijak extra nadšená. Je pravda, že film přináší neobvyklou zápletku a bylo zde hned několik situací, na kterými jsem se pousmála. Na druhou stranu mi přišlo, že film chvílemi ztrácí tempo a dostavuje se nuda. Celkově nadprůměrná komedie, ale má očekávání byla větší.

plakát

Zoolander (2001) 

V podstatě nechápu, proč nemá Zooladner hodnocení někde na hranici 80%. Pro mě je to naprosto kultovní věc, ke které se vracím co půl roku. Film si, na rozdíl od ostatních komedií, na nic nehraje. Nesnaží se mít hlubokomyslnou myšlenku, nesnaží se o bezduché rozesmání diváků. Je to prostě salva jedné absurdity za druhou, podpořená nespočtem herců, která dohromady tvoří naprosto jedinečnou komedii, kterou musí každý alespoň jednou vidět.

plakát

Čas probuzení (1990) 

Je to přesně ten typ filmů, které uvidíte jednou, budete nadšeni, budete okouzleni, bude vám ležet v hlavě a světe div se, bude v ní ležet stále a stále a najednou si uvědomíte, že to musíte vidět znovu a celý ten postup se bude opakovat. Robert de Niro na vrcholu sil naplno ukazuje svůj potenciál, jeho prvotřídní mimické schopnosti a vůbec jeho herecký talent. Robina Williamse musí mít rád každý, to ani jinak nejde a když jsou tito dva páni herci podpořeni skvělou, ale opravdu skvělou, zápletkou, výbornou hudbou a hloubkou příběhu, nemůže vzniknout nic, než geniální film. A to je přesně příklad Awakenings!

plakát

Ostrov (2005) 

Podobné kousky mám vyloženě ráda, Ewana mám ráda, Baye mám ráda, Seana Beana taky..tak co tu kurňa neštimovalo?..Možná mi jednotlivé postavy nepřišly úplně dotažené, možná bylo na citlivou ženskou duši moc akce, zabíjení a krve, a to na úkor děje..Ať tak či tak, film to není rozhodně špatný, ale z podobného tématu by se dalo, alespoň podle mě, vytřískat daleko více.

plakát

Dannyho parťáci (2001) 

Pokud máte chuť na svižnou komedii, která není úplně tupá a zároveň vás nenutí nijak zásadně přemýšlet, Ocean's Eleven je ta správná volba. Kromě toho si poslechnete i pěknou a vhodně vybranou hudbu, pokocháte se krásnými muži, krásnou ženou a atraktivním prostředím Las Vegas. Celkově pohodová záležitost.