Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Nejlepší seriál, který jsem měl možnost shlédnout. Jen málo seriálů si udrží laťku, kterou si nastaví první, popřípadě druhou sezónou. U Breaking Bad je tomu naopak, děj a akce postupně graduje až se dostanete do bodu, kdy opravdu nevíte, co se může stát dál a která z postav to schytá další. Proměna a vývoj hlavní postavy (již tolikrát zmiňované) patří k tomu nejlepšímu, co jsme mohli na televizních obrazovkách vidět. Skvěle napsané dialogy, scénář a komplexnost celého děje dělá z Breaking Bad to co je. K tomu přidejte skvělý casting - Bryan Cranston, Aaron Paul, Dean Norris či Giancarlo Esposito a pár ohromujících season finale a víte, že se díváte na něco speciálního. To, co se Vinci Gilliganovi a ostatním stojícím za BB povedlo tu po nich zůstane ještě dlouho. Velké finále pak dosáhlo očekávání a Breaking Bad se zařadil mezi nejvypilovanější skvosty na poli TV seriálů. 5 sérií je tak akorát, tvůrci se zaměřili na kvalitu a ne kvantitu. A ani po obrovském úspěchu této show z toho nechtěli z toho vyždímat co se dá a za to jim patří můj velký dík. (Ponaučení do budoucna by si z toho mohli vzít např. tvůrci Dextera.) 1. série - 95%, 2. série - 95%, 3. série - 100%, 4. série - 100%, 5. série 100%. ALL HAIL HEISENBERG!

Domek z karet

Domek z karet (2013)

Pokud něco na současné seriálové scéně chybělo, tak je to seriál jako tento. Mapující politiku. Bez obalu. Hnusnou, křivou, avšak přitažlivou. Prostě takovou jaká je ve skutečnosti. Vynikající scénář a skvěle napsané dialogy jsou jen hrany tohoto vybroušeného diamantu, na jehož vrchole ční Kevin Spacey, který je absolutně famózní, a po jeho bocích Robin Wright a Kate Mara. Ale nebudu chválit pouze jednotlivce, celé obsazení je skvělé. Neskutečné drama, které mě pohltilo od prvního dílu.

Dexter

Dexter (2006)

Bezkonkurenčně jeden z nejlepších seriálů současnosti. Svou napínavostí si mě získal už třetím dílem první řady a už mě nepustil. Pravda ani Dexter se neubránil tomu, že po vynikající první řadě přišel útlum ale po opravdu průměrné třetí řadě to vytáhl Trinity zpět na vrchol.

24 hodin

24 hodin (2001)

1. série - 4 1/2*, 2. série - 4*, 3. série 5*, 4. série - 5*, 5. série - 5*, 6. série 3 1/2*, 7. série - 4 1/2*, 8. série - 4 1/2*. Tento seriál se zařadil mezi ty na které nedám dopustit. Role která sedne Kieferovi na tělo jak ušitá. Každá série má své "mouchy" a ne všechny mě celé bavili tolik, ale když se na to podívám zpětně, jednoznačně jeden z nejlepších seriálů.

Ztraceni

Ztraceni (2004)

Jedna z největších událostí na televizním poli. Ikdyž... první řada je vynikající... pak začal postupný klesající trend... který zachránil až konec třetí řady. No a čtvrtá a pátá je už "jiný" seriál avšak zvláště pátá řada patří mezi nejpovedenější. Šestá řada a čekání na všechny otázky... no někdo se může cítít okraden, ale já jsem byl po konci seriálu překvapivě naplněn a těším se až si někdy celou pouť zopakuji.

Dva a půl chlapa

Dva a půl chlapa (2003)

Sprška vynikajících gagů v každém díle. Charlie Sheen nehraje, on je sám sebou. Jon Cryer mě svým hraním postupem času již iritoval, ale vynikající Sheen to vždycky dotáhl do zdárného konce. Bohužel vyhazovem Charlieho pro mě trochu ztrácí smysl na seriál koukat... nevěřím tomu, že se udrží. Ashton na tohle prostě nemá. Ale do 8 sezóny dávám za 5*. PS: Tak nakonec jsem se dokopal i k tomu, abych shlédl sérii s Ashtonem. Kvalitou šel seriál hodně dolů, ale moje obavy z Ashtona byly přehnané. Je překvapivě dobrý, ale už je to prostě jiný seriál. Charlie je jen jeden.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Shledon je bezkonkurenční, už jen to jak dokáže někdy štvát i mě samotného při jeho sledování. Penny je k nakousnutí po celou dobu. Leonard chvílemi jen sekunduje Sheldonovi, ale s Rajem a Howardem dotváří vynikající pětici.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Tak tohle je další výkvět z dílny HBO. Přiznám se, že zprvu jsem nevěděl, že se jedná o zpracování knih, nyní však dávám za povinnost každému si je přečíst. Výborné dialogy, krev, krutost, intriky, sex a nakonec i na to fantasy dojde. Jeden z nejlepších seriálů současnosti.

Dr. House

Dr. House (2004)

"It's never Lupus." Každá série má něco do sebe, ale ta role je pro Hugha Laurieho šitá na míru. To se povede málokdy, že casting výjde tak dokonale. Po konci seriálu na mě dopadla trocha smutku, že už se s Gregem nebudu vídat. V posledních řadách však přeci jen již případy šli trošku na druhou kolej. Ono to mu tak bylo vlastně po celý čas seriálu, ale v posledních sezónách je to přeci jen markantnější. Byli zde výborné epizody a hlavně finále jako například finále 4. a 5. řady byli pro mě osobně jedny z nejlepších epizod vůbec. Konec seriálu je pak zajímavě uzavřená kapitola za jedním z nejlepších seriálů.

Útěk z vězení

Útěk z vězení (2005)

Tak Prison Break jsem opravdu hltal jedním dechem, zpětně musím říct, že se z toho začal stávat pomalu úplně jiný seriál. Ale první a druhá řada mě prostě přinutili "přetrpět" i tu třetí a čtvrtou:-)