Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 487)

plakát

Agent Carter (2015) (seriál) 

Agentka Carter v podání britské herečky Hayley Atwell, zanechala výraznou stopu již v prvním díle filmového Captaina Ameriky. Silná a nebojácná ženská postava, která se dokázala vyrovnat svým kolegům. Agentku si oblíbilo velké množství fanoušků a v čase, kdy se objevil bonusový kraťas, se začaly ozývat hlasy, požadující další příběhy této neobyčejné ženy. Marvel neotálel a ve spolupráci se stanicí ABC přichystal midseason sérii o osmi dílech. Vedle samotné Carter se podařilo získat i další již známé postavy, které se vyskytly v MCU. Seriál odstartoval velmi svižně. Záhy byla představená hlavní kostra příběhu i ti nejdůležitější protagonisté. Agent Carter opět okouzlila diváky svým důvtipem a neustálým bojem nejen se zahraničními nepřáteli, ale také všude přítomnými překážkami ze strany svých kolegů. Poválečná Amerika stále velmi stavěla na mužském šovinismu a o nějaké emancipaci si mohly ženy i nadále pouze zdát. Pro silnou ženu jako je Peggy to představuje každodenní boj, který musí svádět. I přes všechny tyto překážky jde stále za svými cíli a přesvědčením. Tvůrcům se podařilo krásně zobrazit retro atmosféru druhé poloviny čtyřicátých let minulého století. Je to jeden z velkých taháků seriálu. Navíc Agentka Carter dokáže i zde zaujmout a smělé se řadí mezi nejoblíbenější postavy MCU bez superschopností. Postupem času ale začne skřípat hlavní dějová linka a bohužel nedokáže člověka udržet napnutého po celou dobu. Tato velmi nadějná látka se začala tvůrcům s přibývajícím časem rozsypávat pod rukama. Největším negativem je tedy překvapivě scénář. Přesto věřím a pevně doufám ve zlepšení v příštím roce. Snad nastane stejný případ jako u AoS a druhá řada ukáže ten správný potenciál, jaký seriál má. Season 1 – 70%

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. - Série 6 (2019) (série) 

Tuto sezónu jsem se nějak nedokázal naladit na stejnou vlnu jako tvůrci. Postavy zbožňuju, ale ten děj mě vůbec neuchvátil. I těch 13 epizod bych ještě zkrátil. Měl jsem pocity jako při sledování první poloviny první řady, kdy se všichni ještě tak nějak hledali a příběh nevěděl, kam přesně má směřovat.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. - Série 7 (2020) (série) 

Jak ukončit seriál, kde se cestovalo časem, dimenzemi, virtuální realitou, bojovalo se proti emzákům, mutantům a kdoví jaký další havěti? Osobní přístup byl dobrý nápad. Postavy celkem rovnoměrně dostaly prostor k tomu, aby se s nimi diváci stačili rozloučit. Dějově už to haprovalo. Spěchalo se tu a to dost vehementně. Nikdo už moc nechtěl vysvětlovat, přišla razantní zkratkovitost a tím pádem i celková únava materiálu. Nespurtovalo se do cíle, ale spíš se tam doplazilo. Závěrečný dvojdíl by si spíš zasloužil jednu celou polovinu řady, aby se vše krásně rozehrálo a řádně ukončilo. Každopádně Agenti měli krušné začátky, kdy se seriál hodně hledal. Pak přišlo velké zlepšení a od páté řady už to bylo jak na houpačce. Samotný závěr je tak na 60%, ale postavy jsem si za ta léta neuvěřitelně oblíbil. Patří k tomu nejlepšímu, co v rámci hraných Marvel projektů vyšlo. Doufám, že ještě někdy někoho z nich zahlédneme v rámci dalších fázi MCU. S tímto sentimentem dávám poslednímu rozloučení AoS 70%.

plakát

Agresivní virus (2014) (seriál) 

Del Toro opět válí se svými příšerkami. Musím říct, že jsem propadl Zhoubnému kmenu ihned po první epizodě a byl ze všeho nadšený. Zpětně ale musím hodnotit s chladnou hlavou. První sezóna měla parádní start, kdy vše nové ze světa krvecuců, jenž se nelesknou na sluníčku, nepředvádí žádné maratonské výkony v posteli, ale svou podstatou dokážou děsit a přivodit nepříjemný pocit, rozhodně stálo za prozkoumání. Upíři jsou zde zkrátka festový potvory na které co nejdříve hodíte obří gangsterský stříbrný krucifix a česnečku, co jste zrovna měli k obědu, ve snaze zabránit tomu nejhoršímu francouzáku svého života. Některé epizody bohužel měli pomalé a nevyvážené tempo, kdy se řešili zbytečné a nepodstatné věci. Postavy se občas zachovaly hloupě a některé bitky až přespříliš křičeli nezvládnutou nebo naprosto postrádající choreografií. Když se to ale vše sečte je ve výsledku Strain podařený strigoi seriál, který se dneska vídá málokdy a to dokonce i na velkém plátně. Season 1 – 75%.

plakát

Ahsoka - Část 1: Mistři a učedníci (2023) (epizoda) 

Animované seriály SW jsem nesledoval, takže mi určitě uniká mnoho narážek a pomrknutí. Přesto jsem si tento úvod užil. Budování hlavní linky funguje dobře. Baví mě herci. Všichni se do svých rolí hodí a jsou přesvědčivý. Rosario je úžasná. Casting je vážně zdařilý. Bavilo mě i pozvolné tempo poznávání. Pokud se bude celá řada nést v podobném duchu, budu spokojený.

plakát

Ahsoka - Část 2: V potu tváře (2023) (epizoda) 

Zatím to vše stojí na dobře odvedené práci herců a tak mi to vyhovuje. Příběh se pomalu rozvijí. Naštěstí nepostakuje bezhlavě sem a tam jako například třetí řada Manda. Jde si jasně za svým cílem a nikam neukročuje, což se jeví jako správné uchopení této linky. Jen tak dál.

plakát

Ahsoka - Část 3: Čas odletu (2023) (epizoda) 

Zkracující se délka epizod mě netěší, ale kvalitu si to stále drží. Není to nikterák objevné, ale se svým příběhem to stačí, páč se jde jasně za cílem bez zbytečných side questů a nezajímavých vedlejších postav.