Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Dnes již kultovní film z 2. sv. války. Spielberg vytvořil mistrovské dílo, na které se s chuti podívám každý 6. červen. Vylodění na Omaze vám vyrazí dech a jen se sami sebe ptáme, jak je možné, že to někdo sakra přežil. Poznáme jak se člověk chová při situaci, kdy mu nad hlavou sviští kulky ostošest(ano, někteří se jen stočí do klubíčka a budou řvát maminko!). Skvělý výběr herců a závěrečná bitva, při které umírají hrdinové a přežívají zbabělci, jen ukáže, jak to chodí ve válce- 10/10.

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Spolu s Ryanem nejlepší válečný film který jsem viděl. Dostanete se doprostřed bitevní vřavy, kde proti sobě stojí pár profesionálu proti tisícům obyčejných lidí. Je to válka při níž umírají i ti nejlepší a nejzkušenější bojovníci a nevíte odkud příjde další výstřel. Ukázka válečného šílenství a zároveň i hrdinství a patrionismu. Skvělý hudební podkres doplní prožitek tohoto projektu na maximum.

Strážci - Watchmen

Strážci - Watchmen (2009)

Další vizuálně natřískané dílo Snydera. Netypicky pojatá komixárna, která si pohrává s myšlenkou, co je ve skutečnosti zlé, jakou cenu má láska a život a probírá politické události. Všechny tyto rysy se vyskytují v této nádherné pastvě pro oči. Děkuji panu režisérovi za překrásný výlet mezi ne zcela běžné superhrdiny, kteří mají své cíle, choutky a tužby. Prosím přihrajte Snydrovi další komix, aby na něm ukázal svoji vizi. PS: Po prodloužené verzi dávám plnou palbu.