Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Harry Potter a vězeň z Azkabanu

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)

Tenhle díl mám já osobně nejraději. Díl je podán temněji než Tajemná Komnata s Kamenem Mudrců a to se mi na něm líbí. Hlavní trio mělo možnost se předvést a ukázat se víc, než v předchozích dvou dílech. Alfonso Cuarón dokázal, že režírovat opravdu umí.

Moje první láska

Moje první láska (1991)

Nádherný film, který jsem poprvé viděla asi v roce 2006. Byla jsem tenkrát vě věku jako hlavní hrdinka Vada a její kamarád Thomas J. podívala jsem se na to, jen že prostě podívala. Teprve teď po znovushlédnutí mi došlo jak je tohle nádherný film. Jak nádherný vztah si k sobě děti dokázaly vytvořit. Dnes, když jich většina prosedí u PC her a konzolí to nejde tak lehce. Anna Chlumsky ve své roli nenahraditelná ( jestli její slzy byly pravé, zhluboka se klaním ) a stejně tak tomu je i u Macaulaye Culkina - v nynější době pohaslé dětské hvězdičky. Příběh je jednoduchý, přesto každého se špetkou citu musí zasáhnout ten konec. I já brečela a nestydím se to přiznat. Nezapomenutelný okamžik: Thomas: "Vado, budeš o mě přemýšlet?" Vada: "Jako proč?" Thomas: "No, kdyby sis nevzala pana učitele." Vada: "Určitě." Jen co film skončil, litovala jsem, že sem ho vůbec zapínala, ale proč litovala? Vždyť tohle je ten nekrásnější film o první lásce, který vůbec někdo dokázal natočit. Dát do jednoho snímku tolik emocí, vtipu i věci z opravdového života, se opravdu podaří jen málokomu. Druhý díl už je jen zbytečný, vcelku o ničem a ztráta času.

Most do země Terabithia

Most do země Terabithia (2007)

Nečekala jsem že mě tenhle film tak zasáhne. Vlastně jsem si představovala že jsem v Terabithii spolu s Leslie a Jessem a všechno pozoruju jen z povzdálí aniž bych nějak narušovala děj. Leslie Burkeová je snílek a pokouší se fantazírování naučit i spolužáka Jesse. Tohle téma mi naprosto sedlo, snílek jsem pořád a jenom lítám v oblacích :) Všechno se vyvíjelo pozvolna, ale ani na chvilku se člověk nenudí. Naprosto úžasný nápad mít kouzelnou zemi "tam za potokem" kam se dostanete jen pomocí kouzelného lana. Ani nevíte jak bych se na takové místo ráda přehoupla spolu s hl. představiteli a na pár okamžiků zapomněla na školu a jiný trable. Všechno co děti řekly jsem jim hltala od začátku do konce. Nezapomenutelná scéna, kdy Leslie Jessovi zamává a zmizí za rohem. Konec se nedá popsat slovy pořád jsem doufala že se Leslie někde objeví. Vážně není jednoduché vykreslit křehkost a krásu přátelství na filmové plátno, tady se to ale povedlo na jedničku podtrženou. Poklona patří AnněSophii Robb a Joshu Hutchersonovi, kteří film udělali takovým jakým je.