Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Nejvyšší nabídka

Nejvyšší nabídka (2013)

Ohromný film. Takový jsem viděl už jen jeden, a tenhle se mi zdá ještě geniálnější. Vůbec nevím, co si myslet. Tak rozporuplné pocity jsem u filmu snad ani neměl. Je to geniálně vymyšlené do posledního detailu. Ovšem o tom, proč tomu tak je, nelze napsat snad ani půl věty, jinak je ostatním vše prozrazeno, a bez toho efektu ten film nemá zdaleka tak velkou cenu. I tak je nádhera, pro mě osobně to prostředí kolem je skvělé, svět umění, ale i svět lidskosti. Tornatore mě opět nejenže nezklamal, ale zase vysoko povýšil!

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Tenhle film se velice blíží dokonalosti, a to jak v kategorii válečných a historických filmů, tak režijně, hudebně, nápadem, výpravou,... prostě na všech úrovních. A víc k tomu asi nemá cenu psát, je potřeba to vidět. I vícekrát.

Lola běží o život

Lola běží o život (1998)

Tak přesně takový filmový experiment, který funguje, je to, co mi sedne. Obyčejně se experimentům spíše vyhýbám, ale tohle je ono. Jednoduché hraní si ve filmu, bez vycpávek, bez prostojů, bez nudy. Nepřetržitá akce je zde na místě, tvoří atmosféru, takže nevadí. Prostě snímek, který dovede něčím zaujmout, byť nemá ambice mít nějakou větší hloubku. Tykwerovi přicházím čím dl více na chuť, jeho netradiční pojetí filmů je asi moje krevní skupina.