Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor

Recenze (1 237)

plakát

Pád domu Usherů - Maska červené smrti (2023) (epizoda) 

Zdařilá adaptace této klasické povídky. Relativně pěkně propletené. Škoda, že ten smrkáč má jen pomálu sexappealu na to, aby byl uvěřitelnější.

plakát

Pád domu Usherů - Půlnoční děs (2023) (epizoda) 

Tenhle film totálně dodržuje všechny rasové, genderové a orientační kvóty. A zbyl kousek místa i na příběh, ale jen malý. Přebuzněno a znevěrohodněno, no ale dejme tomu. Daleko horší je, že ten státní žalobce, starý hnusný teplý černoch, neumí hrát a hrozně si šlape na jazyk. Tak uvidíme, co se jim z toho povede uplácat.

plakát

LEGO® Ninjago® film (2017) 

Během 7 sezón seriálu Ninjago tento vyspěl a vybudoval mohutný, interně skvěle fungující příběh s parádní logikou a chemií. Pak někdo zjistil, jak to začíná být oblíbený fenomén, <explicit>flusnul všem do ksichtu</explicit> a vynasnažil se z toho vydojit nějaké prachy. Product placement je víc než děsný, jako by nestačilo, že už tak je to samozřejmě LEGO, teď musí být jeho logo prakticky v každém záběru. Ubohost. Jackie Chan je jeden z mála osamocených světlých momentů (ani tak žádná sláva). A když se tam několikrát objeví pokus o hláškování a reference, je to trapas. Hnusný rodinný film jen o cestě otce k synovi, nic víc. Teda krom těch prachů.

plakát

Rammstein: Dicke Titten (2022) (hudební videoklip) 

Divadýlko, no. Čím méně je člověk Lindemannem přesycený, tím lépe to funguje. Zas na druhou stranu, že by to nějak šokovalo nebo pohoršilo... na to je to příliš jednoduchá legrácka bez strukturovaného vizuálního vyprávění či komplikovanějšího textu. Pro něj jistě pro radost.

plakát

Kovacs & Till Lindemann: Child Of Sin (2023) (hudební videoklip) 

Jedno z nejlepších hudebních videí všech dob. A nejen podle mě. Jako obvykle u Lindemanna je klip strukturovaný, s mnoha dějovými linkami a nelineárním odvyprávěním. Zběsilý střih jeho kvalitu nedělá, je jen prostředkem, jak se děj vejde. Komplikovanému textu písně se přidává (samozřejmě úmyslně) komplikované vizuální sdělení. A ty hlasy k sobě jdou skvěle, třeba duet se Zaz byl meh. P.S. Pokud někdo nezná Kovacs a ještě se svou ignorancí chlubí, svědčí to něco o jeho malém rozhledu - a ještě z této pozice samotné něco hodnotit je dost trapas.

plakát

Mluv se mnou (2023) 

Solidní práce, která po delší době nenechá diváka chladným a koneckonců není ani nějak zvlášť ohraná. Bývala by mohla být s přehledem za plnou, jenže 1) hlavní postava je hrozně nesympatická a 2) expozice zhruba do otloukání stolu byla až nesnesitelně protivná. Sice to obojí do filmu hodně patřilo, ale subjektivně mě to fakt štvalo až za hranici otrávenosti... no a člověk se dobrovolně na film nedívá s tím, že chce být otrávený. Nebo možná jo, ale tuhle úchylku nemám.

plakát

Expanze - Série 4 (2019) (série) 

Škoda toho odklonu k westernu, obecně to není zas tak ceněný žánr a mimoň Holden je jako šerif osadníků / pionýrů z Divokého západu nebo co to má být celkem sláb. Málo Millera, ale co s ním taky, když ho redukovali v možnostech. //  Dodatek uprostřed 5. série: Možná nejlepší přístup je k skoro celé 4. sezóně přistupovat jako k filleru...

plakát

Expanze (2015) (seriál) 

Asi nejzajímavější prvek v pojetí seriálu je, že se sezóny nekryjí s "knihami", tedy celky s budovanou dynamikou, dramatickým obloukem - a vyvrcholení přichází v nečekaných epizodách... pak se zase buduje pár epizod děj a napětí, takže po všechny orgány rvoucích epizodách jsou restarty úplně nových celků. Dost to ozvláštnilo a pomohlo.

plakát

Sofie První (2013) (seriál) 

Při opakování čím dál nesnesitelnější kýč korunovaný obludnými písničkami v každém dílu vytlačovanými na sílu, protože Disney. Zapomeňte na vaše trapně jednoduché protloukání se v reálném světě, to problémy princezen jsou ten pravý život a jedině ty dávají smysl. Tak koukejte pasivně konzumovat brainwashing od útlého věku.