Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Americká krása

Americká krása (1999)

Můj nejoblíbenější film. Při závěrečné “řeči“ Kevina Spaceyho mi běhal mráz po zádech. Díky tomu jak film skončil je pro mě naprosto vyjímečný. Spaceyho hlas,do toho klavírová skladba Any other name od Thomase Newmana – prostě posledních 5 minut filmu mě naprosto dostalo.

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Jednoduše fantastický a k dokonalosti vybroušený film, který je minimálně o úroveň lepší než Oscarem ověnčené Chicago. Úžasný herecký výkon Ewana McGregora, který byl ve své roli maximálně uvěřitelný a svým zpěvem by strčil do kapsy polovinu rádoby pěveckých celebrit. Navíc vizuálně úchvatné se spoustou scén, které se nezapomínají. Vrcholem filmu pro mě bylo tango zpíváné argentincem Carlosem. Spojení hlasů McGregora právě s argentincovým je dokonalé a pro mě je píseň "Roxanne", doprovázená tanečníky jedním z nejlepšího, co jsem kdy ve filmu viděl.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Naprosto úžasný počin, který dokazuje, že dojemný film se nemusí nutně točit kolem lásky. Freeman i Robbins podávají naprosto bezchybné výkony a hudba Thomase Newmana dokáže vyvolat tak silnou atmosféru, že při sebevraždě bývalého vězeňského knihovníka jsem naprosto oněměl úžasem.

Já, robot

Já, robot (2004)

Skvělé převedení Asimovových povídek na filmové plátno. Výborný future-design, povedené vizuální triky i kamera, dobře sestavený scénář a závěrečná pointa vystřelili tento film do mé top 10.

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Srdeční záležitost. Nádherný příběh "hrdiny proti své vůli" ve filmu, kde Mel Gibson podává svůj nejlepší herecký výkon v životě - jeho hrdina nemá velkohubé řeči a Gibsonovo civilní hraní dodává filmu na uvěřitelnosti. Vše je navíc doplněno famózním soundtrackem (spolu se soundtrackem ke Conanovi nejlepším, co jsem kdy slyšel), který zaručí, že Statečné srdce zanechá v divákovi nesmazatelný otisk.

Ratatouille

Ratatouille (2007)

Snad nejlepší animák, co kdy byl natočen. Cením si ho moc vysoko a to především proto, že, narozdíl od většiny animovaných filmů, nesází na laciné přiblblé fórky pro děti a nehraje tak pouze na infantilní strunu. Ratatouille je v podstatě komorní příběh o tom, že jít za svým snem je to nejdůležitější v životě každého člověka, potažmo krysy. Přitom zároveň zvládá být proklatě vtipný a dojemný. Přiznávám se naprosto bez mučení - konec mě, zatvrzelého odpůrce dojemných konců, rozplakal. Lepší vizitku už film mít nemůže.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Existují dva způsoby, jak k Love actually přistoupit. První způsob tkví v tom, že odmítnete jakési nasládlé romantické splácaniny - "vždyť to jsou filmy pro holky a je úplně jasné, jak to dopadne, že jo"? V tom případě vydržíte maximálně půl hodiny než utečete. Pokud však ve vás jsou alespoň náznaky romantika, pak je pro vás určen druhý způsob přístupu - a to ten, že se prostě té záplavě emocí, kterou Richard Curtiz na plátně servíruje poddáte. Poddáte, a budete si užívat tu neskutečnou záplavu emotivních míst, citlivé hudby, skvělého anglického humoru, výborných a známých herců. Zkrátka, pokud máte rádi romantické komedie, je tento film tím nejlepším, co lze v daném žánru vidět.

Velká ryba

Velká ryba (2003)

Nejpovedenější kousek z dílny Tima Burtona. Film tak nádherný, že se nedá slovy popsat. Ta úžasná poetika vyprávění a snová atmosféra se prostě musí vidět na vlastní oči.