Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (581)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Opět skvělý audiovizuální zážitek. Ovšem na můj vkus trochu táhlé. Nic jiného tomu vytknout nemůžu. Táhle bude i čekání na další díl , kdy mezitím člověk zapomene to vše předtím :-) v roce 2027 mě čeká 6 hodin opáčka!!

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Po posledním Matrixu se zdálo, že Keanovi dochází dech!!!A tak si vzal na sebe znovu černý kevlarový sáčko a pokosil asi nejvíc "bad guys" v historii kinematografie. Škoda , že dole nebylo počítadlo jako ve žhavých výstřelech. Každopádně i Chuck Norris čumí s otevřenou pusou , jak se tohle kurva Keanovi v jednom bijáku povedlo. Kromě hromady mrtvol má ovšem čtvrtý JW v topu vizuál a akční scény společně s muzikou a prostředím jsou neskutečně našláplý!!Jasně , že je to totální hovadina a spousta věcí v tom filmu nedává smysl, ale na tuhlé sérku nechodíme kvůli intelektuálním dialogům. Chodíme si pro velkej popcorn nebo nachos , vypnout mozek a užíváme si do morku kostí Johnovo řádení. Jako zakončení jedný krvavý výpravy je to excelentní!!!

plakát

Andor (2022) (seriál) 

Přiznám se nevěřil jsem, že Casian utáhne celý seriál sám. Stal se přesný opak. Funguje to ještě lépe , než nostalgická nota Obi Wana a minimálně stejně jako vypiplanej Mandalorian. Diego Luna je dostatečně charismatickej vesmírnej odpadlík a z těch se stávají největší hrdinové. Formování odboje a povstání může začít. Seriál nás zavádí na nová vizuálně zajímává místa Galaxie a skvěle buduje napětí. Ano nejsou tu světelné meče , takže i tu hrstku mladé generace , kterou souboje s těmito meči táhnou ke Star Wars to nejspíš bude nudit. Kašlat na ně. Tohle je jeden z nejzajímavějších Star Wars projektů za poslední dobu a jen doufám, že se u Myšáka nenaserou a nezruší druhou řadu kvůli nižší sledovanosti, než jakou čekali.

plakát

Batman (2022) 

Pojmout Batmana jako takovou noir detektivku to chtělo velký koule!!!Vsadit na to, že Batman je víc než komiksový hrdina  v podstatě detektiv v masce se vyplatilo. Říkal jsem si panebože ta minutáž wtf ???Vůbec ne , vše se postupně buduje, atmosféra je od začátku hutná, nepříjemná , skvěle vybraná muzika a hlavně za mě uvěřitelný Pattinson. On to neměl jednoduché. Spousta lidí jeho volbu odsoudila, ještě než si navlékl masku, ale on byl vynikající. Za mě jediné zklamání je kočičí žena , ta Michel nesahala ani po kotníky. Ostatní bravurní . Hadánkář výstavní , ulítlej magor !!! Batman je moje srdcovka pro jeho temnotu a tohle jsem hltal každou z těch 176 minut. Předčilo to moje očekávání a za mě si troufnu říct, že i některé díly s Nolanem. Překvapení tohoto roku , co se bude těžko překonávat!!!!

plakát

Guru (2022) (seriál) 

Možná škoda , že tuhle látku nedělalo čtéčko :-( Není to sice klasická srágora ala TV Nova, ale nemůžu si pomoct, že z toho šlo vymáčknout prostě víc. Téma bezesporu zajímavý a je mi upřímně líto ženskejch co si šli k Járovi pofoukat bolístky , ale tohle mohlo být daleko temnější a propracovanější. Takhle to na mě působí , že to někdo zpíchnul přes víkend a roztáhnul zbytečně na tří díly. V podstatě nyní nechápu marketing O2 a jejich Guru no nechtěl bych to dělat :-)

plakát

Hranice lásky (2022) 

Konečně chápu status na FB "volný vztah". Přesně o tomhle je tahle sonda do vztahu dvou mladých lidí bez závazků. A přichází klasika jedna strana si to těžce dává a druhá se užírá a trápí se. Ten výsledek kam to směřuje nemůže být jiný. Tady je to podáno zábavnou formou viz postava Čermáka nebo Hofmanna. Každopádně na naše cz prostředí odvážně zpracované. Možná , že pár lidí se v tom zhlédlo, pár jich možná doma učinilo návrh. Asi patřím do konzervativnější skupiny a nechám si svou partnerku jen pro sebe , protože chvílema jsem slušně trpěl s Petrem!!!

plakát

Iveta (2022) (seriál) 

Ivetka si plní sny ve světle velkoměsta a pokládá základy pozdějším psychickým problémům. Musím říct, že to bylo poutavé a pokud je to opravdu založené na pravdě , tak je celkem pochopitelné proč to skončilo jak to skončilo. Ironií osudu se pro Ivetu staly železniční přejezdy. Musel to být pro její naivní , nevinnou mladou duši velký zásah. Naštěstí je tu dobré zápaďácké pitíčko co každého vytáhne ze sraček!!Musím říct, že to bylo pěkně odvyprávěné. Stylizace a filtry plus herecké obsazení tomu dodalo šťávu. Ivetin osud jsem neznal a přiznám se , že mě její osud docela chytnul a chtěl jsem vědět jak to bylo dál. Možná škoda , že se to useklo právě , když začínala kariéru rozjíždět. I tak zajímavý projekt  o plnění snů jedné holčiny z vesnice , která to dotáhla do Lucerny a po bok božského Karla.

plakát

Jitřní záře (2022) (seriál) 

No jako tátu od 13 měsíční dcerky mě tohle hodně vzalo. V první řadě je to solidně zahrané a od pro mě méně známých nebo vídaných herců tu vidíme skvělé výkony. V druhé řadě je to citlivé téma a je těžké zvolit si stranu , které fandit. Samozřejmě člověka hned napadne myšlenka " Proboha co je to za dementy"!!!!!! , ale každá strana má dvě mince. Oni se celou dobu o děti dobře starají , dávají jim lásku a péči a děti nijak nestrádají , což se o jiných rodinách říct nedá. Jenže problémem je, že je to svět a přání rodičů ne dítěte. Touha být normální a zažívat věci jako ostatní je zvlášť v pubertě neskutečně silná. Konec je vlastně nevyhnutelný , protože matka nic nepochopila a Záře si trvá na tom, že bude zářit jinde než v Milešíně. Každopádně tohle stojí za shlédnutí !!

plakát

Jurský svět: Nadvláda (2022) 

Když něco drnká na nostalgickou strunu jen těžko se tomu odolává. Dát do kupy starou partu a propojit je s novými hrdiny není lehký úkol. V jurském světě se to povedlo. Kupu blbostí ve filmu bych ani neřešil a bral to jako dárek pro fanoušky série na léto. Účel to splnilo a v kině bavilo!!!!

plakát

Král Tulsy (2022) (seriál) 

Nástup Dwighta mi oprášil větu : "Já jsem Carter a Vy nebudete mít radost" !!! :-) Myslím, že nikdo nemůže zpochybnit, že se Sly narodil pro roli gangstera , mafiána, kápa , prostě italskej hřebec mezi mafií!!!Seriál sází na jednoduchou , leč fungující zápletku a člověk se u toho několikrát slušně pobaví. Větší akce přišla sice na až na konci , ale to nebyl cíl mít z toho akční jatka. Je to pohodovka , kdy opět držíte palce padouchovi , protože je galantní, elegantní a děsně cool!!!