Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (49)

plakát

Apači (2013) 

Já nevím, ale moc málo děje na tak dlouhou stopáž. Chvilkama jsem se modlila, ať už ho zastřelí.

plakát

Batman začíná (2005) 

Divím se, jaký byl Jack Gleeson (aka princ Joffrey) před sedmi lety v Batman Begins ještě roztomilé koťátko. Teď ho celá seriálová populace ze srdce nenávidí.

plakát

Bídníci (2012) 

I přesto, že v některých dialozích mohl být zpěv klidně vynechán, si mě tento filmový muzikál získal. Skvělé, velmi věrohodně zahrané role. Když pominu hlavní představitele Hugh Jackmana, Russella Crowa a Anne Hathaway, příjemně mě překvapila hlavně přítomnost Heleny Bonham-Carter, která znovu skvěle ztvárňuje jednu ze "špatňáckých" rolí. Další příjemnou rolí byl Marius v podání charismatického Redmayna. Nejvíce mne asi dojal příběh malého Gavroche. I přes poměrně dlouhou stopáž se režisérovi podařilo nenechat diváka usnout nudou, ba naopak měl dostatek času na vykreslení všech postav. Zkrátka Bídníci, či Ubožáci, chcete-li, za které by se podle mne ani Victor Hugo nestyděl.

plakát

Bonnie a Clyde (1967) 

(SPOILER ALLERT) Za vzájemně vyměněné pohledy Bonnie a Clyda těsně před jejich společnou smrtí.

plakát

Černá kočka, bílý kocour (1998) 

Film, při kterém nemá člověk ani vteřinu čas se nudit, jelikož se stále něco děje a následkem toho je, že se musí od začátku až do konce smát :) Skvělá hudba dokonale podkresluje dynamiku a temperamentnost filmu.

plakát

Díry (2003) 

Bohužel jsem film celou dobu podvědomě srovnávala s knihou, která byla ve výsledku o poznání lepší. Filmová verze je ale sympatická a když opomenu kýčovité efekty s ještěry, vcelku dobrá.

plakát

Dorian Gray (2009) 

Gratuluji autorům filmu za vytvoření téměř naprosto jiného příběhu, než který vypráví kniha. Ano, hlavní prvky jako obraz a postavy byly zachovány, nicméně filmový Dorian se stále chová jako přihlouplé dítě a největší zloduch je Harry. Když pominu knihu, ani filmových kvalit se tomuto filmu přehnaně nedostává. Skvělý je Colin Firth v roli Harryho, nicméně kýčovitost efektů (krev, obraz, plameny) mi nejednou během filmu vykouzlila úsměv na rtech. Celkově se mi ani nelíbil divný střih a chudák Dorian, který byl ve filmu víceméně nástrojem orgií a ostatní hříchy (spousta lidí, které zabil/se kvůli němu zabili) byly poněkud opomenuty, i když ne zcela. Jakožto konzervativec milující knižní předlohu Oscara Wilda hodnotím pouze dvěma hvězdami.

plakát

Dovolená s Andělem (1952) 

Nemůžu si pomoct, ale ten budovatelský optimismus je tak nakažlivý, že se vám i prostřednictvím prostého příběhu, doprovozeného opakující se melodií, dostane pod kůži.

plakát

Frankenweenie: Domácí mazlíček (2012) 

Přestože obsahově film občas pokulhává, je to pěkný, vtipný a celkem poutavý snímek. Vizuální stránka je samozřejmě skvělá a stejnětak i postavy, které jsou tak divné, až s nimi musíte sympatizovat. Mám takový pocit, že nebýt ve filmu Mr Whiskars, dám o hvězdičku méně, ale nápad se sny, které kocour měl o různých dětech a co jim to pak přineslo, mě naprosto odzbrojil.

plakát

Free Rainer (2007) 

Když to vezmu pěkně od začátku, snad by se slušilo nejdříve začít pozitivními aspekty filmu. Líbil se mi nápad, respektive scénář, a chvilkami i film sám o sobě nebyl až tak moc špatný (např. vtipné okamžiky), ale když pozoruji film jako celek, nemůžu dát lepší hodnocení. Jak už jsem řekla, nápad zajímavý, nicméně provedení pokulhávalo. Přijde mi, že je to taková typicky německá výsada točit "realistickou fikci", která je neskutečně přitažena za vlasy a postavy se chovají jako malá děcka (viz. scéna, kdy Rainer odmítl zaplatit kauci za ožralu, kterého vlastně ani pořádně neznal a najednou z něj byl největší padouch, protože svých posledních 50 tisíc euro nechce vydat právě za tuto kauci.) S tím souvisí i postava Pegah, která je přehnaně dramatická a její chování typu "budu tě milovat až potom, co zaplatíš kauci za toho pobudu" vážně patří do školky. Celkově mi přišlo, že je tento film plný trapných scén (které samozřejmě do televize patří, ale čeho je moc, toho je příliš) a že na ničem nestaví. Občasná "rádoby vtipnost" také mohla být klidně vynechána a ničemu by to neuškodilo, protože buďto to bude film plný ironie a vtipu a nebo reálná záležitost,kam ovšem přehnaná snaha dostat diváka za každou cenu smíchy do kolen nepatří.