Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (937)

plakát

Krvavá stopa (2002) 

Skrz naskrz průměrná detektivka, u které mě osobně nejvíce potěšil závěr - ne snad tím, jakou obsahoval pointu, ale hlavně svojí podobností se závěrečnou konfrontací se Scorpiem v lomu v prvním Dirty Harrym.

plakát

Frajeři ve Vegas (2013) 

Klasický Turteltaub. Last Vegas táhnout hlavně čtyři skvělí herci, kteří si tu vzájemnou interakci očividně užívají. Nebýt nich, o zapamatováníhodný zážitek by se jistě nejednalo - ať už kvůli stokrát omleté základní struktuře vyprávění, či povrchnosti onoho tradičního poselství, že si musíme vážit přátelství. Pro mě to však byl, a nestydím se říct, že zejména kvůli hlavní představitelům, velmi příjemný, nenáročný zážitek, který mě sice rozesmál jen párkrát, ale díky němuž jsem dokázal na hodinu a půl zapomenout na trable a útrapy každodenního života.

plakát

Nejsem do tebe blázen (2014) (seriál) 

Co by se mohlo na první pohled zdát jako další z amerických televizních sitcomů, je ve skutečnosti něco naprosto originálního a chytlavého, za což vděčí hlavně povedenému mixu britského a amerického humoru, respektive zasazení britského šovinistického cynismu do reálií současné Ameriky. Po první sérii nadšení, nedočkavě vyhlížím druhou.

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Ač se mi to prvních pár desítek minut nepozdávalo, zejména protože jsem nevěřil, že by mě takový mišmaš těch spousty různorodých témat, motivů a stylů mohl bavit, skončilo to přesně naopak. Proti všem mým předpokladům mě noví X-Meni chytli a nepustili, i když to bylo způsobeno hlavně retro linií, která stojí a padá na výkonech dvou geniálních herců McAvoye a Fassbendera, kteří mě dokážou strhnout prakticky za každé situace. Nakonec to byla příjemná a rychle ubíhající podívaná, která slabší, ale přece jenom čtyři hvězdy zaslouží.

plakát

The Squeeze (1977) 

Pěkné, syrově natočené finále, ale ta předcházející hodina a něco je až na pár výjimečných scén naprosto průměrná. První větší role Alana Forda.

plakát

Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý (2014) 

Silné 4* a asi půjdu do pekla - mnohokrát jsem se přistihl, jak se směji jako malé dítě u scén, za které by humanisté (a jistě nejen oni) zavírali. O slušný kus svižnější a větší jízda, než jednička.

plakát

Medium (1985) 

Rozporuplné pocity převládají po shlédnutí téhle polské mysteriozity (o horor se až na pár scén opravdu nejedná) - na jednu stranu výborný nápad a zajímaví herci (Szapolowska mmmmm), na druhou možná až zbytečná spletitost osudů jednotlivých postav, na něž jsem se musel soustředit na úkor užívání si celkového tajemna. V porovnání s tím málem žánrově podobných filmů vzniklých ve východním bloku je však Medium vcelku příjemným a působivým snímkem.

plakát

Spusťte tu revoluci beze mne (1970) 

"You said you would go quietly. Burn down the farm." Dostal jsem přesně to, co jsem čekal - bláznivou komedii (Gene) Wilderovského střihu se značným přesahem do klasického slapsticku. Výteční oba hlavní představitelé + Hugh Griffith coby král Ludvík. "I thought it was a costume ball."

plakát

Topkapi (1964) 

Jeden z těch oddychových filmů, které si pustíte při letním večeru, krásně u něj vypnete, ale zároveň neutrpíte díky kvalitě herců i scénáře lobotomii typu "Doktoři z Počatků." Pro mě ještě o kus lepší než Gambit (který se nabízí jakožto podobný heist film), zejména díky Ustinovovi, jehož "pijavice" je vskutku oscarová.