Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Obsahy (31)

Bratrství

Bratrství (1968)

Syn mocného mafiánského bosse se vrací z války ve Vietnamu s jasnou představou, jak naložit se svojí svobodou. Proti jeho plánům však stojí síla rodinné tradice a mnohé intriky a události spojené s aktivitami jeho nejbližších. A tak je i on postupně vtahován do samého nitra zločineckého podsvětí.

A Warning to the Curious

A Warning to the Curious (1972) (TV film)

Archeolog se vydává na anglické pobřeží, aby tam pátral po dlouho ztracené bájné koruně, která má podle legendy ochránit Velkou Británii před invazí.

Island in the Sky

Island in the Sky (1953)

John Wayne hraje kapitána Dooleyho, pilota transportního letounu C-47, který musí se strojem nouzově přistát uprostřed mrazivé kanadské divočiny. Zatímco čekají na záchranu, musí se Dooley postarat o přežití své a své posádky...

Celebration at Big Sur

Celebration at Big Sur (1971)

Film zachycuje atmosféru jednoho z posledních hippie festivalů své doby. V jeden zářijový víkend roku 1969, pouhý měsíc po legendárním Woodstocku, se na pobřeží Pacifiku v kalifornském Big Sur sešla špička tehdejší americké folkové scény (CSNY, Joan Baez, Joni Mitchell), aby publikum potěšila písněmi, které pomáhaly utvářet volnomyšlenkářská šedesátá léta. Ačkoliv se film nesetkal s takovým ohlasem jako Woodstock, přesto zůstává barvitým svědectvím doby velkých společenských a kulturních změn.

Tichý společník

Tichý společník (1978)

Miles Cullen (Elliott Gould) je nesmělý bankovní úředník, kterému se jednoho dne obrátí život vzhůru nohama. Náhodou totiž odhalí připravovanou bankovní loupež, ale ještě předtím, než k ní dojde, ukradne peníze sám. Poté, co se o tom po svém neúspěšném pokusu banku vyloupit dozví sám sadistický zločinec Harry Reikle (Christopher Plummer), Cullena vypátrá a zatáhne jej do nebezpečné hry na kočku a myš, v níž hlavní roli hraje ukradených 50 000 dolarů.

Chlapci z Pavelské ulice

Chlapci z Pavelské ulice (1969)

Děj filmu se odehrává v Budapešti na počátku 20. století, kde mezi sebou vedou dvě bandy chlapců nelítostný boj o dominanci nad pláckem na konci Pavelské ulice, na motivy knihy i v zámoří známého maďarského spisovatele a novináře Ference Molnára.

Hotel Green Man

Hotel Green Man (1956)

Hodinář Hawkins (Alastair Sim) pracuje ve volném čase jako nájemný vrah. Jeho další zakázkou má být poprava nabubřelého průmyslníka Upshoota (Raymond Huntley), jehož vraždu plánuje uskutečnit v hotelu Green Man. Do cesty dokonalému plánu se však připlete prodavač vysavačů Blake (George Cole), jež celý plán odkryje a díky nedůvěře policejních orgánů je nucen jednat na vlastní pěst.
Scénář filmu byl roku 1957 nominován na prestižní cenu BAFTA.

Zabít klauna

Zabít klauna (1972)

Mladí manželé si pronajmou chatu na odlehlé pláži, kde se chtějí pokusit o zachránu svého vztahu. Naneštěstí pro ně, muž, který jim onu chatu pronajal, je sociopat se dvěma psy ostřejšími než je on sám.

The Ruling Class

The Ruling Class (1972)

Poté, co jeden ze členů Sněmovny lordů (Harry Andrews) umírá velmi kuriózní smrtí, má jeho majetek zdětit syn Jack (Peter O'Toole). Problém je v tom, že duševně chorý Jack má utkvělou představu, že je Ježíš Kristus. Za této situace vypuká tuhý boj o majetek zemřelého lorda.

Obrana říše

Obrana říše (1985)

Poté, co reportér Nick Mullen (Gabriel Byrne) veřejně obviní poslance britského parlamentu (Ian Bannen) z příslušnosti ke KGB, zjišťuje, že má možná co dočinění s něčím mnohem větším a závažnějším. Společně s kolegou Baylissem (Denholm Elliot) a půvabnou sekretářkou Ninou (Greta Scacchi) zahajují pátrání vedoucí k odhalení pravdy...

Freebie and the Bean

Freebie and the Bean (1974)

Freebie a Bean jsou dva policejní detektivové ze San Franciska, kteří se už pěkných pár měsíců snaží dostat za mříže místního bosse Reda Meyerse. Když se jim však konečně podaří shromáždit všechny potřebné důkazy a k zatčení je potřeba pouze počkat na zatykač, dozvídají se, že na Meyerse byl někým najat nájemný vrah.

You're Gonna Miss Me

You're Gonna Miss Me (2005)

Dokument mapující životní osudy Rokyho Ericksona, člověka, který stál u zrodu psychedelického rocku v polovině šedesátých let. Divák díky dokumentu vidí jak Ericksonovu cestu ke slávě, tak i jeho kariérní i životní úpadek.

Slavná alba: Cream - Disraeli Gears

Slavná alba: Cream - Disraeli Gears (2006) (TV film)

Dvacátá druhá část z dokumentární série "Classic Albums", kterou produkují televizní stanice BBC a VH1, se zabývá vznikem alba Disraeli Gears - zřejmě nejlepšího díla kultovní britské bluesrockové skupiny Cream. Dokument ukazuje pozadí vzniku všech písní přítomných na albu, rozhovory s členy kapely, dobové záznamy, atd.

Tisíc klaunů

Tisíc klaunů (1965)

Jason Robards hraje v této komedii excentrického, výstředního muže středního věku Murraye Burnse, který již několik let vychovává k obrazu svému dvanáctiletého synovce Nicka (Barry Gordon). Komplikace v dosud bezproblémovém životě nastávají ve chvíli, kdy se o Nickovu zvláštní výchovu začne zajímat sociální péče.

Muž na výpomoc

Muž na výpomoc (1971)

Harry Collings (Peter Fonda) se po letech strávených na cestách vrací ve společnosti svého dlouholetého přítele Arche Harrise (Warren Oates) zpět k ženě (Verna Bloom), kterou kdysi opustil. Poznává, že není příliš vítán, ale přesto se mu podaří ženu přesvědčit, aby oba muže najala na práci na farmě. Nastává čas, kdy si Harry musí vytyčit své priority.

Agent Palmer: Případ Ipcress

Agent Palmer: Případ Ipcress (1965)

Několik důležitých západních vědců bylo uneseno, aby se po několika dnech zase objevili. Zjistí se, že každému vědci byl vymyt mozek a jsou tedy naprosto nepotřební. Britové posílají svého agenta Harryho Palmera (Michael Caine), aby celou věc prošetřil. Sám Palmer je vzhledem ke své minulosti překvapen, že byl na takovou misi vybrán. Jakmile ale pronikne do případu, začíná věřit, že byl vybrán, protože je postradatelný.

Invictus: Neporažený

Invictus: Neporažený (2009)

Pohled do života bývalého jihoafrického prezidenta Nelsona Mandely (Morgan Freeman) v průběhu jeho prvního prezidentského období, kdy se v roce 1995 rozhodl pořádat MS v rugby a využít této příležitosti k sjednocení obyvatel a své, předchozím režimem zničené země...

Vznešenej život

Vznešenej život (2009)

Rok 1983. Osmdesátá léta již stačila omámit společnost novou hudbou a novým životním stylem. Teď přicházejí na řadu bankomaty - zbrusu nový vynález, jehož zdánlivá nedokonalost se stane středem zájmu partičky čtyř beznadějných feťáků (Olyphant, McIntyre, Anderson, Sutherland).
Černá komedie o tom, jak se můžou věci zvrtnout, i když jsou perfektně naplánované.

Pomsta netvora

Pomsta netvora (1955)

Gillman (Ricou Browning, Tom Hennesy) je zajat muži poslanými Oceanáriem na Floridě, kde je studován zvířecím psychologem, profesorem Cletem Fergusonem (John Agar) a studentkou Helen Dobsonovou (Lori Nelson). Profesor se studentkou se do sebe rychle zamilují k zármutku Joea Hayese (John Bromfield), Gillmanova hlídače, který Helen miluje. Gillman získá okamžitou oblibu u Helen a s námahou přesvědčí profesora Fergusona, aby s ním hovořil. Kvůli pokusům prováděných na něm v nádrži se stává obojživelníkem. Pak Gillman utíká, zabíjí Joea a prchá do otevřeného oceánu. Stále však nemůže přestat myslet na Helen. Proto ji vystopuje a nakonec ji unáší z přímořské restaurace, kde zrovna baví s Fergusonem. Ten se ho snaží pronásledovat, ale Gillman utíká ve vodě se svojí zajatkyní. Clete a místní vymahač práva se proto musí pokusit vystopovat Helen a jejího obojživelného únosce...

Tento film je prvním snímkem dnes již slavného herce a režiséra Clinta Eastwooda, který si zde zahrál asistenta v laboratoři.

Zažít Woodstock

Zažít Woodstock (2009)

Příběh se odehrává v Catskillských horách nedaleko New Yorku. Tam pracuje v motelu svých rodičů muž, který nechtěně uvedl v chod legendární koncert v srpnu 1969.

Reklama